Jasiuliškių socialinės globos namų komanda.

Sportas

Jasiuliškiečiai ir futbolas

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Užimtumo specialistė

Praėjusių metų SENI CUP Lietuvos čempionė Jasiuliškių socialinės globos namų komanda – Denis Solodenkin, Raimondas Saladinskas, Vitoldas Ginevičius, Pavel Kirilov, Vilius Dobrovolskis ir Aurimas Novikovas, rengdamasi tarptautinėms žmonių su negalia mini futbolo varžyboms Marijampolėje, draugiškoms varžyboms pakvietė kitą Lietuvos čempionę. Jasiuliškiečiai varžėsi su moksleivių sporto festivalio kaimo vietovių pirmosios vietos laimėtoja – Vidiškių pagrindinės mokyklos komanda, kurioje žaidžia Konstantinas Ivas, Simonas ir Dominykas Kaseliai, Ernestas Streižys bei Ugnius Kančelskis. Abiejų komandų treneris – Rolandas Baronas. Varžybos vyko įtemptai ir atkakliai. Rezultatu 5:3 pirmavę moksleiviai per anksti atsipalaidavo ir jasiuliškiečiai rezultatą išlygino. Rungtynių likimas buvo sprendžiamas baudų serijos metu – 3:1 nugalėjo jasiuliškiečiai.

Su gera, pakilia nuotaika, atkakliai nusiteikę Jasiuliškių socialinės globos namų futbolo komanda, lydima darbuotojų Dalios Grinienės, V. Belapetravičienės, Alvydo Griškevičiaus ir trenerio R. Barono, išvyko į Marijampolę, jau vienuoliktą kartą organizuotą SENI CUP futbolo turnyrą. Ši iniciatyva skirta socialinės globos namų globotiniams, turintiems negalią, jų sportiniam potencialui išbandyti, atitrūkti nuo kasdienybės. Tai puiki terapija. Gyvenime viskas įmanoma, jei to labai norima ir siekiama.

Į turnyrą susirinko 15 komandų iš visos Lietuvos. Pirmą dieną Marijampolės „Arvi“ stadione vyko iškilmingas atidarymas, dalyviai dalyvavo eisenoje, stebėjo merginų šokių grupės „Dream team“ pasirodymą. Atidarymo kulminacija – į dangų paleisti balionai. Prasidėjus futbolo turnyrui, komandos rungtyniavo trijuose pogrupiuose. Mūsų komanda trečioje grupėje kovėsi su Prūdiškių, Adakavo, Vilijampolės ir Padvarių komandomis. Pertraukų metu atsigaivinti nuo karščio visi buvo vaišinami ledais ir mineraliniu vandeniu. Jasiuliškiečiai užėmė antrą vietą ir pateko į pusfinalį.

Po įtemptų žaidynių visi vykome į Jurgežerių „Gintaro“ stovyklavietę, kurioje apsigyvenome. Pailsėję dalyviai susirinko į vakaronę. Šmaikštus vedėjas Linas kvietė komandas pristatyti savo paruoštus namų darbus, mini pantomimos pasirodymą „Mes mylim SENI CUP“. Įvairios užduotys teko ne tik dalyviams, bet ir juos lydintiesiems. Vakarą paįvairino Lietuvos talentų dalyvės – būgnininkė Fausta Šukytė ir auksinio balso savininkė Milėja Stankevičiūtė. Visus išjudino šokiui ir savo muzikine programa linksmino jasiuliškietis D. Solodenkin. Komandoms buvo įteikti saldūs prizai ir siurprizai. Vakaronės uždarymą vainikavo įspūdingi, spalvoti fejerverkai.

Antrą dieną apniukęs ir lietingas oras šiek tiek sutrukdė žaidynėms, bet nuotaikos nesugadino. Po atkaklių kovų Jasiuliškių futbolininkai iškovojo penktą vietą. Į Lenkijos Torūnės miestą ginti Lietuvos garbę šiemet vyks turnyre pirmą vietą iškovojusi Veisiejų komanda. Visi dalyviai buvo apdovanoti kamuoliais, taurėmis, medaliais bei atminimo dovanėlėmis.

kazino zaidimai

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas