Nuomonių telefonas

Ar švies žibintai visus metus?

Loreta EŽERSKYTĖ

Kitas ukmergiškis kalbėjo, jog prieš Naujuosius metus Ukmergės senamiestis buvo papuoštas žibintais. Jo įsitikinimu, šis šventinis akcentas miestui suteikė ir savitumo, ir šventiškumo.

„Manau, kad šie žibintai galėtų šviesti visus metus“, – tokį pasiūlymą išsakė ukmergiškis.

Gavome tokį mero pavaduotojos A. Balčiūnienės atsakymą: „Kadangi centrinė miesto aikštė vis dar remontuojama, jos puošti nebuvo planuojama. Kai puošiant miestą pamatėme, jog gatvė lieka tuštoka jaukumo prasme, Ukmergės miesto seniūnė suskubo išnuomoti būtent šventines dekoracijas – žibintus. Ar tikslinga jas tokias pasilikti, įsigyti – nežinau. Kalėdinės šventės yra šventės su savo nuotaika ir atitinkama simbolika. O ir miesto centro rekonstrukcija, po kurios atsivers visai kitas šios reprezentacinės erdvės vaizdas, dar nebaigta. Ir gali atsitikti taip, kad kai visi darbai bus pabaigti, paaiškės, kad tie žibintai visiškai nebetinka šioje erdvėje.“

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aš :
    Ir aš pritariu, kad visos žiemos švenčių dekoracijos turi būti nuimtos, nes, kai ateina šventės darosi nuobodu ir neidomu.
  • Saulius :
    Ir žibintus ir visas šventines dekoracijas reikia nuimti. Ant tilto paeksperimentavo, paliko balandžius su “bėgančiomis” girliandomis ir gavosi kasdienybė. Atėjus šventėms nebebuvo “ach, kaip gražu!”. Daiktus naudokim pagal paskirtį.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas