Šeštoje G. Povilavičienės knygoje telpa visa jos gyvenimo puokštė.

Kultūra

Jubiliejų pasitiko su knyga

Henrika TOLIVAIŠIENĖ

Praėjusį savaitgalį Šventupėje gyvenančiai poetei Genoefai Povilavičienei buvo dviguba šventė. Ji minėjo 60-mečio jubiliejų ir susirinkusiems artimiesiems, bičiuliams pristatė neseniai UAB „Valdo leidykla“ išleistą dar vieną poezijos knygą, kuri vadinasi „Švogeriai“.

Naująjį leidinį koregavusi mokytoja Raimonda Troškienė sakė: „Į šeštą Genoefos knygą telpa visa gyvenimo puokštė: basakojės vaikystės atspindžiai, tikrosios meilės pėdsakai, kasdienybės džiaugsmai ir rūpesčiai, gražiausi atsiminimai, karčios ašaros ir neteisybė, paskutinis atsisveikinimas. Eilėraščiai, gimę iš sielos gelmių, kupini meilės ir šilumos. Autorė žavisi gamtos reiškiniais, jaučia kito skausmą, moka pastebėti ir džiaugtis net mažais dalykais. Posmuose atgyja Šventupėje gyvenančių žmonių, draugų, giminių paveikslai. Į paviršių iškyla gražiausi darbai, pasiekimai, vertybės. Poetė puikiai pažįsta aplinką, kurioje gyvena, myli ją supančius žmones, todėl kiekvienas jos eilėse atras kažką labai artima ir tik jam vienam gerai pažįstamą.“

„Išdalinau jums po žodžio trupinį. Mano knygos – kaip paukščiai, pasklidę ne tik po Ukmergės rajoną. Jos keliavo į Vilniaus, Kauno, Kėdainių, Molėtų, Panevėžio, Pasvalio, Varėnos rajoną, Rokiškio dvarą, Elektrėnus. Viena knyga kartu su Vyteniu Povilu Andriukaičiu nukeliavo net į Europarlamentą“, – kalbėjo autorė.

Šventės, kurią vedė buvusi Šventupės bibliotekininkė Emilija Vėbrienė, metu buvo skaitomi jubiliatės sukurti posmai, skambėjo jų žodžiais parašytos dainos.

Renginyje dalyvavo ir savo romansais užliejo mūsų širdis kolektyvas „Šventerečius“, kuriame dainuoja ir pati Genutė. Šventinį vakarą autorę sveikino susirinkęs gausus būrys svečių.

Poetė visiems dalyvavusiems dviguboje jos šventėje dovanojo knygas. Keletą knygų skyrė Vidiškių pagrindinės mokyklos bibliotekai, kad jas skaitytų ir jaunoji mūsų karta.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas