Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Mokė laisvalaikį leisti turiningai

Miglė VALIONYTĖ

Birželio 25–29 dienomis Rečionių universaliame daugiafunkciame centre (UDC) vyko vaikų stovykla „Mokausi laisvalaikį leisti turiningai“.

Šios stovyklos iniciatorė – tuometinė rajono savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Dalė Steponavičienė. Jos teigimu, darbas su vaikais, kurie susiduria su įvairaus pobūdžio problemomis, buvo pagrindinė priežastis, paskatinusi surengti stovyklą.

Iniciatorė džiaugiasi, kad idėja sulaukė pritarimo. Ją įgyvendinti padėjo VšĮ Jaunimo laisvalaikio centras, kuris buvo pagrindinis projekto paraiškos teikėjas, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius, kurio darbuotojai padėjo ieškoti darbuotojų, bei Nestacionarių socialinių paslaugų centras, talkinęs atrenkant kandidatus.

Dalyvauti stovykloje buvo pakviesta 12 vaikų, gyvenančių problemų turinčiose šeimose.

Stovyklos tikslas buvo parodyti vaikams, kad laisvalaikį galima praleisti turiningai, įdomiai ir kitaip, nei jie galbūt yra įpratę.

Kiekvieną dieną buvo organizuojama skirtinga veikla. Atvykę ir įsikūrę Rečionių UDC, stovyklautojai keliavo į nuotykių parką „Lokės pėda“ Jonavos rajone. Ten vaikai išbandė savo jėgas medžiuose įrengtose trasose su kliūtimis.

Kitą dieną, bendradarbiaujant su VšĮ „Lyderių karta“, surengtas susitikimas su psichologu Evaldu Karmaza. Stovyklos dalyviai dieną baigė plaukdami baidarėmis. Daugelis plaukė pirmą kartą, todėl tai buvo nauja patirtis.

Po kelionės baidarėmis, trečios dienos užsiėmimai vyko UDC. Ten atvykę policijos pareigūnai visą dieną vedė paskaitas, diskutavo, surengė varžybas. Vakare laukė kelionė į gyvūnų prieglaudą „Klajūnas“.

Stovyklai baigiantis, rajono Visuomenės sveikatos biuras stovyklautojus mokė, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Vakarėjant vaikai su šauliais leidosi į naktinį žygį.

Visos stovyklos metu dirbo trys vadovai – Tadas Petrikas, Erikas Liumparas ir Georgijus Smoliakas.

Stovykloje vykę užsiėmimai vaikams buvo nemokami. Jos veiklą finansavo Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius. Lėšų taip pat skyrė UAB „Ukmergės vandenys“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas