Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Per savaitę rajone kilo devyni žolės deginimo gaisrai

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisrininkai gesino dešimt gaisrų, šešis kartus vyko atlikti įvairių gelbėjimo darbų.

Balandžio 10-ąją gautas pranešimas, kad gaisras kilo Paupio g. esančio rąstinio namo, sujungto su kitu pastatu, rūsyje. Atvykus ugniagesiams dviejų aukštų medinio namo mūrinio priestato rūsyje degė popieriai, skudurai. Patalpose buvo įrengtas ir suveikė dūmų detektorius. Žmonės iš pastato spėjo išeiti.

Taip pat gaisrininkai sulaukė 9 pranešimų apie įvairiose rajono vietovėse deginamą žolę.

Šalies ugniagesiai vien savaitgalį gesinti gaisrų atvirosiose teritorijose vyko 129 kartus. Šių gaisrų metu išdegė per 40 ha pievų, ražienų ir miško paklotės. Iš viso šiemet jiems teko skubėti į 489 tokius gaisrus, kurių metu išdegė per 175 ha atvirųjų teritorijų. Priešgaisrinės apsaugos pareigūnai primena, kad už sausos žolės deginimą nesilaikant numatytų reikalavimų gresia administracinės baudos nuo 30 iki 350 eurų, be to, vertinama ir padaryta žala aplinkai.

Vėjuotą balandžio 5-ąją gelbėtojai tris kartus vyko šalinti nuo važiuojamosios kelio dalies medžių. Vienas supjaustytas ir patrauktas Deltuvos seniūnijos Statikų kaimo Šiaurės gatvėje. Želvos seniūnijoje, pravažiavus Tolučius, maždaug už 900 m link Kiauklių kaimo esančiame posūkyje važiuojamąją kelio dalį buvo užtvėrę du nuvirtę medžiai. Atvykę gelbėtojai atlaisvino pravažiavimą. Taip pat pranešta, jog ant važiuojamosios dalies nuvirtęs medis guli Vidiškių seniūnijos Baraučiznos kaime, kelyje Anykščiai-Vidiškiai. Kai atvyko gelbėtojai, medis jau buvo patrauktas. Jie nuo kelio dangos surinko šakas.

Vėlų balandžio 7-osios vakarą gautas pranešimas, kad Pivonijos seniūnijos Dastainiškio kaime susidūrė du lengvieji automobiliai, viename iš jų yra prispausta moteris. Atvykus paaiškėjo, jog susidūrė ,,Opel Signum“ ir BMW, prispaustų žmonių nebuvo. Gelbėtojai atjungė automobilių akumuliatorius. Tą pačią dieną padėti paprašė greitosios medicinos pagalbos medikai. Antano Smetonos g. iš antrame aukšte esančio buto iki greitosios automobilio nunešta moteris, sverianti per 100 kg.

Balandžio 10-ąją, 13.37 valandą, policija informavo, kad Deltuvos seniūnijos Kančiškių k. pranešėjas laukuose rado sprogmenį. Įvestas planas ,,Skydas“. Atvykę išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo yra 81 mm minosvaidžio mina. Ji sunaikinta radimo vietoje. Gelbėtojai budėjo sprog-mens nukenksminimo metu.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas