M. Latanauskaitė.

Sportas

Ukmergiškė atstovavo Lietuvos rinktinei

Birželio 26–26 dienomis Taline vyko merginų komandinis šachmatų turnyras ,,Chess4All & All4Chess“ . Šis visame pasaulyje vykstantis šachmatų renginys moterims ir merginoms organizuotas ir Baltijos šalyse. Istorinėje vietoje, Paul Keres šachmatų namuose, susirinko po keturias šachmatininkes iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos. Lietuvai atstovavo Mingailė Latanauskaitė iš Ukmergės, Milda Alejūnaitė iš Šiaulių, Auksė Zonytė iš Gargždų ir Ūla Rudzinskaitė iš Vilniaus.

Pirmą dieną vyko asmeninis žaibo šachmatų turnyras. Jame puikiai sekėsi M. Alejūnaitei, kuri iškovojo penkias pergales iš septynių ir tarp visų dalyvių buvo šešta. M. Latanauskaitė pralaimėjo vyresnėms varžovėms, bet laimėjo prieš savo bendraamžes iš Ukrainos ir Estijos.

Antrą dieną vyko merginų komandinės kovos. Pirmame rate lietuvaitės pralaimėjo Latvijos rinktinei, antrame rate lygiosiomis sužaidė su Ukrainos merginoms, o paskutiniame rate nugalėjo Estijos šachmatininkes. Galutinėje lentelėje lietuvaitės užėmė trečią vietą. M. Latanauskaitė pralaimėjo tik Latvijos mergaičių iki 8 metų čempionei, bet įveikė Estijos ir Ukrainos šachmatininkes.

Gražaus turnyro uždarymui Natalija Žukova ir Alexander Onischuk dalyviams dovanojo simultaną prie 32 lentų.

Kaip papasakojo Ukmergės sporto centro šachmatų mokytoja Virginija Savickienė, jos auklėtinei Mingailei toks tarptautinis turnyras, atstovaujant Lietuvos rinktinei, buvo pirmas. Sportininkė įgavo ne tik patirties, bet ir motyvacijos siekti aukštesnių rezultatų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas