Bėgikai iš Ukmergės.

Sportas

Estafetiniame bėgime dalyvavo 10 žmonių komanda

Ukmergės bėgikai tęsia sportinę vasarą ir aktyviai dalyvauja gyvuose bėgimuose. Liepos 17-ąją grupė ukmergiškių vyko į sostinę, Vingio parke surengtą tradicinį tarptautinį Vilniaus 100 km bėgimą.

Keli šimtai dalyvių stojo į kovą įvairiose rungtyse. Mūsų rajono 10 bėgikų komanda – Juozas Songaila, Matas Lukša, Gintautas Gelūnas, Sergejus Folmer, Žilvinas Maleronka, Kęstutis Mikulėnas, Adas Gudonis, Taumantas Mikašis, Marius Labunskas ir Nerijus Vilutis – dalyvavo estafetiniame bėgime 10×10. Tarp 22 komandų ukmergiškiai, tarp kurių buvo tik bėgikai mėgėjai, užėmė 10 vietą. Jie 100 km įveikė maždaug per 8 valandas.

Taip pat šiose varžybose vyko 100 km, 50 km ir 10 km bėgimai, estafetė 2×10 km bei virtualus 10 km bėgimas.

Ištvermingiausi sportininkai bėgimą pradėjo 6 valandą, bet Lietuvoje besitęsianti kaitra neleido nė trupučio atvėsti net ankstų rytą. Vis tik šiose varžybose buvo pagerinti keli rekordai. Lietuvos ilgų nuotolių bėgikas Aleksandras Sorokinas 50 km bėgime finišavo per 3 val. 2 min. 38,4 sek. Buvęs šalies rekordas nuo 1987 metų priklausė Andrejui Jegorovui (3:04.15). Antra šioje trasoje buvo Diana Banienė (3:27.3,7). Jos rezultatas taip pat yra naujas Lietuvos rekordas.

Tuo tarpu pagrindinėje rungtyje – 100 km bėgime – triumfavo Tomas Pryšmantas. Nyderlanduose gyvenantis lietuvis finišavo per 8 val. 1 min. 2 sek. Jam atiteko ir Lietuvos čempionato aukso medalis.

Ukmergiškiai šį mėnesį taip pat dalyvavo liepos 6-ąją – Lietuvos valstybės dieną – jau 32-ą kartą surengtame tarptautiniame bėgime „Aplink Žaliuosius ežerus“. Kartu paminėtos ir Žalgirio mūšio 611-osios metinės. Tuo pačiu tai buvo ir Lietuvos bėgimo taurės XI etapas.

Šiose varžybose dalyvavo ukmergiškiai J. Songaila, Robertas Vaičiūnas ir Medardas Džiovenis. Bėgimas vyko Vilnių plaunant smarkiai liūčiai, bet bėgikų nuotaikos tai nesugadino. Pasak ukmergiškių, kurie rinkosi 11 km 700 m distanciją, tai buvo vienas iš maloniausių šią kaitrią vasarą bėgimų. Jame dalyvavo beveik 350 sportininkų. Dar per 100 bėgikų pasinaudojo galimybe sudalyvauti virtualiame „Žaliųjų ežerų bėgime“.

Paskutinį liepos sekmadienį rajono septynių bėgikų komanda nepraleido šiemet jau 30-ąjį kartą vykusio tradicinio estafetinio pagarbos bėgimo Medininkai–Vilnius.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas