Aktualijos

Etikos komisija svarstys du Tarybos narius

Vasario 28-ąją yra numatytas rajono Savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdis.

Į posėdžio darbotvarkę įrašyti du klausimai: dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie Savivaldybės tarybos narės Agnės Balčiūnienės galimai padarytą teisės aktų reikalavimų pažeidimą; dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie Savivaldybės tarybos nario Romo Pivoro galimai padarytą teisės aktų reikalavimų pažeidimą.

Vasario 10 dienos laikraštyje išspausdinome Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato pateiktą informaciją, kad vasario 8-ąją, apie 14.45 valandą, Vidiškių seniūnijos Dukstynos kaime, kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 72 km, sustabdyta neblaivi automobilį VOLVO S60 vairavusi moteris (g. 1987 m.). Vairuotojai buvo nustatytas 2,78 promilės girtumas. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Vėliau pasiteiravus, ar minėtoji vairuotoja yra viešas asmuo – rajono Savivaldybės tarybos narė A. Balčiūnienė, Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, jog vasario 8-ąją, apie 14.45 valandą, Vidiškių seniūnijos Dukstynos kaime sustabdyta neblaivi automobilį VOLVO S60 vairavusi moteris yra politikė, rajono Tarybos narė.

Taip pat A. Krogertienė pranešė, jog siekiant skaidraus ir bešališko tyrimo, ikiteisminis tyrimas buvo perduotas kitam Vilniaus apskrities VPK priklausančiam policijos komisariatui. Asmuo, įvykdęs LR BK 2811 str. 1 d. numatytą veiką baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Gimtojoje žemėje“ taip pat spausdinome laikraščio skaitytojo išsakytą nuomonę apie tai, kad sausio 24 dieną vykusiame rajono Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje nuotoliniu būdu dalyvavęs Tarybos narys Romas Pivoras buvo prisijungęs tik todėl, kad gautų atlygį. Politikas posėdžio metu buvo Vilniuje, dalyvavo tuo metu vykusioje žemdirbių protesto akcijoje, todėl galimai pažeidė Tarybos veiklos reglamentą. Pats politikas, komentuodamas laikraščio žurnalistei šią situaciją, savo kaltės neįžvelgė.

Etikos komisijai vadovauja Giedrius Auglys, pirmininko pavaduotoja – Irma Vaitaitienė, nariai – Rolandas Janickas, Indrė Kižienė, Danutė Užkurėlytė ir Arnoldas Vilčinskas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • saulei :
    Savais nesirupina, o norit kad svetimais pasirupintu vaikais ...
  • Saule :
    Agnė Balčiūnienė dirbo su Rolandu kai jis buvo meras.Kukuraitis atvažiavo į Ukmergę tai Dainavos km vaikai 14m mušami Vakario Jaknio tyla( policija neuzdaro smurtautojo 14m į areštinę). Čia Irma Vaitaitienė kažkodėl nedirba iki galo nes Kęstučio 2 būna,o ne Dainavos km. Vieną erelį 14 metų išvešti į nepilnamečių pataisos policijai laiko trūksta.
  • Cirkui :
    O kas juos rinko...nezinojot? tik dabar suzinojot?
  • Viskam savas laikas :
    ://www.ukmerge.lt/etikos-komisija/ Nuo 24 punkto paskaitom nuostatus. Vilkins. Nu patis balsavot uz juos. Ilgai dar sedes ant musu sprando ... O gal labai greit bus atsisveikinta. Viskas dabar priklauso nuo partijos vadovybes ( Vilniaus, centrinio biuro) sprendimo. Ismes is partijos su trenksmu, atims mandata ir vsio!!! ( Gales tada buti nepriklausomas tarybos narys N.Vilnia🤣🤣🤣ar Afrikoj) BK ir amzinai nesites ...partija pasodino, partija ir nuspres busi nepriklausomas t.narys ar ateis sekantis is saraso!!!
  • Cirkas :
    Ir tiek. Iskviesim dar zurnalistus,kad parodytu kaip dirbat ten! Savivaldybeje. Malinauskas greitai tvarka padarytu! Per visa lietuva parodytu,ne vienas/a veliau i UŽT stotumėt!!! Linkėjimai,švogeriai ir draugeliai! Meilužės ir uošvienės!
  • A tai ka :
    Eik tu s..t :) zvengiu balsu :) Rugsta piena piena reikia gert :) Kaimieciai nafik :)
  • Etikos komisija kur ziuri :
    //www.youtube.com/live/5NaFXCtSxkQ?si=PvdWJlBpwClMQKoT Su xalateliu sedi ...
  • Del el.balsavimo ... :
    //youtu.be/lOhd21wOR1o?si=KsPwjJHIMu4lt9aJ
  • /// :
    Ismeta taryba, o pasiulyma rengia etikos komisija! Taryba ryt turetu svarstyti komisijos siulyma. Gal VRK bus, Vyriaysybes atstovas ... gal neeilini posedi surengs. Skaitom tarybos darbo reglamenta.
  • **** :
    O ka jos mama idarineja...kita senai ismestu is darbo, be teisiu liktu...o sita t.p.nenubaidziama...
  • A tai ka :
    Išmetė? Kas žino?
  • Seniausiai :
    Senai… jau reikėjo išmesti A.B. Iš ten. Ką ji sugeba? Kokia iš jos nauda? Ką gali daugiau/kitaip,nei kita Moteris jaunesnė/bendraamžė ir labiau išsilavinusi ?
  • ale :
    ir nesiseka....gal karma čia?
  • Auglys :
    Yra net trines,nepatvirtines,ir ismetes is grupes,kas yra rase apie Agne postus jo grupeje Facebook. Pries keleta metu. Berods pries rinkimus.... labai puikiai pamenu. Neigsi? Dabar patvirtintum.. ?
  • labanakt :
    kadangi komisijai vadovauja tas pats konservatorius, reiktu nenustebt, jei ir toliau Balčiūniene sėdės vienam iš savivaldybės postų
  • Rinkejams :
    11 straipsnis. Savivaldybės tarybos nario nepriekaištinga reputacija 1. Savivaldybės tarybos narys, pretenduojantis tapti savivaldybės tarybos sudaromų komitetų ar komisijų pirmininku, nelaikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu jis per pastaruosius 3 metus buvo pripažintas šiurkščiai pažeidusiu Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, taip pat jeigu jis: 1) įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl tyčinio nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą arba nepasibaigusį laidavimo terminą;
  • Ciabuvis :
    O kiek kartu jau buvo gydoma ... uzuojauta vyrui
  • Opozicijai :
    Tik uz augly ...partkomas nusprende!!!
  • Opozicija :
    Virš 1,5 prom su auto konfiskacija...., a tokia aktyvi buvo. :(, už ku dabar balsuot????
  • A tai ka :
    Tik nereikia apie partijos įvaizdį, prašau. Vienas tos "puikaus" įvaizdžio partijos veikėjas salerą po 500 litrų pylėsi. Tai ką čia kalbėt :)
  • O.k. :
    O kaip del zalos partijos ivaidziui bus? Kas ten dar ja palaiko, a?
  • **** :
    Ismes 1000%
  • A tai ka :
    Gali jie Balciuniene is tarybos ismest? Ar negali?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas