Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Pagal sergamumą Ukmergė – 53 vietoje

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Perskirsčiusi vakcinas tarp rajonų ir didesnę dalį jų skyrusi Vilniui, Sveikatos apsaugos ministerija sukėlė kitų šalies savivaldybių pasipiktinimą. Tačiau, kaip „Gimtajai žemei“ sakė laikinai savivaldybės gydytojo funkcijas vykdanti Inga Pračkailė, Ukmergės rajonui, kuris pagal sergamumą priskiriamas juodajai zonai, vakcinų kiekis nebuvo sumažintas.

Šį antradienį mūsų Vakcinacijos centrą pasiekė 1 104 „Pfizer“ vakcinos dozės. Trečiadienį ja pradėti skiepyti didžiųjų rajono įmonių, pateikusių sąrašus, darbuotojai, prekybininkai.

Pasak I. Pračkailės, šią savaitę užstrigo tik „Moderna“ vakcinos tiekimas. „Pritrūkome maždaug 100 dozių antrajam vakcinavimui, tačiau pažadėjo vakciną atsiųsti gegužės 4-ąją, – situaciją komentavo laikinai savivaldybės gydytojo funkcijas vykdanti specialistė. – Visi žmonės įspėti, kad antrojo skiepo teks šiek tiek palaukti, bet dėl to tikrai niekas nenukentės.“

Kaip aiškino I. Pračkailė, šiuo metu Ukmergėje jau baigti skiepyti prioriteto 65+ gyventojai, kurie buvo gydymo įstaigų patektuose sąrašuose ar patys užsiregistravę vakcinacijai. Iš 8 000 šios prioritetinės grupės asmenų pasiskiepijo 50 proc. žmonių. Kiti, anot pašnekovės, nenori vakcinuotis, bijo ar turi kitų priežasčių, tačiau jie visada gali persigalvoti ir pasiskiepyti: „Juos bei kitų prioritetinių grupių dar nevakcinuotus asmenis ir toliau agituosime, jau paruoštos informacinės skrajutės, kurios bus išplatintos rajono gyventojams.“

Taip pat jau paskiepyti rajono specialiųjų tarnybų pareigūnai bei švietimo įstaigų darbuotojai.

Toliau tęsiama ir slaugos ligonių – sunkiai vaikštančių ar gulinčių gyventojų, vakcinacija. Pirminės sveikatos priežiūros centro sudarytos medikų komandos važiuoja į jų namus ir vykdo skiepijimą. Kartu su slaugytojais ligonius lanko ir jų šeimos gydytojai.

Vakcinacijos centro darbuotojai su „AstraZeneca“ (dabar vadinama „Vaxzevria“) vakcina buvo nuvykę į UAB „Narbutas International“ gamyklą ir ten skiepijo darbuotojus. Kitos rajono stambios įmonės sutiko vakcinacijai patys atvykti į centrą, esantį miesto stadione.

Anot I. Pračkailės, tikimasi, jog baigus skiepyti didžiųjų įmonių darbuotojus, ateis eilė ir 55+ prioriteto grupei.

Taip pat šiuo metu po truputį vakcinuotis kviečiami lėtinėmis ligomis sergantys gyventojai, kurių sąrašus yra pateikusios gydymo įstaigos.

Balandžio 26–27 dienomis Ukmergės rajone nustatyti 66 nauji susirgimai COVID-19 liga. Per savaitę vidutiniškai kasdien buvo registruojama apie 20 susirgimo atvejų. Stasistiškai sirgo 224 ukmergiškiai.

Vertinant 14 dienų sergamumą Ukmergėje, 100 tūkst. gyventojų teko 714,1 naujų atvejų. Lietuvoje – 543,3 atv./100 tūkst. gyventojų. Ukmergės rajono savivaldybė pagal sergamumą yra 53 vietoje. Pandemijos pagreitis rajone siekia 42,9 proc., Lietuvoje – 8,7 proc.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • kipsas :
    Gal kokiu bedu gali sukonkretint? Labai idomu
  • Toliau :
    Paagituokit turesit bedu
  • Kazimieras :
    Meluojate, man 70 m.,bet antro skiepo dar negavau
  • VIDMANTAS K. :
    Niekaip neuprantu straipsnio pavadinimo logikos "Pagal sergamumą Ukmergė – 53 vietoje" ir čia pat pateikiami skaičiai: Vertinant 14 dienų sergamumą Ukmergėje, 100 tūkst. gyventojų teko 714,1 naujų atvejų. Lietuvoje – 543,3 atv./100 tūkst. gyventojų. Ukmergės rajono savivaldybė pagal sergamumą yra 53 vietoje. Pandemijos pagreitis rajone siekia 42,9 proc., Lietuvoje – 8,7 proc.. Tikrai 53 vieta iš 60 savivaldybių,? O gal čia skaičiuojama nuo apačios ir esame 7 Lietuvoje fktiškai?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas