Koncerto akimirka.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Liaudiškos muzikos kapelų šventė Deltuvoje

Daiva STIMBURIENĖ

Kultūros centro Deltuvos skyriaus renginių organizatorė

Deltuvos kultūros namuose praūžė penktoji regioninė liaudiškos muzikos kapelų šventė „Kai atėjo subatėlė“, kurioje dalyvavo kolektyvai iš Ukmergės, Kėdainių, Širvintų ir Rokiškio rajonų. Tai Kėdainių kultūros centro Kalnaberžės skyriaus kapela „Beržynėlis“ (vad. Vytautas Danauskas), Labūnavos skyriaus „Barupė“ (vad. Algis Kučiauskas), Širvintų KC liaudiškos muzikos kapela „Noragas“ (vad. Gintarė Jakštienė), Rokiškio rajono Juodupės KC kapela (vad. Elinga Astrauskienė) ir ukmergiškiai – muzikuojančių draugų kompanija „Provincija“ (vad. Alvydas Padriezas) bei liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“ (vad. Kazimieras Piestinis).

Pirmieji scenoje pasirodė liaudiškos muzikos kapela „Provincija“. Šią muzikuojančių draugų kompaniją žiūrovai sutiko šiltais aplodismentais. Po to koncertavo iš toliausiai atvykusi tik metus dar gyvuojanti Rokiškio rajono Juodupės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela.

Pirmąją koncerto dalį užbaigė „Barupė“. Ją subūrė šeimyninis duetas Rita ir A. Kučiauskai. Labūnava neįsivaizduojama be Aukštaitijos regiono liaudiškos muzikos kapelų šventės-varžytuvių „Kaimo muzikantų suvažiavimas“, kuriame praėjusiais metais dalyvavo ir deltuviškiai.

 Antrąją koncerto dalį pradėjo šeimininkai – Deltuvos liaudiškos muzikos kapela „Magaryčios“, šįmet švęsianti 15-os metų jubiliejų. Praėję metai kapelai buvo kaip niekada kūrybingi ir įsimintini.

Su koncertine programa ir tautinio kostiumo pristatymais aplankyti visi Lietuvos etnografiniai regionai, o įsimintiniausia tapo kelionė į Ukrainą – tarptautinį festivalį „Septynių lobių sala“, vykusį Ukmergės miesto partnerio Podolės Kameneco mieste.

Scenoje šeimininkus keitė mūsų bičiuliai – liaudiškos muzikos kolektyvas ,,Noragas“. Jo vizitinė kortelė, trykštanti energija bei skleidžiama puiki nuotaika, geros liaudies muzikos garantija.

Šventę linksmai baigė Kėdainių KC Kalnaberžės skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Beržynėlis“.

Po koncerto visi dalyviai susibūrė prie vaišių stalo. Organizatoriai padėkojo kolektyvams už gražų bendradarbiavimą ir pakvietė juos atvykti į šventę ir kitais metais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas