SKAITYTOJOS nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Ukmergėje pirktame banane aptikta adata

Adatų bananuose detektyvas atsirito ir iki Ukmergės. Spalio 25-ąją ukmergiškės Dainoros devynmetė dukra, valgydama „Lidl“ parduotuvėje pirktus bananus, viename aptiko adatą. Moteris socialiniame Facebook tinkle pasidalino šio radinio nuotrauka, tačiau daugelis internautų tuo nepatikėjo, manydami, jog ši informacija – tik bandymas nevykusiai pokštauti.

Gimtosios žemės“ kalbinta ukmergiškė patikino, jog ši istorija nėra išgalvota. „Buvome girdėję, kad bananuose, mėsoje kai kas rado įsmeigtas adatas, stebėjomės ir piktinomės, bet niekada nemanėme, kad patys tai patirsime“, – kalbėjo Dainora.

Ji pasakojo, jog porą kilogramų bananų „Lidl“ parduotuvėje pirko antradienį. Keturių asmenų šeima vaisius netrukus suvalgė, buvo likęs tik vienas: „Ketvirtadienį paskutinį paėmė dukra. Suvalgiusi pusę staiga ėmė šaukti, nes krimstelėjo adatą. Kai pamačiau, mane ištiko šokas, negalėjau patikėti, kad taip gali būti“. Vis tik Dainora džiaugėsi, kad vaikas nesusižeidė.

Moteris po aptikto radinio tuoj pat sėdo į automobilį ir bananą su jame įsmeigta siuvimo adata nuvežė į parduotuvę. Dainora nieko nenorėjo kaltinti – tik įspėti ir paprašyti, kad išimtų bananus iš apyvartos. „Kas žino, kiek adatų į juos buvo prismaigstyta“, – svarstė ji.

Nors niekada nelaikau kasos čekių, bet jį, kai pirkau bananus, kažkodėl išsaugojau, – kalbėjo Dainora. – Parduotuvės administratorė taip pat labai suglumo, manęs atsiprašė, apie tai informavo savo administraciją. Mes užpildėme pateiktus dokumentus, papasakojome visą istoriją ir išvažiavome“.

Ukmergiškė į policiją dėl šio įvykio nesikreipė, nes nežino, ką turėtų dėl to kaltinti. Dainoros manymu, adata į bananą galėjo būti įsmeigta dar užsienyje, prekių pakavimo sandėliuose.

Moteris prisipažino, kad po šio radinio bijo lankytis parduotuvėse – juk tokių „dovanelių“, kaip ji sako, gali būti bet kuriame produkte. Tuo Dainoros šeima jau įsitikino.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai maiste buvo aptikta adatų. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) turi duomenų apie 7 panašius incidentus. Keturis kartus adatos rastos bananuose, kartą – mandarinuose, duonoje ir mėsoje. Pavojingų maisto produktų pasitaikė prekybos tinkluose „Lidl“, „Maxima“ ir „Iki“, esančiuose skirtinguose Lietuvos miestuose – Šiauliuose, Marijampolėje, Kaune, Vilniuje, o dabar ir – Ukmergėje.

VMVT rekomenduoja įsigytus vaisius (ypač bananus) prieš vartojant gerai apžiūrėti, supjaustyti gabalėliais.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Katik padariau eksperimenta,tiesa teko puse namu apverst kol bent viena adata radau. Labau lengvai ilenda adata i banana ir net zymes nelieka. O cia dar bando aiskinti,kad neikisi,pimpalo i rakto skylute neikisi,o adata i banana lengvai. Tegul atsuka kameru irasus ir randa ta nevisproti(e),as megstu bananus,kasdien po 3-4 suvalgau,dabar ka as kiekviena banana gabaliukais turesiu supjaustyti pries valgydamas,nes kazkam per pilnati protelis pavaziavo?
    • X :
      Tu is vis skaitai kas parasyta?
  • Aha :
    Praeita savaite kazkuria diena po pietu berods keistai besielgianti moteris Lidle kuitesi prie bananu,viena po kitos bananu kekes kilnojo,varte vel atgal padejinejo,na tikrai taip bananu niekas nesirenka,imi keke ir eini toliau. Laisvai galejo ir adata ikist.
  • Anonimas :
    Va tikrai nesąmonė. Nes visų pirma adatos taip neįkiši, o visų antra adata būtų pajuodavus
  • X :
    Nesamone. Pabandykit kas nors ikist adata taip kaip parodyta nuotraukoje. Reklamos vaikymasis. Durnyste.
    • Anonimas :
      Teisingas pastebejimas, niekaip neikisi..
  • Buvusių nebuna :
    Nauja teroro rūšys. Tikrai būkit atsargūs.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas