Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergiškiai skiepijasi aktyviai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Praėjusį šeštadienį, gruodžio 11-ąją, ukmergiškiai antrą kartą buvo kviečiami pasiskiepyti ar revakcinuotis nuo COVID-19 be išankstinės registracijos. Šia galimybe pasinaudojo 308 žmonės, tarp kurių buvo ir vienas užsienietis.

Šįkart vakcinacija taip pat vyko Meno mokyklos Dailės skyriaus patalpose. Laikinai savivaldybės gydytojos funkcijas vykdanti Edita Balžekienė pasidžiaugė, kad prie akcijos prisijungė ir privati klinika „Teragyda“. Vakcinaciją vykdė dvi brigados, kuriose darbavosi minėtosios klinikos ir Pirminės sveikatos priežiūros centro medikės, taip pat talkino dvi savanorės iš Raudonojo Kryžiaus organizacijos.

„Žmonės buvo skiepijami nuo 9 iki 14 valandos, iš ryto buvo nusidriekusi ilgesnė laukiančiųjų eilutė, vėliau ji sumažėjo, bet gyventojai ėjo vienas paskui kitą, – pasakojo E. Balžekienė. – Iš viso pasiskiepijo 308 asmenys, tarp jų buvo ir vienas užsienietis, dirbantis Ukmergėje, AB „Umega Graup“. Tarp besiskiepijančių buvo ir 17–18 metų jaunuolių, bet dauguma – vyresnio amžiaus žmonės, kuriems sunkiau vakcinacijai užsiregistruoti internetu. Buvo ir tokių, kurie skiepijosi pirmą kartą, bet dauguma – revakcinavosi. Šį kartą žmonės noriau rinkosi „Janssen“ vakciną, nors pasiskiepyti buvo galima ir „Comirnaty“, „Moderna“ bei „Vaxzevria“ vakcinomis.“

Pasak savivaldybės gydytojos, Ukmergės rajonas šalyje užima penktąją vietą pagal pirmą kartą norinčių pasiskiepyti skaičių. E. Balžekienės nuomone, vakcinacija suaktyvėjo, nes nuo gruodžio 28 dienos įsigalios apribojimai: po vakcinacijos praėjus 7 mėnesiams nustos galioti Galimybių pasas, o darbdaviai negalės priimti kontaktiniam darbui neskiepytų, neatlikusių revakcinacijos asmenų.

Savivaldybės gydytojos teigimu, sergamumas koronavirusu Ukmergėje mažėja, ligos židinių nėra, vyrauja pavieniai, šeiminiai atvejai, susirgimų pasitaiko ir ugdymo įstaigose.

Gruodžio 14 dienos duomenimis, mūsų rajone 100 tūkst. gyventojų teko 813,9 naujų ligos atvejų, Lietuvoje – 823,3 atv. Savaitės pradžioje nustatyti 27 nauji užsikrėtimai COVID-19 liga, sirgo 234 ukmergiškiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Zmones noriai skiepyjasi tik be isankstines registracijos. Tai kodel neatidaryti 2 skiepu kabinetu - vieno su isankstine registracija - kito be registracijos su gyva eile???? Kodel Ukmerges valdzioje tokie idiotai??? Kodel samoningai kaisiojami pagaliai i ratus tiems kas noretu pasiskiepyti bet kas nenori terliotis su tomis registracijomis??? Tipo geriau per diena paskiepyti 20 registruotu - nei 300 neregistruotu????
  • Daktaras :
    As nesu pries skiepus bet turi buti tiesa o ne melas. Paskaitykit ka raso amerikieciu yahoo zinios, kad nei viena vakcina nera veiksminga pries omicron ir naujai dakurta vakcina kuri apsaugos nuo omicron bus prieinama tik nuo kovo menesio, o stai Lietuvoj jei busi 3 kartus pasiskiepijas tai busi apsaugotas yra visiskas melas, kadangi dabartines vakcinos yra atsparios jau senai esamoms atmainoms o ne naujoms

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas