Projekte „Pamokos miške“ dalyvaujantys „Šilo“ progimnazijos moksleiviai.

Jaunimas

Dviejų Ukmergės mokyklų moksleiviai mokėsi… miške

Šių metų spalio mėnesį prasidėjo VĮ Valstybinių miškų urėdija (VMU) inicijuoto pilotinio projekto „Pamokos miške“ veiklos „Šilo“ progimnazijos ir Antano Smetonos gimnazijos mokiniams. Projektu siekiama sudaryti sąlygas mokiniams į gamtą pažvelgti miškininkų akimis, prisidėti prie mokinių ugdymo ir praktinėmis pamokomis gilinti žinias miškininkystės srityje.

Pirmųjų projekto užsiėmimų metu „Šilo“ progimnazijos penktokai Pivonijos šile, padedant VMU darbuotojams Astai Strazdienei ir Ramūnui Jančiulevičiui, susipažino su čia augančiais medžiais ir jų herbarais, kalbėjo apie augalų grupes, medžių kamienų raštus, atliko mokytojos parengtas praktines užduotis ir įtvirtino įgytas žinias. O mobiliosiomis programėlėmis projekto dalyviai išmoko nustatyti augalų ir kerpių rūšis.

Projekte „Pamokos miške“ dalyvaujantys Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai.

Antano Smetonos gimnazijos antrų klasių mokiniams biologijos pamoka „Bakterijų, dumblių ir pirmuonių, grybų, augalų, gyvūnų tarpusavio ryšių reikšmė miškui ir gamtinei aplinkai“ taip pat vyko miške. Biologijos mokytoja Elvyra Kriaučiūnienė, VMU darbuotojai A. Strazdienė ir R. Jančiulevičius bei Ukmergės regioninio padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas gimnazistams natūralioje aplinkoje padėjo įsitikinti, kad ir gamtoje yra tvarka, kad organizmai – nuo mažiausio ar paprasčiausios sandaros iki sudėtingiausio – yra stipriai tarpusavyje susiję, kad vieni be kitų gyventi negali. Tai pagilino gimnazistų supratimą, jog augalai gamtoje yra patys svarbiausi, kadangi jie gamina maistą bei deguonį sau ir kitiems. Ir tai yra atsakymas – kodėl gamtą reikia saugoti, joje elgtis atsakingai ir tvariai.

Tai tik pirmieji ciklo „Pamokos miške“ užsiėmimai. Net neabejojame, kad VMU ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos bendradarbiavimas tęsis, bei netolimoje ateityje prie užsiėmimų natūralioje gamtoje jungsis ir daugiau rajono mokyklų.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas