U. Stašaitis pelnė 3 000 eurų paramą.

Jaunimas, Naujausi

Ukmergiškiui – įmonės „Teltonika“ metinė stipendija

Viena garsiausių Lietuvoje aukštųjų technologijų bendrovių VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ 2022 metų vasarą pakvietė šalies abiturientus rinktis inžinerines specialybes ir dalyvauti stipendijų programoje „Ateitis priklauso man!“ Sulaukta per 500 pirmakursių paraiškų, iš kurių metų pabaigoje buvo atrinkta 100 laimingųjų. Tarp jų 3 000 Eur dydžio metinė (10 mėnesių po 300 eurų) stipendija paskirta ir ukmergiškiui, praeitų mokslo metų Siesikų gimnazijos abiturientui Ugniui Stašaičiui. Jis nuo rugsėjo Kauno technologijos universiteto Informatikos fakultete studijuoja dirbtinį intelektą.

„Teltonika High-Tech Hill“ stipendijų programa „Ateitis priklauso man!“ – tai unikali galimybė abiturientams gauti prestižinį išsilavinimą technologijų srityje, atskleisti savo talentą bei padėti pamatus sėkmingam karjeros keliui. Ši stipendijų programa pradėta vykdyti nuo 2021 metų, kai buvo pastebėta tendencija, kad inžinierių ir technologijų specialistų Lietuvoje jau dabar trūksta ir jų trūkumas bus dar didesnis ateityje. Per penkerius metus „Teltonika” pirmakursių studentų stipendijoms yra numačiusi skirti net 1,5 mln. Eur.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių vyr. specialistės Chrisijos Kvietkauskienės kalbintas U. Stašaitis sakė, kad apie galimybę gauti šią stipendiją sužinojo iš universiteto interneto svetainės, kai dar rinkosi, kur ir ką studijuoti.

Norint gauti stipendiją reikėjo įveikti du atrankos etapus. Pirmajame vaikinas rašė motyvacinį laišką ir „Teltonikos“ atstovams pristatė savo asmeninius projektus. Antrajame etape vyko motyvacinis pokalbis telefonu.

Praėjusių metų spalio pabaigoje sužinojęs, kad gavo 3 000 Eur stipendiją, U. Stašaitis neslėpė džiaugsmo. Paklaustas, ar jau nusprendė, kaip panaudos jam skirtą paramą, Ugnius pasakojo, kad nieko konkretaus dar nenumatė ir ją greičiausiai skirs kasdienėms išlaidoms: „Pinigai tikrai praverčia elementariam pragyvenimui – maistui, bendrabučio nuomai ir t. t. Dabar nebaisu, jog nebus iš ko susiremontuoti automobilį ar susitvarkyti su kitais netikėtais finansiniais išbandymais“.

Praėjusiais mokslo metais tuometinę Siesikų gimnaziją baigęs U. Stašaitis buvo vienas geriausių rajono abiturientų. Jis laikė keturis valstybinius brandos egzaminus ir pelnė du šimtukus. Aukščiausiais balais įvertintos ukmergiškio matematikos ir anglų kalbos žinios, informacinių technologijų egzamine jis surinko 90 balų, lietuvių kalbos ir literatūros – 78 balus.

„G. ž.“ inform.

ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Asta :
    A ne bankrutuos ta teltonika? Jau Zala atsisake remt, idomu kokius kitus projektus stabdys

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas