Aktualijos, Naujausi

Daugėja tekstilės konteinerių

Ukmergės mieste ir rajone plečiamas tekstilės konteinerių tinklas. Nuo šiol ukmergiškiai turės dar daugiau galimybių, kur padėti jiems nereikalingus, tačiau dar tinkamus dėvėti drabužius, avalynę ar galanterijos gaminius. UAB „Ecoservice“ kovo 28 dieną Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje papildomai pastatė 12 naujų tekstilės konteinerių.

Naujuosius tekstilės konteinerius Ukmergės mieste rasite: S. Daukanto g. 69; Kauno g. 27; Maironio g. 2; Uosių g. 2; Vasario 16-osios g. 49; Vilniaus g. 93.

Naujuosius tekstilės konteinerius Ukmergės rajone rasite: Vytauto g. 30, Deltuva; Ežero g., Vepriai; Klevų g., Kultuvėnai; Algirdų al., Dainava; Taikos g. Vidiškiai; Melioratorių g. Šventupė.

Tekstilės konteinerius lengva atpažinti – jie yra žalios spalvos, su aiškiomis instrukcijomis, ką galima mesti, o ko ne. Į vieną tekstilės konteinerį telpa apie 1,8 kub. m tekstilės – tai galėtų sudaryti apie 1 000 vnt. gražiai sulankstytų ir sudėtų džinsų.

Primename, kad pirmieji 12 tekstilės konteinerių Ukmergėje buvo pastatyti pernai rugsėjo mėnesį šiais adresais: Anykščių g. 6, (netoli PC „Maxima“); V. Kudirkos g. 3 (netoli PC „Rimi“); Dariaus ir Girėno g. 15 (prie PC „Norfa“); Kauno g. 8 (prie Ukmergės kultūros centro); Anykščių g. 33 (prie A. Koriznos individualios įmonės); Veterinarijos g. 2 (prie daugiabučio); Žiedo g. 1 (prie PC „Maxima“ ); Deltuvos g. 20 (konteinerių aikštelėje); Klaipėdos g. 26A (prie Ukmergės turgavietės); Vilniaus g. 94A (prie parduotuvės „Vynoteka“); Pašilės g. 10 (prie Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvės); Tulpių-Rožių g. sankryžoje (prie daugiabučio).

Ukmergės rajono savivaldybės administracija su UAB „Ecoservice“ sutartį „Dėl komunalinių atliekų tvarkymo sistemą papildančios tekstilės atliekų surinkimo sistemos Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje“ pasirašė 2023 m. birželio 23 dieną. Kadangi tai traktuojama kaip mūsų konteinerinės atliekų sistemos papildymas, ši paslauga nei savivaldybei, nei gyventojams nieko nekainuoja.

Tekstilės konteineriai ištuštinami ne rečiau kaip 4 kartus per mėnesį. Visa surinkta tekstilė iš Ukmergės keliauja į UAB „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje. Čia ji pasiekia rūšiavimo centrą, kur dar papildomai perrūšiuojama. Tinkamiems dėvėti drabužiams, batams, rankinėms ir kt. tekstilės gaminiams suteikiama proga atgimti naujam gyvenimui, o netinkama antriniam panaudojimui – sudėvėta, suplyšusi, purvina – siunčiama perdirbimui arba pristatoma į kogeneracines jėgaines energijai gauti.

Žalieji tekstilės konteineriai yra skirti ne visoms tekstilės atliekoms. Į juos gali keliauti tik tie drabužiai, avalynė bei kiti tekstilės daiktai, kurie dar tinkami naudoti. Be to, prieš metant tekstilę į specialius konteinerius ji turi būti supakuota į užrišamus maišelius, o konteinerio dangtis uždarytas, kitaip lyjant sudrėkę, supeliję, purvini tekstilės gaminiai nebegalės būti panaudoti pakartotinai.

Į tekstilės konteinerį galima mesti: drabužius (suaugusių, vaikiškus), avalynę (porose), rankines, diržus, užuolaidas, patalynės užvalkalų komplektus.

Tekstilės konteineryje neturėtų atsidurti: pakuočių atliekos, sauskelnės, maisto atliekos, kilimai, antklodės ir pagalvės, audinių atraižos, nudėvėti, suplyšę ar nešvarūs tekstilės gaminiai, žaislai su elektroninėmis detalėmis. Netinkamos antriniams panaudojimui tekstilės atliekos kaip ir iki šiol turėtų būti pristatytos į didelių atliekų surinkimo aikštelę, esančią adresu Gerseniškų g. 5, Ukmergėje.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas