Naujausi, Nuomonių telefonas

Nesupranta, kodėl nugriovus senus kioskus, atsirado nauji

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Vilniaus gatvės daugiabučio, esančio šalia prekybos centro „Pivonija“, gyventoja Rita išsakė savo nuomonę dėl nugriautų kioskų vietoje atsiradusių dviejų prekybos paviljonų: „Prieš daugelį metų netoli Vilniaus gatvės buvo pastatyti stalai, čia gyventojai prekiavo daržovėmis, augalais. Pasikeitus valdžios nuostatoms ar prekybos tvarkai, buvo aiškinama, jog čia prekiautojų negali būti, jie buvo perkelti už „Pivonijos“ parduotuvės. Po to kelerius metus prekyba vyko palei šaligatvį, taip pat veikė pora kioskų. Neseniai kioskai nugriauti, prekiautojų pareikalauta keltis į naujai pastatytą prekyvietę. Tačiau nugriovus tris senus kioskus, atsirado du nauji. Mums nesuprantama, kodėl vienas iš kioskų, kuriame bus parduodamos gėlės, pastatytas ne nugriautųjų vietoje, bet prie pat Vilniaus gatvės, kur anksčiau prekyba neva negalėjo vykti. Gyventojai mano, kad jam čia ne vieta. Tam yra mažiausiai dvi priežastys. Daugiabučio gyventojai per langus mato neišvaizdžią paviljono galinę sieną. Kodėl mes turime į ją žiūrėti? Be to, šioje judrioje vietoje atsiradus prekyvietei, pirkėjai negalės jaustis saugiai – juos skubančius gali partrenkti automobilis.“

Ukmergiškė taip pat sakė, kad gyventojai šiuo klausimu kreipėsi į vicemerą, skambino architektui ir bandė įrodyti, jog kioskas pastatytas netinkamoje vietoje. Tačiau po pokalbių gyventojai neva supratę, kad naujojo paviljono savininkams buvusi padaryta išimtis.

„Keista, kad vieniems šioje vietoje prekiauti buvo uždrausta, o kitiems uždegta žalia šviesa…“ – stebėjosi moteris.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja D. Zimblienė patikino, jog sutikimai minėtų prekybinių paviljonų statybai išduoti vadovaujantis Ukmergės rajono savivaldybės sutikimų statyti laikinuosius nesudėtinguosius statinius, įrengti įrenginius valstybinėje žemėje, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, išdavimo taisyklėmis, o vietos parinktos atsižvelgiant į Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2015 m. birželio 25 d. sprendimu Nr.7-72 patvirtintą Kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išsidėstymo Ukmergės mieste specialųjį planą, kuriame numatytos kioskų statymo vietos.

„Niekam nebuvo darytos išimtys. Kalbantis su senųjų kioskų savininkais visiems buvo pasiūlyta atsinaujinti – nusikelti senus neestetiškos išvaizdos kioskus, vietoj jų pastatant naujus, modernius. Tik dalis kioskų savininkų sutiko su tokiais keliamais reikalavimais. Prie prekybos centro „Pivonija“ dar yra laisvos valstybinės žemės, kurią galima išsinuomoti ir pasistatyti savo prekybinį paviljoną. Tam reikėtų pateikti raštišką prašymą Ukmergės rajono savivaldybės administracijai. Jį išnagrinėtų ir atitinkamą sprendimą priimtų mero potvarkiu sudaryta darbo grupė“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Skaitytojo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Neapgalvota :
    Atvažiuojantiems nuo miškų ūkio, kioskai užstoja vilkmergės skulptūrą ir skverą. Ypatingai tas, kuris arčiau gatvės.
  • AŠ :
    Kas vel negerai tiem zmonem? Tegu stovi tie kioskai,tegu zmones prekiauja....man grazu ir man patinka,kam nepatinka,galit pro langus nevėpsoti,o uzsiimkit kazkuo
  • Praeiviui :
    Jo, šiuolaikiški, dizainas pritaikytas prie sovietinių daugiabučių. Negi negalima buvo paskelbti konkurso ir turėti kelias pagal dydį koncepcijas? Ar turistai žiūrės į tas dėžutes?
  • Praeivis :
    Viskas gerai, gražūs, šiuolaikiški kioskai. Tik pinigų tai jau bus praplauta normaliai😁
  • Be to :
    Ir nauji kioskai negražūs - tiesiog dėžutės be fantazijos. Kaip išmokom prie sovietų statyti dėžutes, taip ir tęsiam. Ir kol kas įvairumo nesimato!
  • Tai, Mazdai :
    Aišku nauja, tačiau jeigu mūsų mieste važinėtų visos vienodos "Mazdos", kažin ar tai būtų gražu?
  • Mazda :
    Kas gražiau ar sena surūdijus mašina ar nauja
  • Lordas :
    Todėl kad kiekvienas kioskas pereina per valdininku rankas ir tampa ,,auksiniu,,kiekvienas ,pabreziu,tai kodel jų nestatyti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas