Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ligoninėje daugėja teikiamų paslaugų

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergės ligoninė po truputį atnaujina įprastines savo paslaugas. Nuo praėjusio penktadienio, vasario 5 dienos, gydymo įstaigoje padidintas vidaus ligomis sergantiems ligoniams skirtų lovų skaičius. Sumažėjus nuo koronaviruso gydomų pacientų, panaikinus vieną COVID-19 skyriaus padalinį ir daliai medikų grįžus dirbti į savo skyrius, ligoninė vėl gali priimti daugiau kitomis ligomis sergančių ligonių.

Į Ukmergės ligoninę užsikrėtusieji koronavirusu sunkios būklės pacientai vežami nuo praėjusių metų lapkričio 5-osios. Vadinamasis covidinis skyrius su 28 lovomis iš pradžių buvo įrengtas Vidaus ligų skyriuje. Lietuvoje daugėjant sergančiųjų COVID-19 liga, o pagrindinėse šalies gydymo įstaigose stingant vietų šių pacientų gydymui, nuspręsta atraminėse regionų ligoninėse didinti lovų skaičių ir priimti daugiau užsikrėtusiųjų koronavirusu. Taigi, nuo lapkričio 19 dienos Ukmergėje įsteigtas dar vienas COVID-19 skyriaus padalinys su 30 lovų. Jis įkurdintas buvusio Kardiologijos skyriaus patalpose, taip pat atlaisvintas ir Anesteziologijos-reanimacijos skyrius, nutrauktos planinės operacijos, apribotos kitos paslaugos. Rajono gyventojai stacionariniam gydymui buvo vežami į Širvintų, Molėtų, Anykščių, Elektrėnų gydymo įstaigas.

Sergamumui mažėjant, prieš porą savaičių, t. y. nuo sausio 25 dienos, ligoninėje atsisakyta vieno COVID-19 skyriaus padalinio ir vėl atnaujintas Vidaus ligų skyriaus darbas.

Visą straipsnį skaitykite trečiadienio laikraštyje.

Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas