Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

„Vieno keleivio autobusas vežti negali…“

Loreta EŽERSKYTĖ

„Norėtume sužinoti, kodėl rajono savivaldybė nutarė dviem savaitėms nutraukti keleivių vežimą miesto autobusais. Juk kovo pabaigoje, kuomet jau buvo paskelbtas karantinas, Taryba priėmė sprendimą, kad keleivius tiek miesto, tiek priemiestiniais autobusais, vežios nemokamai. Priemiestinių autobusų reisus nutraukė po kelių dienų. Dabar – jau ir miesto autobusai nekursuoja. Tai gyventojams sudaro didelių nepatogumų, nes nemažai žmonių dirba ir į darbą važinėja viešuoju transportu. Lieka naudotis tik taksi paslaugomis, o jos kainuoja brangiau…“ – tokį elektroninį laišką redakcijai parašė Ukmergės gyventojas.

Susisiekėme su rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Dariumi Varnu, kuris balandžio 10 dieną pasirašė įsakymą Dėl autobusų maršrutų ir pavedė UAB „Ukmergės autobusų parkas“ nuo 2020-04-14 iki karantino pabaigos, 2020-04-27 imtinai, nutraukti keleivių vežimą Ukmergės miesto autobusų maršrutais.

Pasak direktoriaus, kovo 20 dieną vykusiame neeiliniame Savivaldybės tarybos posėdyje sprendimas, kad visi keleiviai visais UAB „Ukmergės autobusų parkas“ vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais karantino režimo laikotarpiu būtų vežami nemokamai, priimtas siekiant nuo kontakto su keleiviais apsaugoti autobusų vairuotojus.

„Tuo metu Ukmergėje jau buvo išaiškinti keli koronoviruso infekcijos atvejai. Miesto autobusų vairuotojai jautėsi nesaugūs, netgi baiminosi dirbti, nes keleiviai pas juos įsigydavo bilietus“, – aiškino savivaldybės administracijos vadovas.

D. Varnas teigė, kad paskelbus karantiną ženkliai sumažėjo keleivių, kurie naudojosi vietinio susisiekimo – tiek miesto, tiek priemiestiniais – autobusais. Be to, Vyriausybei priėmus sprendimą visose švietimo įstaigose stabdyti ugdymo procesą, mokyklose nevyko pamokos, neliko ir autobusais važinėjančių moksleivių. Kovo 24 dieną buvo nutrauktas priemiestinių autobusų maršrutų eismas, mieste maršrutų skaičius sumažintas iki keturių.

„Autobusų parkui buvo pavesta atlikti keleivių srautų tyrimą. Pateikus dviejų savaičių stebėjimo analizę paaiškėjo, kad autobusais dažniausiai važiuodavo vos vienas ar du žmonės ir tik kartais – 2-3 keleiviai. Buvo aišku, kad išlaikyti keturis vairuotojus, jiems mokėti atlyginimą neracionalu. Vieno keleivio autobusas vežti negali. Todėl buvo priimtas sprendimas laikinai nutraukti keleivių vežimą miesto autobusų maršrutais“, – situaciją komentavo direktorius.

Jis teigė, jog kol kas dėl priimto sprendimo sulaukė tik vieno ukmergiškio pastabos. Viename prekybos tinklų dirbantis vyras skundėsi, jog nelikus miesto autobusų, jam sudėtinga pasiekti darbo vietą.

D. Varnas mano, jog nekursuojant miesto autobusams ukmergiškiai turi susisiekimo alternatyvą – prireikus gali pasinaudoti taksi paslaugomis. Taip pat jis neatmetė galimybės išskirtiniais atvejais kompensuoti kelionės išlaidas.

„Rajono savivaldybės administracija sudarė galimybę taksi ar pavežėjų paslaugas teikiantiems asmenims pasitikrinti dėl koronaviruso. Į kvietimą atsiliepė ir pasitikrino 28 asmenys. Atliktų greitųjų testų rezultatai – neigiami, tai reiškia, kad ukmergiškiai taksistai nėra šio pavojingo viruso nešiotojai. Be to, visiems pasitikrinusiems sveikatą įteiktos ir daugkartinio naudojimo apsauginės veido kaukės, kurias savivaldybė nupirko už vieno verslininko tam skirtas lėšas. Beje, taksistai reguliariai tikrinami, kaip darbe laikosi rekomendacijų – po kiekvieno keleivio ar keleivių pavežėjimo dezinfekuoti savo automobilius. Kontrolę atlieka savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus darbuotojai“, – teigė direktorius. Ir pridūrė, jog jis yra įsitikinęs, kad tiems, kurie neturi nuosavo transporto, taksi gali būti vienas saugiausių būdų dabar, karantino metu, nuvykti į darbą, parduotuvę ir pan.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • nuomonė :
    nieko neįžeidinėjant, bet tiesiog ne visi turi galimybę į darbą važinėti taksi ,tam reikia pinigėlių didesnių o pasakymas, kad neatmeta galimybės išskirtinais atvejais kompensuoti kelionės išlaidas , tai manau sunkiai pasiekiama,
  • Ideja :
    Tai nors du autobusus paleiskit. O vairuotojo kabina uzsandarinti galima sandariai
  • Adomas :
    Nebut varnas.kodel patsai nevaziuoja taksi?autobuse sedi 5-8m nuo vair.o taksi?
  • ??? :
    Greitieji testai viruso neparodo,tad taksistai nebuvo tirti del coronos. Varnas Ukmerges kenkejas.
  • A :
    Pasipinigavimas cia. Taksi uzsikresti nebijo o autobusai bijo

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas