Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Rajone veiks Asmenų su negalia gerovės taryba

Savivaldybės tarybos sprendimu patvirtinta Ukmergės rajono savivaldybės asmenų su negalia gerovės taryba. Ji veiks 2024–2027 m. rajono Tarybos kadencijos laikotarpiu.

Asmenų su negalia gerovės tarybai priklausys: Irma Vaitaitienė, Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narė; Asta Leonavičienė, savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja; Vaidotas Kalinas, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas; Darius Paškevičius, savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjas; Dainora Šlinkšienė, rajono savivaldybės administracijos gydytoja (vyr. specialistė); Audronė Kreizienė, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Ukmergės filialo pirmininkė; Marius Kuprionis, Lietuvos paraplegikų asociacijos atstovas; Vitalija Pabrinkienė, Ukmergės onkologinių ligonių asociacijos „Uola“ atstovė; Dalia Unikienė, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos vadovė; Stanislava Vilčinskienė, Ukmergės sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ vadovė.

Ukmergės rajono savivaldybės asmenų su negalia gerovės taryba – visuomeninė patariamoji institucija, kurios tikslas – nagrinėti su asmens su negalia teisių apsaugos politika savivaldybėje susijusius klausimus, teikti institucijoms ir įstaigoms pasiūlymus dėl asmens su negalia teisių apsaugos politikos, jos įgyvendinimo ir su tuo susijusių teisės aktų projektų, stiprinti savivaldybės institucijų, įstaigų ir asmens su negalia teisių apsaugos srityje dirbančių organizacijų bendradarbiavimą.

Taryba pariteto principu sudaroma iš 10 narių: 1 Savivaldybės tarybos, 4 savivaldybės administracijos ir 5 nevyriausybinių organizacijų atstovų.

Į Asmenų su negalia gerovės tarybą po vieną atstovą galėjo siūlyti visos rajono savivaldybėje registruotos nevyriausybinės organizacijos, dirbančios asmenų su negalia teisės apsaugos srityje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Savivaldybe ju saskaita sutaupe apie puse milijono! Ir taip kv.metais. ziurekit biudzeto 3 prieda. //www.ukmerge.lt/uploads/2023%20m%20biud%C5%BEetas/2024-01%20D%C4%97l%20savivaldyb%C4%97s%202024%20m-%20biud%C5%BEeto%20patvirtinimo.pdf
  • ʕ⁠´⁠•⁠ᴥ⁠•⁠`⁠ʔ :
    Rajono neįgalieji net Ukmergės negali pasiekti - nes rajoninių autobusų nėra. Žadėjo nemokamą viešąjį transportą - o realybėje net mokamo neduoda. Išsirinko merą - tik fotografuotis visur pirmas,ir FB sėdėt darbo metu...bet tik ne dirbt. Padarytų patogų ir reguliarų viešąjį transportą,ir bent jau neįgaliesiems nemokamą - tai ryškiai pagerėtų neįgaliųjų integracija ir būtu sumažinta socialinė atskirtis. Biudžetui tas kainuotų centus - užtat rajono ir miesto neįgalieji galėtų pasijusti visuomenės dalimi.
  • Jurgita :
    Nėra neįgaliųjų integracijos Ukmergėje į darbo rinką. Kilnoti negali žmogus jei stuburo operacijos darytos, o fizinis darbas siūlomas Ukmergės darbo biržos.Neįgaliųjų diskriminacija .
  • O.k. :
    Savu idarbinimas, pinigu plovimas. Visus su tuo ir sveikinu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas