Asociatyvi nuotr.

Kriminalai

Įtariamasis sulaikytas, bet sukčiavimai tęsiasi

Rugpjūčio 14-15 dienomis Ukmergėje vėl siautėjo telefoniniai sukčiai. Vieną iš jų sąmoningos ukmergiškės dėka pavyko sulaikyti.

Antradienį, apie 14 valandą, į Kauno gatvėje gyvenančios moters (g. 1936 m.) namus paskambinęs asmuo apgaulės būdu iš šeimininkės bandė išvilioti pinigų. Nepažįstamasis kalbėjo moterišku balsu, prisistatė giminaite Onute. Ji senolei guodėsi, kad lipdama laiptais kliudė pro šalį einančią moteriškę, kuriai dėl patirtos traumos reikalinga operacija. „Giminaitė“ prašė moters paskolinti  2 000 eurų ir sakė, kad netrukus ateis asmuo, kuriam ji turinti perduoti pinigus. Senolė suprato, jog ją ketina apgauti, todėl susitarė susitikti su sukčiumi. Moteris skubiai apie skambutį pranešė policijai. Apie 14.45 valandą  policijos pareigūnai daugiabučio namo kieme sulaikė aštuoniolikmetį, kuris galimai buvo pasiųstas paimti 2 000 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d. ir 182 str. 1 d.

Nors vienas iš sukčių, vadinamosios kojos, buvo sulaikytas, tai neužkirto kelio panašiems nusikaltimams. Tą pačią dieną nuo telefoninių apgavikų nukentėjo 61-erių ukmergiškis. Į Šviesos gatvėje gyvenančio vyro namus apie 12.20 valandą paskambinęs asmuo prisistatė Anglijoje gyvenančiu sūnumi. Netrukus ragelį perėmė kitas žmogus, kuris sakėsi esantis ambasadorius Vytas Butkus. Jis pranešė, kad pareiškėjo sūnus automobiliu partrenkė moterį, kuriai lūžo kaukolė. Neva jos operacijos išlaidoms reikalingi 4 000 eurų. Be to, sūnui gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas 3 metų laikotarpiui. Kadangi ukmergiškis sakėsi neturintis tiek pinigų, skambinęs asmuo ėmė klausinėti, ką šis turi vertingo. Pokalbio metu abu sutarė, kad tėvas su šiais daiktais ateis į nurodytą vietą ir perduos jų pasiimti ateisiančiam žmogui. Patikėjęs apgaule vyras nepažįstamam asmeniui atidavė auksinį 500 eurų vertės žiedą, du laikrodžius, kurių vertė 365 eurai, 40 eurų kainuojančią sidabrinę grandinėlę.

Panaši istorija pasikartojo ir rugpjūčio 15-ąją. Apie 20 valandą į  Ukmergėje gyvenančios moters (g. 1931 m. ) fiksuoto ryšio telefoną  paskambinęs asmuo prisistatė inspektoriumi Romu Žukausku. Šis pranešė,  kad jos giminaitė eismo įvykio metu sužalojo moterį, kuriai reikalinga operacija ir pinigai išlaidoms padengti. Ukmergiškė  atėjusiam į jos namus asmeniui atidavė 500 eurų. Šiam išėjus, moteris vėl sulaukė skambučio, neva operacijai nepakanka šių pinigų. Senolė kitam į jos namus atėjusiam asmeniui, kursi sakėsi esantis Tomas Budrys, padavė dar 100 eurų. Tą pačią dieną moteris suskambino su minėtąja giminaite ir suprato, kad ją apgavo.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas