Parodos atidarymo metu.

Kultūra, Naujausi

Vokietijoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir atidarė parodą

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Kovo 21 dieną Vokietijoje, Bad Langensalza mieste, ypatingo dėmesio ir pagarbos sulaukė Ukmergės rajono savivaldybės atstovai.

Bad Langensalza miesto Kultūros ir kongresų centro didžiojoje salėje, miesto tarybos posėdžio metu, buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Ukmergės rajono ir Bad Langensalza miesto savivaldybių, o vėliau Augustinų vienuolyno pastate įsikūrusiame šio miesto muziejuje atidaryta garsaus Ukmergės krašto tautodailininko ir Ukmergės miesto garbės piliečio Rimanto Zinkevičiaus darbų paroda „Juodo ąžuolo fantazija“.

Dviejų savivaldybių bendradarbiavimo sutartį savo parašais patvirtino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas ir administracijos direktorė Inga Pračkailė bei Bad Langensalza miesto savivaldybės atstovai: meras Matthias‘as Reinz‘as ir Partnerystės sutarties pirmininkas Volker‘is Pohler’is.

Iškilmingą sutarties pasirašymo ceremoniją stebėjo ne tik Bad Langensalza miesto tarybos nariai, bet ir svečiai, tarp kurių buvo Unstrut-Hainich krašto vadovas Harald‘as Zanker‘is, Lietuvos Respublikos ambasadorius Vokietijos Federacinėje Respublikoje Ramūnas Misiulis ir kt.

Ukmergės rajono savivaldybė jau beveik tris dešimtmečius palaiko ryšius ir bendradarbiauja su Bad Langensalza miesto savivaldybe, tačiau šios draugystės oficialaus įteisinimo – sutarties nebuvo. Yra tik 1998 metais pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Unst-rut-Hainich apskritimi, į kurios savivaldybių sudėtį įeina ir Bad Langensalza miesto savivaldybė.

„Pasirašius šią naująją bendradarbiavimo sutartį, atsivers platesnės tarptautinio bendradarbiavimo galimybės, apimančios įvairias sritis. Abi – Ukmergės rajono ir Bad Langensalza miesto – savivaldybės, atsižvelgdamos į abipusį interesą, ir toliau plės bendradarbiavimą jaunimo, ugdymo, senjorų sociokultūrinėje veikloje, sporto, kultūros, miesto plėtros ir kt. mainų srityse, dar labiau stiprins tarpusavio ryšius, paremtus draugyste, pasitikėjimu ir abipuse parama“, – sakė rajono savivaldybės meras D. Varnas.

Dviejų savivaldybių ilgametės draugystės „įteisinimą“ vainikavo į Bad Langensalza atvežtų R. Zinkevičiaus sukurtų medžio skulptūrų parodos atidarymas.

„Pasiūlymo surengti čia parodą iš beveik kasmet Ukmergėje apsilankančio V. Pohler’io sulaukiau dar prieš koronaviruso pandemiją. Tam pagaminau 25 įvairios tematikos – ir religinės, ir pasaulietinės, taip pat skirtingų dydžių – nuo 30 cm iki 1,5 m – skulptūras. Visas jas jungia ta pati mediena – juodasis ąžuolas.

Gyvenu savo prosenelių sodyboje prie pat Šventosios upės. Prieš keletą tūkstančių metų ši upė paskandino ir smėliu užpylė daugybę čia augusių didžiulių ąžuolų. Kiekvieną vasarą su sūnumi ir broliu plaukiame upe, tyrinėdami upės dugną ir krantus. Mums vis dar pavyksta rasti ąžuolų kamienų, kurie augo tada, kai dar net nebuvo pastatytos Egipto piramidės. Ilgus šimtmečius pragulėjusi upės dugne ąžuolo mediena neprarado savo tvirtumo, tik pakeitė spalvą – pajuodavo. Lietuvos geologijos ir geografijos institutas, ištyręs mūsų rastą medieną, nustatė, kad jos amžius yra nuo 1 355 iki 5 650 metų“, – teigė parodos atidaryme dalyvavęs darbų autorius R. Zinkevičius.

Ši „Juodo ąžuolo fantazija“ pavadinta paroda Bad Langensalza miesto muziejuje veiks iki gegužės 5 dienos.

Linos KÖNIG nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškė. :
    Sveikinimai! Visgi turime kuo didžiuotis 🇱🇹
  • Zina :
    TWIX REKLAMA!!!
  • 👕 :
    ai ai, Darba PARCIJA
  • babkė :
    Rekoneduojam pažiūrėt DARBA PARCIJAS gerbėjam https://www.youtube.com/watch?v=4mT3wPhGN7k
  • miestiete :
    faina, nu faina...ypač kad važiuoja twin duble į Vokietiją atidaryti Ukmergės...va čia lygis. ne Antakalnio g remontuoti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas