Naujausi, Sportas

Į Ukmergės apylinkes grįžta automobilių Mini ralio etapas

Liepos 15-ąją Ukmergės apylinkėse įvyks trečiasis Lietuvos automobilių Mini ralio čempionato etapas. Jį čia organizuojantis Varėnos automobilių sporto klubas žada nemažai staigmenų. Po ilgos pertraukos į šį kraštą sugrįžtančios ralio varžybos pasiūlys išties įdomius greičio ruožus ir net specialųjį greičio ruožą Ukmergės kroso trasoje.

Varėnos automobilių sporto klubo vadovas ir šių varžybų organizatorius Jonas Keršys sako, kad vos paskelbus dalyvių registraciją į trečiąjį Lietuvos automobilių Mini ralio čempionato etapą paraiškos pasipylė tarsi lietaus lašai per vasaros liūtį. Jau per pirmąsias dienas sulaukta daugiau aštuonių dešimčių ekipažų paraiškų. Čia puikuojasi ne tik šios lygos favoritai, tokie kaip Tomas Žekonis su Evaldu Kvederiu, Liudas Šimkus su Giedriumi Kinderiu ar Klaudas Bučinskas su Ignu Benotu.

Paraiškas lenktyniauti atsiuntė ir Lietuvos automobilių ralio čempionato ekipažai, dalyvaujantys A lygos varžybose. Ukmergės rajono žvyrkeliais skries ir Vilmantas Padegimas su Edvardu Gurevičiumi, Rokas Steponavičius su Dovydu Ket-virčiu bei Deividas Gezevičius su Tomu Nenartavičiumi. Šie ekipažai į Mini ralį atsiveš N5 techniką, kuri tapo šio sezono naujiena.

Organizatoriai neabejoja, kad greitų, N5 ar R5 serijos automobilių trečiame Lietuvos automobilių Mini ralio čempionato etape galima tikėtis ir dar daugiau, mat praėjus vos porai savaičių po šių varžybų A lygos ekipažų lauks etapas Rokiškyje. Todėl Lietuvos ralio elitas ir ketina atvykti pasitreniruoti būtent į Ukmergę.

Kaip teigia organizatoriai, Mini ralio etapas Ukmergėje bus išskirtinis ne tik gausiu dalyvių būriu ir aukštesnėje lygoje matomais ekipažais, bet ir greičio ruožais. Lenktynes organizuojantys Varėnos ASK atstovai Ukmergės apylinkėse surado itin įdomių kelių. Kadangi šiame regione ralio varžybos nevyko jau daugelį metų, praktiškai niekam iš dalyvių šie greičio ruožai nebus matyti.

Dalyviams čia teks įveikti kiek daugiau nei 40 kilometrų distanciją, kuri padalinta į devynis greičio ruožus. Tokios ilgos distancijos Mini ralio istorijoje dar nėra buvę. Be to, organizatoriai yra paruošę ir kitų siurprizų.

„Vienas iš greičio ruožų yra numatytas Ukmergės kroso trasoje, tačiau čia naudosime ne autokroso, o senąją ralio kroso kombinaciją su asfaltine dalimi. Ją sukombinuosime kartu su aplinkiniais, greta trasos besidriekiančiais keliais. Senieji ralio gerbėjai turbūt dar prisimena, kaip tai atrodė. Manome, kad tiek greičio ruožas kroso trasoje, tiek kiti greičio ruožai Ukmergės apylinkėse paliks gerą įspūdį ir dalyviams, ir žiūrovams“, – sakė varžybų organizatorius J. Keršys.

„G. ž.“ inform.

Organizatorių nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ar niekam neiškilo klausimas :
    O kas tvarkys žvyrkelius suardytus? Varėnoje jau negauna leidimo "arti" žvyro dangas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas