Statybos turi būti baigtos šių metų rudenį.

Aktualijos, Naujausi

Vilniaus gatvėje kyla grupiniai gyvenimo namai

Loreta EŽERSKYTĖ

Įgyvendinant projektą „Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia infrastruktūros tinklo sukūrimas ir plėtra Ukmergės rajono savivaldybėje“ Vilniaus g. 130B statomi grupiniai gyvenimo namai. Juose apsigyvens dešimt psichikos negalių turinčių žmonių.

Pagal sutartį statybos turi būti baigtos šių metų rugsėjį. Darbus atlieka konkursą laimėjusi UAB „Dolsta“. Projekto vertė – 412,5 tūkst. Eur.

Šalyje vykdant socialinių globos įstaigų pertvarką, kuriamos bendruomeninės socialinės paslaugos, tikslinėms grupėms suteikiančios galimybę gyventi bendruomenėse ir gauti individualias pagal poreikius paslaugas bei reikiamą pagalbą. Prisidedant prie Vilniaus regiono socialinių paslaugų infrastruktūros tinklo plėtros, Ukmergėje bus pastatyti ir įrengti 10 vietų grupiniai gyvenimo namai asmenims su proto ir (ar) psichikos negalia.

Minėtąjį projektą vykdo Ukmergės rajono savivaldybės administracija, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Ukmergės viltis“, VšĮ „Šeimos idėjų centras“, įsikūręs Anykščių rajone, ir Švenčionių rajone, Pabradėje, veikianti valstybės biudžetinė įstaiga – Nijolės Genytės socialinės globos namai.

Projekto „Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia infrastruktūros tinklo sukūrimas ir plėtra Ukmergės rajono savivaldybėje“ įgyvendinimui Savivaldybės taryba pritarė 2020-ųjų rugpjūtį. Nors rangos sutartis pasirašyta ir statybos pradėtos tik 2022-ųjų rudenį, tikimasi darbus atlikti laiku. Sutartyje numatyta, jog pastatas turi būti baigtas per dešimt mėnesių. Sukurta infrastruktūra bus perduota projekto partneriams, kurie vykdys projekto veiklas.

Architektams buvo pateikta užduotis suprojektuoti ekonomišką, ergonomišką, funkciškai patogų, estetišką vieno aukšto gyvenamąjį namą, kuris savo funkciniu sprendimu ir estetiniu vaizdu derintųsi prie esamos urbanistinės ir gamtinės aplinkos bei atitiktų užsakovo keliamus reikalavimus. Gyvenamojo namo patalpų bendras plotas – 230 kv. m.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšomis.

Numatyta, jog negalios žmonėms pritaikytame pastate bus apgyvendinti septyni Nijolės Genytės socialinės globos namų ir trys rajono savivaldybės gyventojai, laukiantys eilėje į ilgalaikės socialinės globos įstaigas.

Grupinių gyvenimo namų gyventojų užimtumui organizuoti projekto lėšomis bus įrengtos dvylikos vietų socialinės dirbtuvės. Prie jų veiklos turės galimybę prisijungti du asmenys, kurie laukia eilėje į ilgalaikės socialinės globos įstaigas.

Tai būtų jau antra tokio tipo įstaiga mieste. Krekšliuose, Vingio gatvėje, 2021-ųjų rudenį buvo pastatyti, įrengti ir apgyvendinti Jasiuliškių socialinės globos namų grupinio gyvenimo namai, kuriuose taip pat dešimt vietų.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Svarbu testi :
    Biudzeto pinigu plovima. Bendrininkaudami su taryba. Tie patis N metu.
  • laaabai svarbu :
    rinkimuose svarbu tęsti darbus. kokius????
  • To Komentatoriams :
    Pilnatis arteja. Jauciasi ir matosi. Valio, kaip gera gyventi Ukmergeje!!! Visur griuvesiai, nera keliu...
  • Komentatoriams :
    Straipsnis apie vieną, komentarai apie kitą. Toks jausmas, kad komentuoja protiškai neįgalūs.
  • bbb :
    vat ir toliau balsuokite,balsuokite uz tuos pacius... paziuriu i sarasus...ble vienas mokytojas. pats su metalo ieskikliu laksto galima ar ne,zuvis badydavo sventojoi...dabar gi sventuoliu tipo tapo... karoce...ziauru...ir taip apie kas anta ,,,nuodemiu daugiau nei eilinis pilietitis turi,sodint tokius...kad kiti bijotu ju pedom sekti
  • Keistuliai :
    Nu kai KGB sedi valdzioje ir taryboje kokie g.b.klausimai?
  • Haroldas :
    O kada gatves tvarkis kiek jau metu praėjo ir nieko nedaro V.Žukausko gatve ir aplinkines gatves nieko kaip rusai paliko taip ir ira štai jums laisva vagiu lietuva
  • Aš :
    Kaina įspūdinga.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas