Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Tėvų pavyzdys, kaip saugiai elgtis kelyje – pats svarbiausias

Prasidėjus naujiems mokslo metams, atkreipiamas tėvelių ir mokytojų dėmesys, kad būtina mokyklinio amžiaus eismo dalyviams priminti svarbiausias Kelių eismo taisykles ir paraginti juos kelyje elgtis atsakingai ir saugiai. Tai padės vaikams išvengti skaudžių eismo nelaimių pakeliui į ugdymo įstaigas ar sugrįžtant namo.

„Vaikai rugsėjo mėnesio pradžioje vis dar gyvena vasariškomis nuotaikomis ir atostogų įspūdžiais, todėl mažųjų eismo dalyvių atidumas kelyje dažnai būna sumažėjęs. Kelias iš namų į mokyklą vaikams, ypač pirmokams, tampa rimtu išbandymu. Tėvelių atsakomybė yra priminti mažiesiems eismo dalyviams Kelių eismo taisykles, padėti jiems įvertinti eismo metu kylančias grėsmes ir pasirūpinti, kad jų dalyvavimas eisme būtų saugus“, – rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime spaudai.

Vaikams asmeninis tėvų pavyzdys, kaip saugiai elgtis kelyje, yra pats svarbiausias. Būtent tėvai turėtų būti patys kantriausi mokytojai, pratindami vaikus atsakingai ir atsargiai elgtis gatvėje. Labai svarbu, kad tėveliai pradinių klasių vaikus bent keletą kartų palydėtų į mokyklą, paaiškintų apie gresiantį pavojų ir pamokytų saugiai pereiti gatvę.

Siekiant išvengti skaudžių nelaimių keliuose, vairuotojai turėtų būti budrūs ir dėmesingi rugsėjo mėnesį, ypač prie mokyklų, pėsčiųjų perėjų, sankryžų, netoli vaikų susibūrimo vietų, ir imtis visų atsargumo priemonių.

„Vairuotojai turi būti ypatingai atidūs ir atsargūs, o automobiliai – techniškai tvarkingi, tiek stabdžių sistema, tiek šviesos“, – vairuotojų dėmesį atkreipia vairavimo instruktorė Marija Ulevičienė.

Pėstiesiems ypatingai svarbu priminti, kad prieš žengiant į pėsčiųjų perėją būtina apsidairyti į abi puses ir sustoti, kad įsitikintume, jog nėra transporto priemonių arba jos sustojusios praleisti. Rekomenduojama einant per pėsčiųjų perėją nesinaudoti mobiliaisiais telefonais ir nesiklausyti muzikos su ausinukais. Vairuotojams artėjant prie pėsčiųjų perėjos rekomenduojama sulėtinti važiavimo greitį, kad bet kuriuo metu pėstiesiems netikėtai įžengus į perėją galėtų sustabdyti.

Susisiekimo ministerija paruošė saugaus eismo atmintinę ir ragina tėvelius priminti savo atžaloms svarbiausias Kelių eismo taisykles.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas