Į tradicinį ir kasmetinį susitikimą su rajono savivaldybės meru D. Varnu ir jo komanda atėję ukmergiškiai išklausė valdžios dalykinius pasisakymus bei gavo atsakymus į daugelį užduotų klausimų.

Aktualijos, Naujausi

Siekiamybė – kad Ukmergė taptų gražiausiu miestu

Loreta EŽERSKYTĖ

Ketvirtadienį, balandžio 11-ąją, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salėje čia gausiai susirinkusiems ukmergiškiams rajono savivaldybės meras Darius Varnas trumpai pristatė svarbiausius praėjusių metų savivaldybės veiklos rezultatus, supažindino, kokie darbai bus pradėti ir atlikti. Taip pat kartu su savivaldybės administracijos direktore Inga Pračkaile, savivaldybei pavaldžių įmonių ir įstaigų vadovais atsakė į kelias dešimtis užduotų klausimų.

Atėjusiems į susitikimą išdalintas gausiai iliustruotas naujas leidinėlis – Ukmergės rajono savivaldybės 2023 metų veiklos ataskaita. Jame pateikta naujausia informacija apie Savivaldybės tarybą, pristatytos kultūros įstaigos, seniūnijos, nevyriausybinės organizacijos, svarbiausios sritys: švietimas, sportas, infrastruktūros projektai, žemės ūkis ir melioracija, teritorijų planavimas, socialinė parama, aplinkosauga, parama verslui, civilinė sauga ir kt.

 

Pakvietė dalyvauti referendume

Prieš pradedant kalbėti apie rajono reikalus ir problemas, susirinkusiesiems meras D. Varnas priminė, kad gegužės 12 dieną, kartu su Prezidento rinkimų pirmuoju turu, šalyje vyks ir privalomasis referendumas dėl daugybinės pilietybės įteisinimo.

Referendume bus balsuojama dėl tokios Konstitucijos nuostatos: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais konstitucinio įstatymo nustatytais pagrindais ir tvarka. Konstitucinis įstatymas taip pat nustato Lietuvos Respublikos pilietybės netekimo pagrindus ir tvarką.“ Balsuojant „taip“ iš pagrindinio šalies įstatymo būtų išbraukiamas draudimas turėti dvigubą pilietybę.

Konstitucijos pakeitimas dėl pilietybės laikomas priimtu, jeigu jam pritarė daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašą.

Toks referendumas, kuriuo siekta išplėsti dvigubos pilietybės galimybes, jau vyko 2019 metais su Prezidento rinkimais. Tačiau tuomet neužteko balsų tokiai nuostatai priimti.

Meras paragino ukmergiškius aktyviai dalyvauti referendume ir pareikšti savo nuomonę nemažai daliai mūsų tautiečių aktualiu klausimu.

Atsiskaitė miesto seniūnas

Didžiausius ir labiausiai visiems matomus darbus kasmet rajono savivaldybė atlieka Ukmergės mieste. Ne išimtis buvo ir 2023-ieji. Miesto seniūnas Žilvinas Dirsė praėjusių metų veiklos rezultatus pristatė kelių minučių filmuke, sukurtame iš vaizdo įrašų ir nuotraukų.

Tarp Ž. Dirsės paminėtų svarbiausių miesto seniūnijos darbų – pagaminti tilteliai per Vilkmergėlės upelį, senųjų skelbimų lentų demontavimas, Dukstynos kapinių ir jų prieigų, tako palei Šventąją, lietaus išplautų Sveikatos parko takelių tvarkymo bei atnaujinimo darbai. Taip pat nemažas dėmesys skirtas mieste augančių želdinių priežiūrai, jų genėjimui, avarinių medžių likvidavimui. Seniūnija rūpinosi ir beveik 3 hektarų plotą užimančio vadinamojo Miniatiūrų parko, pernai įrengto buvusio karinio miestelio teritorijoje, priežiūra. Nemažų pastangų pareikalavo daugelį metų kaupto nelegalaus sąvartyno Vasarnamių gatvėje sutvarkymas.

„Ukmergė neabejotinai gyvena geriausius laikus“

Po parodyto 2023-iais sukurto trumpo filmuko „UKMERGĖ. Kraštą pristatantis filmas“ savivaldybės meras D. Varnas pristatė savo komandą – vicemerą Eugenijų Kuodelį, administracijos direktorę I. Pračkailę ir Tarybos posėdžių sekretorių Darių Krogertą. Kreipdamasis į susirinkusiuosius rajono vadovas prisiminė pernai minėtą 690 metų miesto jubiliejų ir teigė neabejojantis, kad Ukmergė gyvena geriausius laikus: „Mes esame didelių galimybių savivaldybė su čia įsikūrusiomis ir besiplečiančiomis tarptautinėmis kompanijomis, su naujai ateinančiu verslu, su miesto aplinką keičiančiomis viešomis erdvėmis, puikiai atnaujintomis sveikatos priežiūros įstaigomis, su plačiu socialinių paslaugų tinklu, su gausiomis mokymo aplinką mokyklose gerinančiomis priemonėmis, su nuostabia gamta, su neįkainojamu kultūriniu paveldu ir istorija. Esame aktyvaus kultūrinio gyvenimo rajonas, kuriame vyrauja gera nuotaika, kuriame patogu gyventi, auginti vaikus, dirbti ir leisti laisvalaikį.“

Pasak D. Varno, Ukmergė orientuojasi į tvarų vystymąsi – pradedant perėjimu prie atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo, gatvių apšvietimo modernizavimo, atliekų tvarkymo projektų, viešojo transporto priemonių atnaujinimo netaršiomis transporto priemonėmis, susisiekimo infrastruktūros, ypač pagrindinių miesto gatvių, taip pat mokyklų atnaujinimo, infrastruktūros, skirtos verslui, sportui ir turizmo pasiekiamumui gerinimo ir pan.

„Mūsų rajonas veržliai keičiasi, norime, kad tai tęstųsi ir toliau. Neužmirškime, kad miestas būna sėkmingas tik tada, kai yra atviras pasauliui, naujovėms, kai dėl jo gerovės stengiasi kiekvienas gyventojas“, – kalbėjo meras ir už pastangas dėkojo rajono gyventojams, bendruomenėms, nevyriausybinėms organizacijoms, socialiai atsakingoms verslo įmonėms, remiančioms švietimą, sportą, kultūrą.

„Mums tenka garbė dirbti tokiam miestui ir labai džiaugiamės jūsų palaikymu ir pagalba. Tai ir didžiulė patirtis, ir didžiulė atsakomybė, ir didžiuliai iššūkiai“, – pripažino D. Varnas ir pridūrė, jog jo siekiamybė – kad Ukmergė taptų gražiausiu miestu.

Ir ukmergiškiai turės savo sakurų parkelį

Daugiausia laiko dvi valandas trukusiame susitikime buvo skirta gyventojų klausimams ir atsakymams į juos.

Labiausiai ukmergiškius domino miesto gatvių, skverų, kitų viešųjų erdvių tvarkymas ir priežiūra, daugiabučių namų kiemų remontas, būsimi infrastruktūros projektai. Kalbėta apie miesto ir vietinio susisiekimo autobusų maršrutus, apleistas ir netvarkomas teritorijas, tilto per Šventąją būklę. Paliesta ir jau ne vienerius metus nemažai emocijų visuomenei kelianti sovietinių laikų paminklų tema, priminta vis neišsprendžiama Pivonijos turgelio problema, klausta, kada Ukmergėje atsiras pliažas šunims.

Kalbėdamas apie miesto gatvių remontą meras D. Varnas pažymėjo, kad rajono valdžia deda visas pastangas sutvarkyti arterines Ukmergės gatves: „Pabaigus Antakalnio gatvės remontą norėtume pradėti tvarkyti Vilniaus gatvę. Nors ji ir nepriklauso savivaldybei, bet sieksime paveikti jos savininką – kelių direkciją imtis remonto darbų.“

D. Varnas neslėpė, jog Ukmergė – vienas iš miestų, turinčių didelį senamiestį, todėl bet kuriuos remonto ir tvarkymo darbus privalo derinti su paveldosaugininkais: „Nežinau, kokia juoda katė yra perbėgusi tarp mūsų rajono savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento, tačiau kone visus pradėtus darbus tenka stabdyti… Dabar sustabdytas Vilkmergėlės gatvės remontas.“

Susitikimo dalyvės kėlė klausimą dėl būtinybės tvarkyti Pakalnės gatvę. Meras ir savivaldybės administracijos direktorė patikino, jog ši senamiestyje esanti gatvelė tikrai nėra pamiršta, sulaukus finansavimo gal net šiais metais ji bus pradėta tvarkyti. Taip pat pažadėta sutvarkyti ir automobilių stovėjimo aikštelę, kuri įrengta prie Šventosios prieplaukos.

Renginyje domėtasi, kada  remonto sulauks senamiestyje esanti Pakalnės gatvė.

Kalbėdami apie Šventosios pakrantės tvarkymą rajono vadovai informavo, kad artimiausiu metu prie Kamenec Podolės tako bus pasodintos 5–6 metrų aukščio sakuros. Jos jau keliauja iš Lenkijos, tada gali būti, kad ukmergiškiai spės pasidžiaugti ir jų žiedais. I. Pračkailė pasidžiaugė, kad tai rajono biudžetui nekainuos nė cento – visas išlaidas padengs UAB „Likmerė“.

Beje, sakurų ketinama pasodinti ir naujajame Miniatiūrų parke, kur bus kuriamas Rojaus sodas.

Susitikime dalyvavęs ir į klausimus atsakęs UAB „Ukmergės autobusų parkas“ direktorius Rimvydas Olšauskas informavo, kad nuo gegužės 1-osios savaitgaliais bus prailgintas miesto autobusų kursavimo laikas, tad miestiečiai galės be problemų pasiekti sodus, kapines. Taip pat sprendžiama dėl naujų autobusų maršrutų iki Mūšios tvenkinio, Šventupės.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    Tegu raso Giedre, ko tu suki galva del jos? Jai alga moka uz tai.
  • Nieko naujo :
    Nieko naujo, vėl portalo vilkmerge.lt administratorė Giedrė skirtingais vardais prirašė komentarų
  • **** :
    O kitokie priimti?
  • Priemate :
    Priklausomus nuo alkoholio zmones dirbti i savivalda,tai gal ir narkomanus priimkit? Svogerius kokius,ar svogierkas… kurie megsta nosytes papudruoti sniegu,ar marihuanos parukyti,mmm??!! Palaukiy,iskviesti bus zurnalistai is Vilniaus,pakrutins visus kaip jus ten dirbat,gal ka ir su kvapeliu pagaus darbo vietoj… viskiuko su kava uzragavusius…. Pirtele uzkurs jums geresne nei “MAKIŲ” !!
  • 6 palata :
    O " nepriklausoma" su priklausomybem tarybos nare buvo? ar kaip visada
  • ka isrinkot :
    //www.lrt.lt/naujienos/sveikata/682/1795116/alkoholio-zala-organizmui-dziovina-smegenis-ir-sukelia-sirdies-veiklos-sutrikimus janickas 10 metu tik maivesi, dabar kitas foto sesijomis gyvena-dirba. O lojalus vis ploja- nuo lovio maitinami. Susirinko visi SAVI: 3 amz. Universitetas sedi, savivaldybe, taryba ... Cirkas be pinigu ... nuotrauku pridare, ataskata gi mat! O miestas toliau griuna.
  • Sudais smirda :
    Visa Ukmerge. Ir gan daznai,ypac kai vejuota. Ar taip turi buti? Ka turistai,miesto sveciai pagalvos… ? Siaubas
  • Ziauru :
    Na kaip dauk kas raso nezinia kas jam tas imantres frazes parase nes pats nesugebetu , o del liaupsu tai ir tik gali pasakyti kas gerai parkai , ligonine ir sakuru parkas , kazkoks siaubas klausant , parkus kuria ne zmonems , laukai ne parkai , gal apziekit kaip parkai turi atrodyti, o miestas puna visas gatves nezinia kiek dar simtmeciu reiks kol juos atnaujinsite jei vien antakalnio gatve tiek remontuojate cia baikit tas liaupsas ir emdalius sau kabinti geriau imkit ir sirbkit zmonems o ne savo kedes islaikymui , nera autoriteto gaila ukmergeja kas galetu bent pradeti tvarka daryti ,
  • Viktorijai :
    Te padeda psichiatras- narkologas jiems ir kitiems, kurie vis jais tiki ...amen.
  • Viktorija :
    Vis dėlto norėtūsi ne pažadų,ar kalbų klausyti,bet matyti realius darbus.Kad miesto gatvių kelių vaizdas tragiškas matome,bet jokio judėjimo šioje srityje nėra,tik gražūs pažadai.Taip kad pirmiau turi būti darbai atliekami,o jau tada galima girtis ir didžiuotis.
  • //// :
    N.vilnio cia pat, narkologas taip pat ..
  • Saulė :
    Ukmegei toli iki Anykščiu ir Kupiškio.
  • Patarimas :
    Buvo daug kalbėta,klausta,sakėte,kad kažkas yra daroma link to… bet nesimato. O patarima/reikalavimas toks - uždrausti didelių tralų,ypač pakrautų automobiliais,fūrų,miškovėžių,didelių traktorių judėjimą Ukmergėje. Vilniaus gatvėje,ir tt… triukšmas baisus,važiuoja,kratosi,kalatojasi… o ir asfaltui toks svoris naudos neprideda,bei patogumų vairuotojams,yoač kai tokie gargarai sukasi prie Vilniaus g. Optimos į Dariaus Girėno g…. Net ir ant bordiūrų užvažiuoja,ko pasekoje jie sutrupėję,suskilę… baisu. Yra aplinkelis,lai ten ir grūdasi. Nekalbam apie fūras,kurios veža prekes “Maximoms” irir tt…Nejaugi reikės kiekvieną fiksuoti ir siųsti? Kam kameros reikalingos tada… ? Ačiū
  • O.K. :
    Galvoju,kad varnui prasidėjo alkoholonės haliucinacijos(jis juk atrodo kaip alchašas,aprengus apsmukusiais treningais,nuo tų,kur palei parduotuves trinasi neatskirsi,iš išpurtusio snukelio,vienss prie vieno).,paskui jis tas haliicinacijas bamdo įgyvendinti.Ten,visi,kurie sulindę į proteliu neblizga,o dar,kai pajaučia šiokią tokią valdžią,tai visai tas silpnas protelis suskystėja. Nieko nėra blogiau už silpnaprotį su iniciatyvą esantį vsldžioje(ir dar alchašą).
  • Xa xa :
    O JIEMS PO ...J, sedi prie lovio ( pasodino) ir tyciuojasi is zmoniu ir tiek. Ai, dar ukrainai butina duoti pinigu ...
  • Robis :
    Jo parkus sakuru sodina, o gatvės baisios. Tris atnaujino, penkias sugadino ir tipo dirbam. Pirma sugriauna, vėliau tik pradeda rengti projektus, ieškoti rangovų. Kalvių gatve, kai parašiau, tai nors puse jos su greideriu pravažiavo per 23 metus, kiek gyvenu. Tai taip tvarkomas senamiestis.
  • Baronas :
    Turbut jus Marijampoleje nebuvote kad rasot Ukmerge bus graziausiu miestu. Uzsukit i Suvalkija paziuresit kaip turi atrodyti grazus miestas.
  • Tai :
    kur kreiptis del nuosavybes iteisinimo, kai davei grynu asfaltui, aikstelei, saligatviui ir kt.darbams valstybineje zemeje? apmokejai valstybes(savivaldybes) darbus? Loxu jeskojimas ...ir kodel turim moket uz valst.zemes prieziura? ( Daugiabuciai), kai net z.sklypai nesuformuoti? Nera zemes kadastrines bylos, nera nuomos sutarties, nera z.sklypo isigijimo dokumentu?
  • Ona :
    Didysis pinigu plovimas
  • **** :
    SAVU sueiga!
  • Svajuko :
    Dramblionės… hahahaha!
  • Xe :
    Ekranizacija: 12 kėdžių. Varno Naujieji Vasiukai. Rajoninių autobusų jau metus nesugeba žmonėms duoti. Tik žada. Gatvės duobėtos. Kur daro kažkokius parkų,aikščių ir kitos infrastruktūros atnaujimus - visur atliktų darbų brokas bado akis. Vienas vienintelis tiltas automobiliams per Šventąją,per patį miesto centrą pragariškas eismas - kur kiti miestai centruose stengiasi sumažinti automobilių eismą - Ukmergė naują tiltą jau 20 metų stato. Centre senamiesčio gatvelės vos keli žingsniai nuo pagrindinės gatvės - ir atsiduri viduramžiuose.
  • Tam hhhh :
    O tu jo klausei, putina? rusu kalba gerai zinai? ar LRT pasake?
  • hhh :
    ne,nu klounada...mato visus durniais...kaip putinas,viena daro kita sneka
  • brolis grymas :
    pasakų pasakos...galimai ir daug melagysciu,
  • O.k. :
    Ka jis vartoja, a? Ir kiek?
  • Pilenas :
    Meras mazdaug paklause ar norit gyventi geriau? Visi sako, -taip. Tai tada susimeskit uz gerove. O jei rimtai biurokratija ir nesiskaitymas su zmonemis, karaliuku isigalejimas ir apsileidimas
  • Cirkas uz dyka :
    Dar NIEKADA Ukmergė neatrodė taip baisiai, kaip dabar! Atsipeikėkit jūs ten! Gėda, neišmanėliai prakeikti!
  • cha :
    juokdarys
  • ? :
    Iki Šventupės būtini maršrutai,kaip tik vaikams atostogos - taip nėra nei kuo pasiekti Ukmergės nei kuo grįžti atgal. Bent jau palikit nuolatinius maršrutus nepriklausomai nuo mokinių atostogų,juk per 80% vykstančių tais maršrutais vyresni žmonės,moksleivių mažuma,tai kodėl tie maršrutai priklausomi nuo mokinių atostogų??? Pro kur į Mušią žada užsukti? Ten keliukai siauri vos lengvosiom užtenka vietos prasilenkti,kur ten su autobusu ruošiasi brautis???
  • šūkis mero :
    Duokit pinigu, grynu! Gyventojai  turi inicijuoti prisidėjimą grynais!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas