Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje – 8 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai

Sekmadienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad kovo 29-ąją, atlikus tyrimus, Lietuvoje nustatyti dar 23 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, iš jų 8 – Ukmergėje. Šalyje iš viso jau patvirtinta 460 ligos atvejų, iš jų 28 – Ukmergėje. Duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje rašoma, kad koronavirusas nustatytas vienam vyresniam nei 60 metų amžiaus miesto gyventojui ir 7 garbaus amžiaus Ukmergės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientams.

Ištirti visi 92 šio vienintelio ligoninėje neuždaryto skyriaus pacientai. Tie, kuriems patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, nuo sekmadienio tolesniam gydymui pervežami į Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų infekcinę ligoninę. Kiti 85, kuriems ši infekcija nediagnozuota, toliau lieka Ukmergės ligoninėje. Visi šio skyriaus ligoniai yra išskirstyti po vieną į atskiras ligoninės skyrių palatas.

Taip pat rajono savivaldybė skelbia, kad laikiname, prie ligoninės Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus įrengtame patikros punkte toliau buvo tikrinami Ukmergės ligoninės medikai, turėję kontaktų su užsikrėtusiais COVID-19. Penktadienį patikrinta 40, šeštadienį ir sekmadienį – po 60, dar tiek pat planuojama patikrinti ir pirmadienį.

Nuo kovo 30-osios ryto darbui bus ruošiamas Ukmergėje veiksiantis mobilusis punktas, kuriame pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos. Punktas bus įkurtas aikštelėje prie miesto stadiono, Gruodžio 17-osios g. 52.

Kaip jau esame rašę, Ukmergėje yra patvirtinti 8 koronavirusu užsikrėtę medikai, iš viso šalyje – 44. Apie 550 šalies medikų yra saviizoliacijoje.

Nuo COVID-19 infekcijos rajone iš viso mirė 4 asmenys (šalyje – 7). Pirmoji mirtis Ukmergėje registruota kovo 20-ąją. Visi keturi mirusieji – garbaus amžiaus, priklausę rizikos grupei, gydęsi Ukmergės ligoninėje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas