Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Jei remontuosi butą – turi perspėti ir atsiprašyti kaimynų

Genovaitė KAZIELIENĖ

Laikraščio skaitytoja sakė, karantino metu žmonės raginami saugotis, vengti artimesnio bendravimo. Taip pat įvesta ir daug ribojimų. „Tačiau mūsų daugiabučio pirmajame aukšte esančio buto savininkai daro kapitalinį remontą. Statybininkai pradeda gręžti rytą, baigia tik vakare. Garsas sklinda net iki penktojo aukšto. Dabar, kai esame karantine, visą dieną būname namuose. Galima suprasti, kaip reikia jaustis girdint nuolatinį triukšmą. Be to, darbininkai vis vaikšto iš patalpų į lauką, išnešdami statybines atliekas, visokį šlamštą. Tad kyla reali grėsmė užsikrėsti. Vienas gyventojų papriekaištavo buto šeimininkui, kad nederėtų dabar daryti remontų, bet šis net neatkreipė dėmesio į pastabą. Norėčiau paklausti, ar galima karantino metu remontuoti daugiabučių patalpas?“ – teiravosi ukmergiškė.

Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas atsakė: „Remontas bute nėra vieta, kurioje būriuojasi daugybė žmonių, galinčių vieni kitus apkrėsti virusu. Tad čia problemos nematau. Aišku, išėjusieji iš tokio remontuojamo buto privalo dėvėti kaukes ir pirštines. Ne visiems patinka remonto darbų keliamas triukšmas, bet, jei gyveni daugiabutyje, turi suprasti, kad ne vienas naudojiesi šiuo statiniu. Svarbu pažymėti tai, kad remonto/statybos darbai butuose gali vykti tik darbo dienomis, darbo valandomis bei šeštadieniais nuo 9 iki 16 val., netrikdant viešosios rimties ir neviršijant Lietuvos higienos normoje nustatytų triukšmo ribinių dydžių.

Daugiabučio gyventojas apie suplanuotus statybos ir remonto darbus gyvenamojoje aplinkoje turi ne vėliau kaip prieš 7 darbo dienas iki šių darbų pradžios perspėti kaimynus ir atsiprašyti jų už nepatogumus. Pagal teisės aktus, informacija apie planuojamą buto remontą turėjo pasiekti ir savivaldybę, nurodant vietą, kur vyks remonto darbai, koks remontas bus atliekamas, kokie įrankiai bus naudojami, planuojamas triukšmo lygis ir jo trukmė bei triukšmo mažinimo priemonės ir kt.

Šioje situacijoje ne mažiau svarbu žinoti ir tai, kur iš to remontuojamo buto nešamos statybinės atliekos, kas tvarkys dėl to supurvintą laiptinę ir kitką.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Alesia :
    Mani kaimynai yra egoistai , kurie gyvena Vilnius miestas, Architektų gatvė 172 - 19 . Naglai griauna sieną, stuksena, grežia iki nakties . Pavogė batėriją iš laiptynės, tiesiog paėmė ir nupjové !
  • AKVILINA :
    Žmonės skundžiasi, bet ar kam įdomu.Jokio paaiškinimo nėra, ar galima be pabaigos daryti remontą, gręžti, kalti 4 mėnesius?
  • G. K. :
    O kur pranešti, kad žmonės daro remonto darbus mėnesių mėnesius nei leidimų ir sienos griovimai, kaip suprast nėra kur pranešti
  • regina :
    Regina, gręžia nuo ryto , paklausėm ar turi leidimą, sako kad nereikia, nes tik vieną skylę gręžia / visą dieną / šiandien vėl gręžia tą pačią skylę. jokio atsiprašymo jokio pranešimo apie remontą.
  • jonas :
    jonas nekenciu tokiu kaimynu kurie negali pakenteti viena kita sekmadieni savivaldybe isduoda remonto darbam leidima ne metam o menesiam padarai remonta ir tylu nepagalvoja patiem irgi reikes daryti remonta
  • ZONA :
    NEKENCIU TOKIU KAIMINU KURIE REMONTUOJA, GREZIA
  • PETRAS :
    NESĄMONĖ KAŽKOKIA ,kaimynas daro remontą nuo pavasario,gręžia- kala,daro ką nori ,žaidžia su grąžtu,triukšmas nepakeliamas,ir mes gyventojai esame to durniaus įkaitais.JIS pvz. Kalvarijų g.160-28 arba 8 butas pasirašė pranešime nuo 2020-07-11 80db,vėliau 100db,ir jūs visi išprotėkite kaimynai,kalsime gal 5 metus ir niekas mūsų nebaus. PETRAS

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas