Svečiai – (iš dešinės) T. Bagdonas, ministras A. Dulkys susitiko su rajono ir gydymo įstaigų vadovais.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje svečiavosi sveikatos apsaugos ministras

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Balandžio 5-ąją Ukmergėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Kartu atvyko ministro patarėjas ir atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Vizitą ministras pradėjo nuo susitikimo su rajono vadovais vietos savivaldybėje. Pokalbyje su A. Dulkiu dalyvavo rajono meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė, savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė, savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė. Taip pat prisijungė viešųjų įstaigų Ukmergės ligoninės ir Pirminės sveikatos priežiūros centro vadovai Rimvydas Civilka ir Gitana Čepienė. Sveikatos apsaugos ministras su ukmergiškiais aptarė sveikatos reformos įgyvendinimo eigą ir kitus su sveikatos apsauga susijusius rajono gydymo įstaigoms bei gyventojams aktualius klausimus.

Vėliau ministras apsilankė Ukmergės ligoninėje bei Pirminės sveikatos priežiūros centre, bendravo su medikų bendruomenės atstovais jų darbo vietose. A. Dulkys išklausė jų pasiūlymų dėl darbo organizavimo tvarkos.

Kaip žinia, 2022 metų liepą Savivaldybės taryba pritarė, kad Sveikatos apsaugos ministerija taptų VšĮ Ukmergės ligoninė dalininke. Todėl vizito metu A. Dulkys domėjosi gydymo įstaigos problemomis, pasidžiaugė paslaugų plėtra, aptarė bendrus reikalus.

Susitikimo metu kalbėtasi ir apie šalyje steigiamų sveikatos centrų tikslus, jų veiklą. Praėjusių metų pabaigoje Ukmergės rajono savivaldybėje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp naujai steigiamo Ukmergės sveikatos centro veikloje dalyvausiančių penkių sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų – Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro, Ukmergės ligoninės, rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, „Vilkmergės klinikos“ ir „UMTC“.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rimas :
    artėja rinkimai, todėl ir važinėja,
  • Ona :
    Kokia laimė,atvyko ministras,o ką gero atvežė pacientams,gal po jo vizito eilės pas gydytojus dar pailgės visu pusmečiu.
  • Ponai šypsosi... :
    Pas odontologą neprivačiai - į teragyda reikia laukti 3 mėnesius. Kam moku psd? reikia ir mums mokėti kas 4 mėn...
  • **** :
    Ten narkologo reikejo ...o ne ministro.
  • Jurgita :
    Sveikatos ministerijos pinigų iš projekto visada laukia pacientai.Pacientai turėdami siuntimus iš šeimos gydytojo tikisi nemokamų paslaugų .Ligonių kasos aišku turi apmokėti su siuntimais paslaugas ir operacijos metu anestezijos paslaugas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas