Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Rajono keliuose – stirnos

Liepos mėnesį Ukmergės rajone įvyko 11 eismo įvykių, kuriuos sukėlė į važiuojamąją kelio dalį išbėgusios stirnos.
Labiausiai išsiskyrė liepos 28-oji diena – buvo užregistruoti keturi eismo įvykiai. Tuoj po vidurnakčio automobilis partrenkė stirną kelyje Vilnius – Panevėžys. Paryčiais, apie 5 ir 6 val., gyvūnai buvo išbėgę į važiuojamąją dalį keliuose Ukmergė – Molėtai ir ties Vaitkuškio kaimu. Dar vienas įvykis užregistruotas po vidurdienio taip pat automagistralėje Vilnius – Panevėžys.
Kitomis liepos mėnesio dienomis įvyko po 1-2 eismo įvykius. Pastebima, kad dažniausiai pranešimai apie partrenktus gyvūnus gaunami prieš ir po vidurnakčio bei auštant rytui. Tokių įvykių pasitaiko įvairiuose rajono keliuose, kurie driekiasi per miškingas vietoves, todėl patartina vairuotojams važiuoti sulėtinus greitį ir būti itin atidiems.
Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai pataria jokiais būdais nebandyti vaikyti ir kitaip įtakoti gyvūno judėjimo, kadangi jie gali pasibaidyti ir taip pridaryti daugiau žalos sau ir aplinkiniams. Gyvūnai patys randa kelią grįžti ten, iš kur atėjo. Eismo dalyviai privalo laikytis kelių eismo taisyklių reikalavimų, pasirinkti saugų greitį, tai yra tokį, kad išvydę kliūtį spėtų sustabdyti transporto priemonę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotrauka

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas