Ukmergiškių komanda po bėgimo „Medininkai–Vilnius“.

Naujausi, Sportas

„Ukmergės vyrukai“ dalyvavo estafetiniame bėgime

Praėjusį mėnesį Ukmergės bėgimo entuziastai dalyvavo trijuose bėgimuose.

Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną trys ukmergiškiai startavo Vilniuje. Čia vyko 34-asis tarptautinis bėgimas aplink Žaliuosius ežerus, skirtas Valstybės dienai ir Žalgirio mūšio 613-osioms metinėms paminėti. Taip pat tai buvo vienas iš Lietuvos bėgimo taurės etapų.

Liepos 16-ąją penki Ukmergės bėgikai dalyvavo antrą kartą vykusiame maratone „Vilniaus Tiltai“. Sportininkai galėjo rinktis įvairias distancijas, kurios driekėsi Neries krantinėmis, Vingio parke.

Liepos 30 dieną Medininkų pasienio poste, prie memorialo žuvusiems, startavo seniausias Lietuvoje tradicinis estafetinis bėgimas „Medininkai–Vilnius“. Šis bėgimas vyko jau 32-ąjį kartą. Jo tikslas – puoselėti tradiciją sporto renginiais minėti Lietuvai skaudžius reikšmingus įvykius, pagerbiant žuvusių atminimą. 1991 m. liepos 31-osios naktį Medininkų pasienio poste Lietuva neteko septynių pareigūnų.

Šiame bėgime dalyvavo 50 komandų iš Lietuvos. Tarp jų ir ukmergiškių bėgikų komanda „Ukmergės vyrukai“. 34 kilometrų atstumą ir septynis etapus (po 5 km) sėkmingai įveikė Nerijus Vilutis, Žilvinas Maleronka, Gintautas Gelūnas, Valdas Micius, Adas Gudonis, Juozas Songaila ir Kęstutis Mikulėnas. Ukmergiškiai užėmė 20-ą vietą, distanciją įveikę per 2 valandas ir 20 minučių. Bėgikai liko patenkinti šiuo rezultatu, nes komandoje buvo tik mėgėjai, kai tuo tarpu kiti turėjo ir profesionalių sportininkų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas