Asociatyvinė pexels.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Piktinosi ne vienerius metus aikštelę griozdojančiu automobiliu

Sulaukėme ukmergiškės, gyvenančios Vilniaus gatvėje, skambučio. Ji skundėsi, kad šalia šios gatvės 92A namo stovi jau kelerius metus neprižiūrimas „Opel“ markės automobilis. Moters teigimu, mašina pastatyta šalia vidurinės laiptinės ir nebuvo pajudinta jau gal trejus metus. Dabar ji apsamanojusi ir tikrai nepuošia vaizdo. Tuo pačiu užima parkavimosi vietą bei trukdo manevruoti atvažiuojančiam specialiajam transportui. Ji teiravosi, kur tokiu atveju reikia kreiptis bei kokių procedūrų imtis, kad ši mašina iš kiemo būtų pašalinta.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus teigė, kad neeksploatuojamų transporto priemonių laikymas bendrojo naudojimo vietose yra apibrėžtas Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 414 straipsnyje, kuris teigia: „Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno rašytinio perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti užtraukia baudą transporto priemonių savininkams nuo septyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų“. Tokį pat pažeidimą padarius pakartotinai gresianti bauda didėja, taip pat gali baigtis ir automobilio konfiskavimu.

A. Dutkus paaiškino, kad susidarius tokiai situacijai, jei bendro naudojimo vietoje stovi nenaudojama transporto priemonė, o šiuo atveju daugiabučio kiemas būtent tokia vieta ir yra, gyventojas gali kreiptis į savivaldybę arba policiją. Tuomet į vietą atvyksta specialistas, apžiūri mašiną, įvertina jos būklę. Taip pat duomenų bazėje patikrinami automobilio duomenys. Iš visos informacijos sprendžiama, ar automobilis dar apskritai gali būti eksploatuojamas. Galiausiai susisiekiama su transporto priemonės savininku ir jis įpareigojamas per nurodytą laiką patraukti mašiną. „Kadangi dėl Vilniaus gatvės 92 namo kieme stovinčios mašinos žiniasklaida kreipėsi į savivaldybę, situaciją aiškinsis mūsų specialistai“, – pažadėjo skyriaus vedėjas.

Kovo 13-osios rytą A. Dutkus informavo, kad savininkas automobilį patraukė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas