Projekto vizualizacijoje – būsimasis daugiabutis.

Aktualijos, Naujausi

Buvusios Laičių parduotuvės-valgyklos pastate projektuojama 17 butų

Visuomenė informuojama apie numatomą prekybos paskirties pastato – parduotuvės-valgyklos, esančio Laičių kaime, Liepų g. 9, paskirties keitimo į gyvenamąją (daugiabutį) kapitalinio remonto projektą. Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Vilniaus archprojektas“, statytojas – UAB „Londisa“.

Bendras projektuojamo pastato plotas 685 kv. m, užstatytas plotas 585 kv. m. Dviejų aukštų, iš mišrių konstrukcijų pastatyto pastato statybos pabaiga – 1989 m. Pastatas yra dviejų aukštų be rūsio, pastatytas iš mišrių konstrukcijų. Pamatai betoniniai, išorinės sienos iš silikatinių ir keraminių plytų mūro, perdanga ir dalis stogo denginio – iš surenkamų gelžbetonio plokščių. Likusi dalis stogo šlaitinė iš klijuotos medienos sijų ir skersinių ir išilginių grebėstų tarp jų. Atlikta pastato konstrukcijų ekspertizė, jos akte įvertinta konstrukcijų techninė būklė. Prieš rengiant projektą buvo atlikti teritorijos tyrinėjimai.

Projektuojamas parduotuvės-valgyklos kapitalinis remontas, keičiant paskirtį į dviejų aukštų su mansarda daugiabutį gyvenamąjį namą. Suprojektuota 17 nedidelių butų. Aukšto plotas praplečiamas panaikintų vienos laiptinės ir rampos sąskaita. Paliekamos dvi laiptinės. Išnaudojant didelį valgyklos salės aukštį, antro aukšto butuose įrengiamos atviros antresolės, į kurias patenkama sraigtiniais laiptais buto viduje, ir vienas butas mansardoje, į kurį patenkama iš antro aukšto bendro koridoriaus. Pirmo aukšto butai įrengiami taip, kad būtų nesunkiai pritaikomi neįgaliesiems. Po remonto pastato energetinio naudingumo klasė bus A.

Sklype griovimo darbų nenumatoma. Šiaurės vakarinėje pusėje sklypas ribojasi su Liepų gatve, iš kurios yra įrengti du įvažiavimai: vienas šiaurinėje dalyje, kitas – pietinėje. Įvažiavimai sklype susijungia. Parkavimo aikštelė pietinėje pusėje apleista ir apaugusi savaiminiais beržais, blindėmis ir žole. Buvęs ūkinis kiemas taip pat apleistas. Sklypo pietinėje pusėje valstybinėje žemėje stovi mokykla, kita žemė aplink pastatą – laisva valstybinė žemės ūkio paskirties žemė.

Projektuojamoje sklypo dalyje įrengiami pėsčiųjų takai prijungiami prie Laičių gyvenvietės pėsčiųjų ir dviračių takų sistemos. Numatoma apželdinti ne mažiau nei 15 proc. sklypo ploto. Esami medžiai saugomi, atstatoma esama veja.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas