Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Karantinas dėl COVID-19 pratęstas, sergančiųjų daugėja ir Ukmergėje

Atsižvelgdama į nepalankią koronaviruso (COVID-19) epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, laikinoji Vyriausybė trečiadienį nusprendė pratęsti šalyje galiojantį karantiną iki gruodžio 17 dienos.

Ministrų kabinetas taip pat pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui nuo gruodžio 10 dienos leisti muziejų ir galerijų lankymą ne didesnėmis nei 2 žmonių grupėmis. Taip pat bus leidžiamos ekskursijos, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus šeimos narius.

Muziejai ir galerijos turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kvadratinių metrų plotą vienam lankytojui ir bent 2 metrų atstumo išlaikymą tarp pavienių lankytojų arba jų grupių.

Sprendimas pratęsti lapkričio 7 d. įvestą karantiną priimtas šalyje toliau augant sergamumui COVID-19 liga. Lapkričio 27-ąją Oficialios statistikos portalo (OSP) pateiktais duomenimis, sergamumas Lietuvoje siekė 868,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų. Ketvirtadienį patvirtinti 2 339 nauji atvejai ir 22 mirtys. Iš viso koronavirusu sirgo 41 897 šalies gyventojai.

OSP duomenimis, nuo šios ligos Lietuvoje jau mirė 471 žmogus ir dar 213 užsikrėtusiųjų – dėl kitų priežasčių.

Ukmergės rajono savivaldybėje sirgo 316 ukmergiškių. Sergamumas, kuris per savaitę išaugo 6,3 proc., siekė 731,7 atvejo 100 tūkst., gyventojų. Iš viso mūsų rajone buvo patvirtintas 571 koronaviruso atvejis, pasveiko 244 gyventojai. Dėl šios ligos mirė 10 rajono gyventojų, dar vienas užsikrėtęs asmuo mirė ir dėl kitų priežasčių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nesuprantu :
    Kaip čia yra. Nėra nei vieo susirgimo gripu? Juk tokiu metu net uždaromos klasės buvo?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas