Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip išsirinkti patogią miegamojo lovą?

Remontuodami ar kurdami naujo miegamojo interjerą dažniausiai pradedama nuo lovos tyrinėjimo ir tinkamiausio pasirinkimo. Dažniausiai kyla klausimų apie dvigulės lovos komponentus – koks turėtų būti baldo karkasas, kokį čiužinį rinktis, kiek svarbu galvūgalis ir atrama kojoms, kokio stiliaus ir dydžio lova yra geriausia kambaryje? Štai keletas paprastų, bet naudingų pagrindinių miegamojo baldų pasirinkimo gairių.

Dvigulės lovos pasirinkimas vienam ir porai

Poroms ypač patinka karališka lova. Erdvūs baldai leidžia patogiai įsikurti abiem pusėms, todėl netrukdo nė vienai. Miegodamas vienas vis dar galvoji, kaip išsirinkti lovą? Jums tinka ir dviviečiai baldai. Didesnė miegamoji vieta leidžia lengviau atsipalaiduoti ir atrasti patogiausią miegojimo padėtį. Jei mėgstate laisvę, pasirūpinkite šiuo poreikiu – ne tik erdviai paversdami kambarį jaukesniu, bet ir patogiai miegodami, kaip jums patinka.

Svarbiausi kriterijai renkantis dvigulę lovą

Visų pirma verta pabrėžti, kad lova gali būti ne tik dvigulė, bet ir „pusantros“ arba labai didelė dvigulė lova. Lovos pasirinkimui didelę įtaką turi ir miegamojo dydis, todėl yra keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis tinkamiausią stiliui ir patogumui.

Lovos plotis ir lovos ilgis

Lovos dažniausiai yra standartinio dydžio. Kelių plotis nuo 110 iki 150 cm, dviviečių plotis – 160 cm, o karališkosios dydis – 180 arba 200 cm. Standartinio dydžio baldai turėtų tikti mažesniuose ir erdvesniuose miegamuosiuose. Norintiems užpildyti ypač erdvų miegamąjį rekomenduojame rinktis nestandartinį dydį.

Baldų rėmai ir apmušalai

Lovos karkasas susideda iš medinės ir metalinės konstrukcijos, kurios išorė padengta apmušalais – tekstilės arba odos. Šių medžiagų pasirinkimas yra labai individualus ir dažnai priklauso nuo kuriamo interjero įvaizdžio.

Nežinote, kaip išsirinkti lovą, kuri būtų pagrindinis jūsų miegamojo akcentas? Tada pirmiausia atkreipkite dėmesį į jos galvūgalį. Šios dalies dizainas dažniausiai priklauso nuo bendro lovos vaizdo. Galvūgalis ir kojūgalis gali būti apmušti audiniu: su sagomis, odinėmis juostelėmis ir kitomis detalėmis. Pasirinkus pasirinkite pagal kambario interjerą – puošnus galvūgalis gali būti išskirtine miegamojo puošmena.

Rekomenduojama įvertinti savo asmeninius poreikius ir atsižvelgti į šeimos narių pageidavimus

Kiekvienas turi savo miego įpročius, todėl rinkitės pagal situaciją tinkamą lovą ir čiužinį. Kokios lovos jums reikia, galite apskaičiuoti pagal svorį ir ūgį. Aukštesniems ir didesniems žmonėms reikia ilgesnių lovų ir kietesnių čiužinių. Rekomenduojama, kad čiužinys ir lova būtų bent 20 cm ilgesni už žmogaus ūgį. Taip pat reikėtų atsižvelgti į sveikatą, o turint stuburo problemų ar raumenų skausmus, verta rinktis ergonomišką lovą su čiužiniu su specialiomis kietumo zonomis. Taip raumenys lengviau atsipalaiduoja ir jaučiatės mažiau pavargę. Jei pageidaujate, taip pat galite pasirinkti lovą su patalynės dėže ar daiktadėže, kad galėtumėte saugiai laikyti nereikalingus daiktus ar sezoninius drabužius po lova, kad maksimaliai išnaudotumėte savo miegamąją erdvę. Lovas ir čiužinius galite įsigyti relaxciuziniai.lt.

Čiužinio tipas, kokį pasirinkti savo naujai lovai?

Čiužiniai yra vienas iš svarbiausių viengulių ir dvigulių lovų komponentų. Nuo to priklauso miego komfortas. Čiužiniai gali būti įvairių tipų: poliuretaniniai ir spyruokliniai. Pirmasis paprastai yra minkštesnis ir labiau tinkamas žmonėms, turintiems per mažą svorį. Antrasis yra sunkesnis, todėl jį dažniau renkasi sunkesni žmonės. Taigi, svarstydami, kaip išsirinkti lovą, nepamirškite jų.

Dvigulė lova – investicija į komfortą ir kokybiškas atostogas. Nesvarbu, ar miegate dviese, ar vienas – tiesiog atsižvelkite į poreikius. Tada naujas pirkinys jus džiugins ilgus metus.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas