Aktualijos, Naujausi

Viliasi, kad skvero remontą baigs lapkritį

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Vilniaus gatvės skvero tvarkymo darbai prasidėjo 2018-ųjų rudenį. Pasirašydamas sutartį rangovas baigti remontą įsipareigojo 2020 metų balandį. Nuo šio termino praėjo pusantrų metų, bet „prie vilko“ esantį skverą vis dar juosia tvora, vienoje iš miesto reprezentacinių aikščių riogso netvarkingai sumestos statybinės medžiagos. Ukmergiškiai jau senokai matė plušančius statybininkus – panašu, jog jie čia šmėsčioja greičiau tik dėl vaizdo.

Rajono vadovai tikino, jog užtrukusius pagrindinius Vilniaus gatvės skvero tvarkymo darbus rangovas įsipareigojo atlikti iki spalio 9 dienos. Deja, pažadas nebuvo ištesėtas. Tikėtasi, jog objektą pavyks baigti iki lapkričio, bet ir vėl nepavyko…

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas „Gimtajai žemei“ teigė, jog Vilniaus gatvės skvero tvarkymo projektas – vienintelis iš daugelio įgyvendinamų mieste, kurio pabaiga vėluoja daugiau nei metus.

„Daugeliui, iš šalies žiūrint, tikriausiai atrodo, jog mes su rangovu „užsižaidėme“. Ne vienas mano, jog paprasčiau būtų nutraukti sutartį ir ieškoti naujos įmonės, kuri pagaliau dirbtų ir projektą įgyvendintų. Tačiau realybė kiek kitokia. Paskelbus naują konkursą, visos procedūros truktų apie pusmetį. Be to, sunku tikėtis, jog apskritai toks konkursas įvyktų, nes įmonės vengia pradėtų objektų…“ – situaciją komentavo direktorius.

Pasak D. Varno, kadangi skvere dirbanti UAB „CoReal“ laiku neatliko darbų, jai už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami delspinigiai. Tai rangovą verčia skubėti. Kad galėtų spartinti tempą, buvo pasitelkta viena Ukmergės įmonė Tačiau šiai tik pradėjus dirbti, teko daryti priverstinę pertrauką, nes darbininkus paguldė koronaviruso infekcija.

„Šią savaitę sirgę žmonės jau grįžta ir tęsia darbus. Tikimės, kad per lapkritį pavyks sudėti granitą, baigti šaligatvį ir automobilių stovėjimo aikštelę. Kiek turime informacijos, suoliukai, šiukšlių dėžės, kiti mažosios architektūros elementai yra užsakyti ir keliauja į Ukmergę. Taip pat atlikus baigiamuosius darbus bus galimybė į buvusią vietą, kur jau stovi nauja stoginė, grąžinti ir prekyvietę“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.

Pagal projektą Vilniaus g. skvere, 0,891 ha teritorijoje, turi būti sukurta viešoji erdvė, reprezentuojanti Ukmergės miesto įkūrimo legendą ir pristatanti administracinį rajono suskirstymą seniūnijomis (atnaujinamos šaligatvių dangos, sutvarkoma paminklo „Vilkmergė“ aplinka, įrengiama granito mozaikos aikštės danga, įrengiamas apšvietimas, rekreacinės erdvės, mažoji architektūra, sutvarkoma prekybinių paviljonų aikštelė, įrengiamas privažiavimas prie rekonstruojamos prekybinių paviljonų aikštelės ir kiti darbai).

Rajono savivaldybė 2018 metų birželį su UAB „Revestus“ pasirašė dvi statybos rangos sutartis projekto „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas II: Vilniaus gatvės skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros rengimas“ vykdymui. Rangovas darbus įsipareigojo baigti iki 2020 metų rugsėjo. Kadangi darbai vėlavo ir vyko ne pagal numatytą kalendorinį grafiką, 2020 m. birželio 11 d. sutartis su UAB „Revestus“ buvo nutraukta. Vilniaus g. tuomet buvo atlikta maždaug 40 proc. numatytų darbų.

Buvo paskelbtas naujas konkursas. Rajono savivaldybė su jo laimėtoja, Vilniuje registruota UAB „Co Real” statybos rangos darbų atlikimo sutartį dėl skvero Vilniaus g. 90C baigtinių darbų iki pilno objekto užbaigimo pagal projektą „Skvero (kitos paskirties inžinerinių statinių) Ukmergės mieste, Vilniaus g. 90C statyba“ pasirašė 2020-ųjų gruodį. Įmonė projekte numatytus darbus, kurių vertė – daugiau nei 446 569 tūkst. Eur (su PVM) įsipareigojo baigti per pusmetį – 2021-ųjų pavasarį.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Circus :
    Otkatais prisidesiu,hahaha... kieme gal man trinkeles isklos,mmm ? Ar sodyboj...
  • Nesupranta zmones :
    Tai tegu zmones prisideda 70 % savo lesomis! Visi pinigu turi, tai prisidekit. Kelius tiesia- prisideda, saligatvius- prisideda, tai ir cia prisidekit! Miestui, savo gerbuviui! Grynais!
  • Grybai :
    Dirba po du neaiskius uzsieniecius savaitgaliais.. siaubas. Tinginiai. Pavaiksto,pastovi...
  • gustavas :
    LRT yra laida, toks Gustavas pasakas įdomias vaikuciams seka istorijas...bet pas mus mieste gi ne visi vaikai negalvojantys...linų g įdomi kokia bus epopėja su " terminais". tik laaaabai ukiskas miesto tvarkytojas gali sugalvoti greideruoti vilties g per lietų....kur 30 t sunkvežimiai važinėja dabar...bet čia laikiną juk, rinkimai tik amžini
  • YYYYY :
    Bet kur tarnybos? kur jie ziuri? ar atkata gauna ir zabalais tampa?
  • vmp :
    Jo Neparašėte kurių metų lapkriti.
  • "Vas vas" :
    Geras įmones renkasi savivaldybė... Konkursus laimi tokios įmonės, kurios deklaruoja darbuotojams mokantys 550eur "ant popieriaus" vidutinę algą. "Revestus" iškelta bankroto byla, dabartinės įmonės ateitis galimai tokia pati... Ir teisingai komikas Jankevičius kritikuoja - "Ukmergė tai Lietuvos Donbasas"...
  • XXXX :
    greiciausiai nera kaip is aplinkyniu gyventoju surinkti pinigu - proporcingai busto plotui!
  • ukm :
    jesko kas 30 procentu atkata sumokes ...
  • S :
    Na matyt dar metus laiko tvarkis su tokiais tempais

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas