Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Elektros tiekimą laikinai nutraukia tik būtiniausiais atvejais

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Į redakciją paskambinusi laikraščio skaitytoja sakė, kad pirmadienį, birželio 19-ąją, nuo 9 iki 19 valandos, Ukmergės rajone esančiame jos bute atjungta elektra. Planiniai remonto darbai tuo pačiu laiku buvo numatyti ir kitą dieną, birželio 20-ąją.

„Apie planinį elektros atjungimą minėtu laiku mes gavome SMS pranešimą su atsiprašymu dėl nepatogumų ir patarimu iš anksto pasiruošti atjungimui. Bet kaip mes galėtume pasiruošti, jei oro temperatūra šiomis dienomis siekia kone 30 laipsnių? Ką mums patartų specialistai daryti, kad tokiame karštyje per 10 valandų neatšiltų šaldytuvas? Kaimo žmonės, kuriems parduotuvė tolėliau nuo namų, visada šaldytuve turi maisto atsargų. Kas liks iš užšaldytų maisto produktų, kai per karščius neveiks šaldytuvas? Kas mums atlygins nuostolius? Manau, kad planiniai darbai esant tokiam karštam orui neturėtų vykti. Yra ir kita išeitis – juo vykdyti anksti ryte arba vakare…“ – kalbėjo ukmergiškė.

Ji taip pat sakė, kad skambino į ESO įmonę, kad pati išsiaiškintų šį klausimą. Deja, jai buvę atsakyta, kad už planinius elektros tiekimo atjungimus atsakinga įmonė pati sprendžia, kada atlikti darbus.

Susisiekėme su valstybinės įmonės Energijos skirstymo operatorius (ESO) Ryšių su visuomene projektų vadove Rasa Juodkiene. Ji patikino, kad į redakciją skambinusios skaitytojos namų adresas patenka į ruožą (L-600 Ukmergės TP), kuriame vykdomas rekonstrukcijos projektas. Trečiadienį pašnekovė teigė, kad darbai jau baiginėjami ir atjungimų neplanuojama:

„Paskutinio atjungimo metu, kuris buvo birželio 19 d. ir truko 7,5 val., buvo atlikti visi būtini darbai, kad būtų užtikrintas patikimas elektros energijos tiekimas. Taigi, darbai atlikti greičiau nei buvo nurodyta informaciniame pranešime klientams.“

Pasak Ryšių su visuomene projektų vadovės, pernai šiame ruože dėl gedimų elektros energijos tiekimas buvo nutrūkęs 6 kartus. Tuomet elektros energijos neturėjo 438 klientai, kai tuo tarpu vykdant rekonstrukcijos darbus laikinai ir planuotai elektros energijos tiekimas buvo nutraukas 49 vartotojams.

„Taip pat noriu pabrėžti, kad vykdydami darbus elektros energijos tiekimą laikinai nutraukiame tik būtiniausiais atvejais – kai neįmanoma suplanuotų darbų atlikti tiekiant elektros energiją. Visi darbai ir atjungimai planuojami iš anksto, o apie juos gyventojus taip pat informuojame anksčiau nei prasideda darbai. Suprantu, kad remonto darbai sukelia nepatogumų, tačiau darbų apimtys didelės, todėl planuodami darbus prisitaikyti prie orų ar jų prognozių galimybių neturime”, – situaciją komentavo R. Juodkienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas