Naujausi, Nuomonių telefonas

Atliekų rūšiavimas – tik dėl akių?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją paskambinęs Lyduokiuose, Taikos gatvėje, gyvenantis laikraščio skaitytojas piktinosi, kad gyventojų kruopščiai išrūšiuotas atliekas vežėjas supila į vieną mašiną ir išveža į sąvartyną.

„Kovo 28 dieną Lyduokių seniūnijoje buvo renkamos mišrios komunalinės atliekos ir plastikas bei popierius. Tą dieną atvažiavo viena šiukšliavežė ir į tą pačią talpą suvertė tiek buitines atliekas, kurios keliauja į sąvartyną, tiek popierių ir plastiką, kurie turėtų būti perdirbami. Mes, kaip ir reikalaujama, visas atliekas atsakingai rūšiuojame, plastiko butelius net išplauname. Pasirodo, kad skatinimas rūšiuoti – tik dėl akių…“ – nusivylimo neslėpė lyduokietis.

Gyventojas pabandė pats pasiaiškinti, kodėl taip daroma, ir paskambino į Lyduokių seniūniją. Tačiau atsiliepusi darbuotoja atšovusi, kad tai ne seniūnijos reikalas, ji tokių problemų nesprendžia…

„Tai nuskambėjo kaip pasityčiojimas. Kur man kreiptis, kam išsakyti pretenzijas? Kaip suprantu, atliekas renkanti UAB „Ukmergės autobusų parkas“, kaip ir seniūnijos, yra pavaldžios tai pačiai Ukmergės rajono savivaldybei…“ – kalbėjo gyventojas, tikėdamasis iš atsakingų darbuotojų išgirsti aiškų atsakymą dėl atliekų rūšiavimo.

UAB „Ukmergės autobusų parkas“ klientų aptarnavimo vadybininkė Monika Kaziūnienė atsakė, kad pagal grafiką kovo 28 dieną Lyduokių seniūnijoje buvo tuštinami mišrių komunalinių atliekų bei plastiko, popieriaus ir kartono konteineriai, kuriuos aptarnavo dvi skirtingos mašinos: „Gali būti, kad panašiu laiku buvo aptarnaujami tiek vieni, tiek kiti konteineriai, bet atliekos ir pakuotės tikrai negalėjo patekti į tą pačią mašiną.“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Klaipėda :
    Pasirodo jau ir sumos baudoms numatytos. Aš neradau nė vieno straipsnio apie taisyklingą atliekų rūšiavimą. Nežinojau, kad skalbiklių talpas reikia nešti kažkur kitur. Lietuviai taupųs ir skystų skalbiklių talpas išskalauja nors grindims išplauti. Nieko pavojingo ten nebėra. Labai įdomu kaip surūšiuotas atliekas perka iš Rusijos ir Baltarusijos. Ir kodėl taip daroma?
  • Lordas :
    Tik mulkinimui akių ,kad susikelti įkainius,jau ir laiptinių valytojos taip kalba
  • Justinas :
    Jei telefone yra kamera kitą kart nufilmuokit.
  • Lep :
    Geriau paklauskit šiukšlyno darbuotojų rūšiuotojų...kokias šiukšles jie rūšiuoja...ir sužinosite.
  • Zita :
    Ne šiukšlių problema spręstio imtis priemonių butuose nebeįmanoma gyventi Dariaus ir Girėno 227 sita kapu padla atdivedus trečią dieda, is miškų 52 namo 3auksto 2 kambarių butas šitas isgama pragertom smegenim iš mistaklinis Ozarinskas Vaclobas dabar gyvena pas sugyventinė Dariaus ir Girėno 227
  • Aha :
    Aš kai po metų tikrai sąžiningo rūšiavimo gavau sąskaitą virš 100€ - daugiau tikrai nebegaištu laiko rūšiuodamas. Visos mano šiukšlės eina į mišrias atliekas. Kol nepradės skaičiuoti sąskaitas už faktinius konteinerių ištuštinimus,o ne nuo lempos - tol tikrai neberūšiuosiu. Gana! Koks skirtumas rūšiuoji ar nerūšiuoji jei sąskaitą už šiukšles gauni vienodą???
  • Aha :
    Tai žinoma,kad visas atliekas veža į sąvartynus. Rūšiuojamas turėtų vežti nemokamai - tai kaip jei sąžiningai rūšiuoji visus metus ir tau visvien atsiunčia sąskaitą virš šimto eurų! Neapsimoka jiems vežti rūšiuotas - biznio nebus. Tas pats ir su tais raudonais maišeliais maisto atliekoms,niekas jų nežvejoja iš tų bendrų konteinerių. Yra video iš sąvartynų,kur jau raudonuoja nuo tų maišiukų. Prekybos centrų maišiukus apmokestino - bet patys dalina maišiukus,kad gamtą nušikti. Logiška juk!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas