Nuomonių telefonas

Skundėsi Butų ūkio taikomais tarifais

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į redakciją kreipėsi Miškų gatvėje gyvenanti moteris, kuri skundėsi iš UAB „Ukmergės butų ūkis“ negaunanti atsakymo į jau senokai pateiktą raštą. Pasak moters, ji neva yra skolinga įmonei už paslaugas, tačiau jai paprašius tai įrodančių sąskaitų, niekas jų nepateikė.

„Į Butų ūkį raštiškai kreipiausi sausio 23 dieną, bet iki šiol nesulaukiau jokio atsakymo, – situaciją komentavo ukmergiškė. – Iš pradžių bandžiau pasiaiškinti žodžiu, norėjau susipažinti su atliktų administravimo bei kitų darbų, už kuriuos turiu susimokėti, ataskaitomis. Supratau, kad esu nepageidaujama, mane tiesiog veja lauk. Todėl viską išdėsčiau raštu, tik ir vėl nieko nepešiau. Gal aš kažko nesuprantu?..“

Pasak Miškų gatvės gyventojos, jai neaišku, kodėl UAB „Ukmergės butų ūkis“ padidino administravimo mokestį. Moters teigimu, dar 2017 metų gruodžio 18 dieną savivaldybės administracijos direktorius penkeriems metams paskyrė Butų ūkio įmonę daugiabučio, kuriame ji gyvena, administratoriumi, buvo nustatyti ir paslaugų tarifai. „Tačiau įmonė nuo 2022 metų pradėjo taikyti didesnius tarifus, nors iki metų pabaigos to daryti negalėjo. Be kita ko, 2020 metais įkainiai jau buvo pakeisti Savivaldybės tarybos sprendimu, bet nuo 2022-ųjų jie vėl padidinti. Už techninę priežiūrą tarifai padidėjo dvigubai, bet niekas nerodo nei dokumentų, nei atliktų darbų ataskaitų. Aš atsiskaitinėjau pagal ankstesnius įkainius, todėl ir susidarė skola. Sutinku ją mokėti, bet noriu žinoti, už ką moku pinigus“, – kalbėjo Ukmergės gyventoja.

UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Raimondas Baltaduonis patvirtino, jog gerai pažįsta minėtąją gyventoją, kuri dažnai su pretenzijomis apsilanko įmonėje.

„Ne kartą su ja kalbėjo ir bendrovės specialistai, ir aš asmeniškai. Tiesiog moteris savaip interpretuoja ir traktuoja teisės aktus, kuriais mes privalome vadovautis“, – kalbėjo įmonės vadovas. Pasak jo, įkainių už paslaugas tarifai išties buvo didinti 2020 bei 2022 metais, tai suderinus su bendrovės steigėju – rajono savivaldybe, patvirtinti Savivaldybės tarybos posėdyje. R. Baltaduonio teigimu, visi skaičiavimai atlikti pagal įkainių ir tarifų skaičiavimo metodikas.

„Keitėsi ekonominė situacija, didėjo infliacija, kilo kainos, augo kaštai, todėl privalėjome didinti įkainius. Su gyventoja ne kartą apie tai kalbėjome, bet gaila, kad ji nenori to suprasti. Keista, kad moteris neprieštarauja dėl didėjančių elektros, dujų, kuro kainų, bet piktinasi Butų ūkio įmonės teikiamų paslaugų įkainiais. Ji prašo pateikti sąmatas už atliktą techninę priežiūrą ar pastato administravimą, tačiau nenori suprati, kad mes turime įkainius, pagal kuriuos ir apskaičiuojame šių darbų bei paslaugų vertę“, – aiškino direktorius. Jis taip pat pažadėjo asmeniškai peržiūrėti, ar atsakyta į visus Miškų gatvės gyventojos raštus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Žinoma: :
    Manytina Ukmergės Butų ūkio suteiktų paslaugų dokumentų nerodo, nes tokių dokumentai nėra. Visas rūpestis susirinkti mokesčius, paskaičiuotus pagal tarybos sprendimu patvirtintas kainas.. UBŪ nepastebi atsiradusių defektų, gyventojai jei praneša apie defektus, tai tada po kurio laiko sukrunta už papildomą mokestį, be sąmatų, be aktų, reikia prašyti dokumentų, jeigu tuo domiesi, neteikia informacijos apie atliktus stebėjimus ir pan.
  • Konkurentu :
    Reikia. Pvz ‘’Mano bustas” ir lan. Dabar daro ka nori… uz rankena pakeista plesia nezmoniskus pinigus. Uz lempute pakeista… baisu!
  • Taigi :
    Taigi, paslaugą suteikė, pinigus suskaičiavo ir galvoja, kad tai viskas - klientas privalo mokėti. Juk tai vieša paslauga ir reikia įrodyti, kad suskaičiuota teisingai. Taip, vieniems tai įrodyti nesunku, su kitais reikia pavargti, bet reikia. Nemanau, kad minima moteriškė tokia nesuprantanti. Labiau manau, kad aiškintojai čia kalti arba yra teisinis "kabliukas", pvz. nepakeistas administratorių skiriantis įsakymas?
  • **** :
    Pinigai ne smirda ... Bet neatsipirksi. Nepades ir auksiniai klozetai ...
  • Mantas :
    Darbus atliko per 1H 35 min, bet sąskaitoje 10H :) ne pirmas ir paskurinis atvejis, kol nesiskundi ir ne viešini tol rašo ką nori. Yra problematiškų žmonių, bet būtų ūkis irgi problema, rusiško mentaliteto niekaip neišvaro.
  • (⁠☞⁠ ͡⁠°⁠ ͜⁠ʖ⁠ ͡⁠°⁠)⁠☞ :
    "Keitėsi ekonominė situacija, didėjo infliacija, kilo kainos, augo kaštai, todėl privalėjome didinti įkainius" Durnas moka 2 kartus,protingas moka vieną kartą - o mokesčių mokėtojas moka visada. Nėra jokios konkurencijos,visur monopolijos su valdžios stogu. Šiukšlių mafija,būtų ūkio mafija ir t.t. Dusina iš visų pusių,tik mokėk ir mokėk visais galais neaišku už ką.
  • Klientas :
    Nieko nedirba, bet mokesciai kyla.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas