Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Šeimos kortelę jau turi 152 rajono šeimos

Loreta EŽERSKYTĖ

Liepos 1 d. įsigaliojus Šeimos kortelės įstatymui, gausios ir neįgalų vaiką, nepaisant jo amžiaus, prižiūrinčios šeimos įgijo galimybę pasinaudoti Šeimos kortele. Jos pirmąsias šeimas pasiekė rugsėjį. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skelbia, kad ši kortelė garantuos specialias lengvatas, paslaugas, privilegijas ar nuolaidas prekėms bei renginiams. Šeimos kortelės turėtojams specialias lengvatas, paslaugas, privilegijas ar nuolaidas suteiks privataus ir viešojo sektoriaus partneriai.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, rugsėjo 26 dienos duomenimis, Ukmergės rajono savivaldybėje yra 453 šeimos, kurios turi teisę gauti Šeimos kortelę. Iš jų – 316 gausių šeimų ir 169 šeimos, auginančios vaiką su negalia.

Kartu atkreipiamas dėmesys, kad potencialių Šeimos kortelės gavėjų skaičius gali kisti, o šeimose gali būti ir daugiau nei 3 vaikai, kurių tarpe gali būti vaikai su negalia. Todėl suminis gausių ir negalią turinčius vaikus auginančių šeimų skaičius skiriasi nuo teisę gauti kortelę turinčių šeimų suminio skaičiaus.

Lapkričio 5 dienos duomenimis, Ukmergės rajono savivaldybėje 152 šeimos – 33,55 proc. potencialių gavėjų – jau paprašė Šeimos kortelės. Iš jų – 106 gausios šeimos ir 46 šeimos, auginančios vaiką su negalia.

Iš viso šalyje Šeimos kortelę užsisakė daugiau nei 12 tūkst. šeimų. Daugiausia prašymų gauti Šeimos kortelę pateikė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių savivaldybių gyventojai. Lietuvoje iš viso yra apie 50 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios galės naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis ir tapti įmonių klientais.

Šeimos kortelę turinčios gausios arba neįgalius vaikus prižiūrinčios šeimos jau gali naudotis daugiau nei 100 partnerių suteikiamomis nuolaidomis prekėms bei paslaugoms. Kortelės turėtojai gali pigiau įsigyti maisto produktų, buities prekių, technikos, o taip pat sveikatos, teisės, pramogų ar grožio srities paslaugų.

Aktyviausiai prie Šeimos kortelės programos jungiasi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse veikiančios įmonės. Dalis partnerių nuolaidas siūlo apsiperkant jų internetinėse parduotuvėse, todėl nuolaidomis patogu pasinaudoti bet kurioje šalies vietoje gyvenančioms šeimoms.

Tarp partnerių yra ir Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas. Jis Šeimos kortelės turėtojams 35 mieste ir rajone esančiose parduotuvėse taiko 5 proc. nuolaidą visoms maisto ir pramonės prekėms, išskyrus alkoholio ir tabako gaminius, loterijos bilietus bei GSM papildymus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas