Susitikimo rajono savivaldybėje metu.

Sportas

Stalo tenisininkės vėl nudžiugino rezultatais

Birželio 30-ąją rajono savivaldybės vadovai – meras Darius Varnas ir vicemeras Eugenijus Kuodelis – pasveikino stalo tenisininkes Solventą Kapačiauskaitę ir Liuciją Kolesinskają.

Jasiuliškių socialinės globos namų sportininkės, lydimos šios įstaigos vadovo ir trenerio Viliaus Petrausko, birželio 12-26 dienomis dalyvavo Berlyne (Vokietija) vykusiose XVI specialiosiose vasaros olimpinėse žaidynėse, kuriose dalyvavę 7 tūkstančiai intelekto sutrikimų turinčių sportininkų varžėsi 26 sporto šakose. Jų tikslas – skatinti intelekto sutrikimų turinčius asmenis ne tik sportuoti, bet ir aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime. Pagrindinė specialiosios olimpiados paskirtis yra sportinis treniravimas ir varžybos, kaip integracinė specialiosios olimpiados žaidynių dalis yra vykdomi ir socialiniai bei kultūriniai renginiai, tokie kaip šokiai ir koncertai, meno parodos, istorinių vietovių lankymas, teatro spektakliai ir kt., medicininė sveiko atleto programa. Šios olimpiados šūkis – „Leiskite man laimėti, bet jei man nepavyks, paskatinkite mane siekti pergalės“.

Lietuvai specialiojoje olimpiadoje, kuri rengiama kas ketverius metus, atstovavo 55 sportininkų delegacija. Tarp jų buvo ir patyrusios stalo teniso žaidėjos iš Jasiuliškių.

Asmeninėje įskaitoje antrame pagal pajėgumą divizione žaidė aštuonios sportininkės. Jame S. Kapačiauskaitė laimėjo sidabro medalį, o L. Kolesinskaja užėmė penktą vietą.

Moterų dvejetų varžybose stipriausiame divizione, kur dalyvavo žaidėjos iš penkių pasaulio šalių, Lietuvos moterų stalo teniso dvejetas iškovojo sidabrą, į priekį praleidęs tik atletes iš Macao (Kinija).

Sėkmė šias sportininkes lydėjo ir 2019 m. kovo 7–23 dienomis Jungtiniuose Arabų Emyratuose (Abu Dabis) vykusiose XV pasaulio specialiosios olimpiados vasaros žaidynėse. Stalo teniso rungtyje (vienetuose) S. Kapačiauskaitė iškovojo sidabrą, o dvejetų varžybose kartu su L. Kolesinskaja – trečią vietą.

Susitikimo rajono savivaldybėje metu sportininkės dėkojo savo treneriui V. Petrauskui už galimybę dalyvauti varžybose ir už tai, kad subūrė draugėn stalo teniso ir teniso mėgėjus.

Kita tokia olimpiada po ketverių metų planuojama Australijoje.

„G. ž.“ inform.

Chrisijos KVIETKAUSKIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas