Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Parama skirta 3 296 gyventojams

Loreta EŽERSKYTĖ

Rugpjūčio mėnesį nepasiturinčius šalies gyventojus pasieks šiemet jau ketvirtoji pagalba maisto produktais. Paramos sulauks ir 3 296 sąrašuose esantys Ukmergės rajono gavėjai. Vadinamieji maisto paketai į sandėlį Ukmergėje turėtų būti pradėti gabenti rugpjūčio 17-ąją, gyventojams numatoma dalinti nuo rugpjūčio 23-24 dienos.
Pagal nustatytą tvarką maisto produktai gyventojams šiemet dalinami šešis kartus. Maistas nepasiturinčius jau pasiekė vasario, balandžio ir birželio mėnesiais, dalijimai dar vyks spalį ir gruodį. Be to, du kartus metuose, preliminariai birželio ir gruodžio mėnesiais, sunkiau gyvenantys žmonės dar gauna ir higienos prekių.
Ketvirtojo dalijimo metu sunkiau besiverčiantys gyventojai gaus devynių maisto produktų krepšelį, kurį sudarys grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, kiaulienos konservai, vištienos konservai, konservuota raugintų agurkų sriuba, saldintas sutirštintas pienas, keptos pupelės pomidorų padaže, rapsų aliejus ir avižiniai sausainiai.
Kaip „Gimtajai žemei“ teigė rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, paramos gavėjų skaičius rajone vis didesnis.

2020 metų rugpjūtį maisto paketai buvo skirti 2 878 gyventojams, šių metų vasarį – 3 095, birželį – 3 279.
Kaip ir iki šiol, mieste paramą dalins Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras, kaimo vietovėse – seniūnijos.
Saugant tiek gavėjus, tiek paramą dalijančius darbuotojus, vadinamieji maisto paketai, kaip ir anksčiau karantino metu, bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės.
A. Leonavičienė pažymėjo, kad maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 192 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 192 eurus per mėnesį. Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos, tokius atvejus svarsto ir sprendimą skirti paramą priima kiekvieną mėnesį posėdžiaujanti rajono socialinės paramos skyrimo komisija.
Maisto produktams įsigyti 2021–2023 m. yra skirta 38 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų. Šalyje maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nenene :
    Eikit dirbti!!! Kiek is tokiu paramos prasytoju uzsiema visokiais chalymais... lai eina ir dirba gamyklose.
  • XXXX :
    gerove jau salia

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas