Naujausi, Nuomonių telefonas

Pastebėjo, kad parke kiauros šiukšliadėžės ir šlapia

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Vasariški orai daugelį gyventojų šiomis dienomis paskatino pasivaikščioti po Ukmergę. Į redakciją paskambinusi moteris džiaugėsi gražėjančiu miestu, bet norėjo paklausti, ar jau užbaigtas karinio miestelio tvarkymo projektas.

„Toje teritorijoje tikrai padaryta daug gerų darbų – įrengtos poilsio, žaidimų, sporto erdvės, įkurtas „Mini Lietuva“ parkas. Viskas labai gražu, reikalinga, tik kažkodėl nesutvarkytos šiukšliadėžės. Jos kiauros, todėl šalia jų – pilna šiukšlių. Žmonės į parką atsineša maisto, kavos, susėdę ant suoliukų užkandžiauja, o vėliau popierių, plastiką, maisto likučius sumeta į šiukšliadėžes, kurios tam nepritaikytos. Gal reikėtų į jas įmontuoti dugną ar bent įkloti maišus atliekoms?..“ – mintimis dalijosi moteris.

Taip pat ji pastebėjo, jog tame parke labai šlapia. Pasak laikraščio skaitytojos, daugelis takelių permirkę vandeniu, net kai kurie pasodinti augalai skęsta. Ukmergiškė klausė, ar vykdant tvarkymo darbus viskas padaryta kaip reikiant?

„Juk negali ten būti taip šlapia, gal reikėjo pakloti drenažą? Gal palikta broko? O gal projektas dar nebaigtas ir viskas bus pataisyta?“ – klausė moteris.

Į ukmergiškės pateiktus klausimus atsakė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė. Pasak jos, šiukšliadėžės minėtoje teritorijoje pastatytos tokios, kokios buvo numatytos projekte. Savivaldybės atstovė padėkojo laikraščio skaitytojai už pastabą ir patikino, kad bus pasirūpinta šiukšliadėžes paruošti sezonui, įdedant į jas specialius maišus.

D. Zimblienės teigimu, buvusio karinio miestelio teritorijoje požeminio drenažo tinklai pagal visus reikalavimus yra įrengti ten, kur, projektuotojų manymu, yra reikalingi.

„Natūralu, kad pavasarį žemės paviršiuje susikaupia daugiau vandens. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet – laikui bėgant jis susigers ir viskas bus gerai“, – kalbėjo skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Skaitytojo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Grynai :
    Butu amzinatilsi Kazenas,gal ir pasidometu,ar pas nieka nuosavuose kiemuose nenusedo kokie nors augalai,ar pavesines,ar vaikams supynes… dar kazkas:) patikrinti reiktu faktus… uzsiimti galetu zurnalistai is Vilniaus…. Ir Vilniaus tarnybos,nes sitam kaime visi visus pazista,ir ranka-ranka plauna,teisybes nebus.
  • Xa xa :
    kuom ten galvoti? viskas pragerta. Projekte gal ir buvo tos pastoges nuo saules, medziai, taciau ju nera, nes nera jokios kontroles. Bet ir pinigu nera, visi isisavinti tinkamai ( sau). Taip kad jusu norai niekam niekada nebuvo idomus.
  • Galejote :
    Pagalvoti apie pavesine,ar pastoge... dabar nera kur pasislepti nuo lietaus,o plotas labai didelis sio "parko"... pavadinsiu "Parkas be ryšio"...... milziniskas plotas nuejo velniop.
  • Drenazas :
    vaiku zaidimo aisteleje irengti batutai, vaikai sokineja is apacios vanduo teska, vandens parkas, sako irengti drenazai :)
  • kur :
    miniatiuros?miniatiuru parkas be miniatiuru.
  • Be :
    Ryšio parkas. Medelių beveik nėra,ant saulės reikia kepti. Sunku pasodinti? Galima ir didelius, 10m aukščio ir tt... su spec. Technika.
  • **** :
    Bet uz DRENAZA sumokejo!!! O jis yra ar ne, ir kodel vanduo stovi( pelkynas gi) nuolat- niekam neidomu!
  • Saulė :
    Gražėja Ukmergė, bet tvarkos nėra.
  • O.K. :
    Kas išdžius, bepročiai jūs,ten pelkė(jūs gal kartais net nežinojot,tai yra,net nesidomėjot,juk svarbu pinigus pavogti).Jei ir išdžius,tai tik tada,jei bus labai karšta vasara ir tai tik iki pirmo smarkesnio lietaus.Bukapročiai nelaimingi,pasakysiu jums paslaptį,pelkė neišdžiūsta,nebent tik laikinai,per karščius būna sausiau.
  • **** :
    Ne tik prie balzeko ...
  • Agnė :
    Prie Balžiako namo Dorestos uab darbininkai visa vasara pradirbo, tai kas dar kam neaišku...?
  • Virginijai :
    tai iskvies ekspertus ( statybos) uz savus ir atlikit eksperize! Nustatis. Ir tada i tesma galit kreiptis. Kontrole tik popieriuje ...
  • Virginija Bujokienė :
    Dieve Tu mano🤔😔Vėl viskas gerai, kaip visur kitur😀-turi būti šlapia ir t.. t. Tarp kitko ir pernai vasarą buvo šlapia. Kas atsakingas už visur neužbaigtus tinkamai projektus? Projektai puikūs, o išpildymas? O kontrolė? O priežiūra? Kiek paskaitau komentarų, atsakymai - lakoniški ir tokie patys🤔😔😀
  • Nieko naujo :
    Gal popieriuje tie drenazai yra ir pinigai nurasyti, bet natturoje kaip VISADA!!! Ir kaltu taip pat

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas