Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Dėl malkų – kreiptis į girininką

Loreta EŽERSKYTĖ

Laikraščio skaitytojas teigė, kad rajono miškuose po kovą praūžusios vėtros priversta daugybė medžių: „Kažkiek vėjovartų sutvarkyta, bet labai daug nulaužtų, iš šaknų išverstų didžiulių medžių likę. Jų laiku nepašalinus, kyla grėsmė veistis ir plisti įvairiems kenkėjams. Galbūt girininkijos galėtų leisti gyventojams tokių malkoms tinkamų medžių nusipirkti už mažesnę kainą.“

Su ukmergiškio išsakytomis mintimis supažindinome Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninio padalinio vadovą Virginijų Šalčiūną. Jis paaiškino, jog nenukirsto valstybinio miško pardavimo kainas tvirtina Vyriausybė, tad šiuo atveju girininkijos turi laikytis nustatytos tvarkos ir parduoti medienos „už mažesnę kainą“ neturi teisės. Taip pat padalinio vadovas pažymėjo, jog miško ruošos darbus leidžiama dirbti tik reikiamos profesinės kvalifikacijos asmenims, turintiems tam darbui numatytus apsauginius drabužius bei kitas apsaugos priemones.

Kalbėdamas apie medienos kainas V. Šalčiūnas pastebėjo, jog tai priklauso nuo daugelio dalykų – ne tik medžio rūšies, bet ir medienos paskirties, kokybės ir pan.: „Galima sakyti, kad kiekvieno miške augančio medžio kaina bus skirtinga“.

Ukmergės regioninio padalinio vadovas gyventojams, kurie norėtų įsigyti malkinės medienos, patarė kreiptis į artimiausią girininkiją. Tačiau įspėjo neskubėti ten važiuoti. Kadangi dauguma girininkų, paskelbus šalyje karantiną, dirba nuotoliniu būdu, o girininkijose interesantų priėmimas apribotas, reikėtų pirmiausia girininką susirasti telefonu arba elektroniniu paštu. Girininkijų kontaktai yra paskelbti Valstybinių miškų urėdijos tinklapyje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Danutė :
    Kai reikia gauti nedoda,tik saviems.
  • a :
    na taip, geriau tegu supuna, bet pigiau neparduos!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas