Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automobilių problemos, kurios dažniausiai sustabdo techninę apžiūrą

Artėja momentas atlikti techninę apžiūrą? Nors gali atrodyti, kad automobilis dirba pilnu pajėgumu, tačiau neretu atveju techninės apžiūros dėl vienų ar kitų problemų praeiti nepavyksta. Norint nuo to apsisaugoti reikia iš anksto pasiruošti techninei apžiūrai, o štai keletas aspektų, kuriuos pravartu patikrinti kiekvienam automobilio savininkui.

Apšvietimas

Jei vairuojate senesnį, t.y. 10 – 15 metų eksplotuojamą automobilį, tikimybė, kad techhninės apžiūros specialistas ras problemą ties nesureguliuotais artimaisias ir tolimaisiais žibintais išauga iki 40%. Ši problema yra dažnai pasitaikanti, nesvarbu kokios markės automobilį vairuojate, todėl stebėtis kodėl taip yra – nėra pagrindo. Tačiau atsiranda žmonių, kurie išgirdę apie šią diagnozę, pradeda klausinėti, o kokia čia problema. O problema labai paprastai paaiškinama. Turbūt daug kam yra tekę važiuoti tamsiuoju paros metu ne miesto apylinkėse ir esate pastebėję, koks sunkus būna matomumas, jei priešais atlekiantis automobilis tik paskutinę akimirką perjungia tolimuosius žibintus į artimuosius. Priešais sklindanti šviesa pradeda akinti ir matomumas tampa itin prastas, kas tamsiuoju paros metu yra labai pavojingas reiškinys. Nesureguliuoti ar prastai sureguliuoti žibintai lygiai taip pat gali akinti priešais važiuojančius vairuotojus arba pakenkti pačiam automobilio savininkui, dėl mažai apšviečiamo kelio. Todėl taisyklingas žibintų reguliavimas svarbus tiek pačios transporto priemonės vairuotojui tiek ir kitiems eismo dalyviams.

Ratai ir pakaba

Dažniausia problema susijusi su šia automobilio dalimi – per didelis kreipiančiosios sistemos ir tampriųjų elementų laisvumas ar klibėjimas. Ši problema taip pat dažniau pasitaiko senesniems automobiliams arba automobiliams, kuriems padangos ir ratai neatitinka techninių reikalavimų. Tai dažna problema jei naudojamos netinkamos padangos ar ratlankiai išsikiša iš kebulo ribų. Šio techninės problemos nepaisymas dažnu atveju gali pasireikšti įkyriu klibėjimo garsu, o jei garsas ignoruojamas ilgesnį laiką tai gali prišaukti ir rimtesnius automobilio gedimus. Jei pastebite, kad automobilis skleidžia nemalonius garsus iš pakabos ar jaučiate nestabilumą vairuojanti – nieko nelaukite ir žiūrėkite kur gali būti problema, nes techninės apžiūros metu, ji tikrai bus aptikta.

Stabdžiai

Problema, kuri taip pat labiau aktuali senesnių automobilių vairuotojams tai stabdžių sistemos ne pajėgumas. Nuo dažno ar neatidaus naudojimo, stabdžiai praranda savo stabdymo jėgą, o tai prailgina stabdymo kelią. Toks reiškinys pradžioje gali būti nepastebimas, ypač kasdieninieme vairavime, tačiau esant kritinei situacijai, kada greitis šiek tiek didesnis, o stabdyti bandoma pilnu pajėgumu ši problema gali prišaukti rimtų problemų tiek vairuotojui tiek ir aplinkiniams. Todėl stabdžių apžiūra turi būti atliekama reguliariai, bent kas porą metų, kad būtų užtikrinamas stabdžių pajėgumas.

Taigi, jei norite praeiti automobilio techninę apžiūrą greitai ir be jokių problemų, rekomenduojama reguliariai rūpintis automobiliu. Tai galima daryti namų sąlygomis jei turima pakankamai žinių arba apsilankius servise, kur specialistai kaip mat apžiūrės ir diagnozuos problemas. Jei automobilis turi rimtesnių gedimų ar reikalauja remonto, tokiu atveju tai rekomenduojama daryti pas specialistus, o norint ir sutaupyti pinigų, didžiąją dalį automobilių dalių galima rasti internetinėje svetainėje RRR.LT, kur prekiaujama įvairiausiomis naudotomis automobilių dalimis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vaidas :
    Pamiršot paminėti, kad dėl prastų Ukmergės kelių, taipat pakaba genda, kiekvienais metais atsiranda pašaliniai garsai ir reikia tvarkyti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas