Asociatyvi nuotr.

Jaunimas

Gimnazijos mokiniai susidomėjo traktorininko profesija

Ona ŠNIUKŠTAITĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Antano Smetonos gimnazijai bei Ukmergės technologijų ir verslo mokyklai pasirašius bendradarbiavimo sutartį, gimnazistams atsirado galimybė mokytis vairuoti traktorių ir įgyti traktorininko teises. Baigę pasirinktą modulį mokiniai gaus baigimo pažymėjimą ir TR1 traktorininko teises. Šiais metais traktorininko specialybe susidomėjo septyniolika Antano Smetonos gimnazijos vienuoliktokų.

Nuo 2020 m. Lietuvoje atsiradusi naujovė leidžia gimnazijoje besimokantiems moksleiviams lankyti pamokas profesinėse mokyklose: mokytis profesinio mokymo modulių ir įgyti norimos profesijos žinių. Prieš kelerius metus Ukmergės technologijų ir verslo mokykla bendradarbiavo su tuomete Siesikų gimnazija, o šiais metais duris atvėrė Antano Smetonos gimnazijos mokiniams.

Birželio 13 d. Technologijų ir verslo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius ir Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Ji suteikė galimybę šiais mokslo metais gimnazistams rinktis mokytis TR1 kategorijos traktorių vairavimo modulį. Be to, jį pasirinkusiems moksleiviams bus sudarytos sąlygos įgyti keturračio vairuotojo pažymėjimą, jie kas mėnesį gali gauti stipendiją.

J. Cesevičius teigė, kad paklausa tokiam moduliui yra – Ukmergėje nemažai vaikų padeda ūkininkams tėvams ar seneliams jų ūkiuose.

„Buvo sumanymas pasikviesti mokytis ūkininkų sūnus, dukras. Jie dažniausiai neturi vairuotojo teisių, todėl negali sėsti prie žemės ūkio technikos vairo. Tačiau yra noras įgyti traktorininko pažymėjimą, o mes galime padėti jį įsigyti“, – pasakojo direktorius.

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos praktinio mokymo vadovas Arvydas Minkštimas pridūrė, kad modulis supažindina ne tik su traktorių, bet ir kitų mašinų vairavimo pagrindais: „Turėdami TR1 pradinę kompetenciją, ateityje mokiniai turės galimybę įgyti kitų traktoriaus kategorijų teises.“

Profesijos mokytojas metodininkas Gintaras Minkštimas gimnazistams dėstys teorinius dalykus ir mokys remonto darbų. Po pirmosios modulio pamokos pedagogas pasidžiaugė, jog teks dirbti su gimnazijos moksleiviais.

Kalbintas gimnazistas Mykolas modulį pasirinko, nes domisi įvairiomis transporto priemonėmis. Vienuoliktokas Domantas tikisi, kad įgytas žinias pritaikys vairavimo teorijos egzamine, o Smiltė pridūrė, kad pasirinkti traktorių vairavimo modulį paskatino noras praplėsti akiratį ir daugiau išmokti.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas