Miško draugai dirbo su gera nuotaika.

Kultūra

Sodinome mišką

Diana MASKOLIŪNIENĖ

Užugirio bendruomenės pirmininkė

Pavasarį pabunda miškas, kupinas gyvybės ir naujos jėgos augti. Kad jis ir toliau džiugintų ne tik mus, bet ir mūsų vaikus bei anūkus, svarbu suprasti, jog mišku būtina pasirūpinti. Labai svarbu atsodinti iškirstas vietas, kad kirtavietės nevirstų dykvietėmis arba beverčiais krūmynais.

Geriausias laikas atkurti mišką – pavasaris. Todėl Užugirio kaimo bendruomenės nariai kartu su Siesikų girininkijos darbuotojais balandžio pirmąją ne tik juokavo ir krėtė pokštus, bet ir pasiraitoję rankoves iš peties padirbėjo. Šeštadienį priešpiet gausus būrys entuziastų su gera nuotaika patraukė į Gružų mišką. Čia juos pasitiko Siesikų girininko pavaduotoja Violeta Ražanienė su vyru Giedriumi. Savanoriams buvo išdalinta darbo įrankiai ir po ryšelį eglučių sodinukų.

Violeta džiaugėsi, kad darbas vyko sklandžiai, ir jau po poros valandų buvo apsodinti 184-ojo kvartalo net du sklypai, užimantys 0,9 ha. Dauguma savanorių pirmą kartą dalyvavo tokioje „miško šventėje“. Užugirio kaimo bendruomenės nariai sakė, kad tai buvo pirma, bet tikrai ne paskutinė tokia talka, kurioje jie dalyvavo. Po darbo visi buvo vaišinami sriuba ir kitokiomis vaišėmis, aptarta tai, kas nuveikta, diskutuota apie gamtos, miško puoselėjimą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas