LPŽA Ukmergės rajono skyriaus ataskaitiniame susirinkime.

Naujausi, Žmonės

Senjorai aptarė savo veiklą ir būsimus darbus

Aldona KUZMIENĖ

 

Milžiniškais šuoliais skubantis laikas diktuoja naujus uždavinius, prasmingus darbus, užsibrėžtų tikslų įgyvendinimą. Prabėgo dar vieneri Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos (LPŽA) Ukmergės rajono skyriaus narių glaudaus bendradarbiavimo metai, todėl skyriaus valdyba sukvietė senjorus į ataskaitinį susirinkimą aptarti, kaip gyveno, ką nuveikė, kas jiems kelia nerimą, ką dar reikia pataisyti, kad jų gyvenimas būtų įdomesnis, prasmingesnis, sveikesnis.

Ataskaitinio susirinkimo pranešime pasidžiaugta, kad per 2023 metus skyriaus pagyvenusių žmonių gretas papildė 17 naujų narių. Tylos minute pagerbti 4 aktyvūs skyriaus nariai, išėję į Anapilį.

Į 2023 m. veiklos planą, sudarytą atsižvelgiant į senjorų pageidavimus, buvo įtraukti renginiai, skatinantys pagyvenusių žmonių motyvaciją aktyvesniam gyvenimui, pažinimui, sveikos gyvensenos propagavimui. Valdybos nariai net 13 kartų per metus rinkosi į valdybos posėdžius, aptarė visas kiekvieno renginio organizavimo detales. Šiltų padėkos žodžių yra verti aktyvūs valdybos nariai: Janina Laužeckienė, Zita Šembergienė, Valentina Vaičiūnienė, Genovaitė Navikienė. Gražu, jog asociacijos veiklą praturtino padėkos verta Aldona Satkūnaitė ir jos vadovaujamas šokių kolektyvas „Vėja“, pasirodę įvairių renginių metu, Nijolė Petronienė, teikianti nuoširdžią pagalbą, pildant gausybę įvairių ataskaitų. Organizuojami platesnės apimties renginiai nebūtų tokie įdomūs, turiningi, jei ne rėmėjų – Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorės Angelės Andrikonienės, uždarųjų akcinių bendrovių „Atkočių agroservisas“, „Sigma Solar“, „Textilite“ finansinė pagalba.

Ataskaitoje buvo plačiai nušviesta senjorų kultūrinė, pažintinė, sveikatinimo veikla. Išvykos į Kauno muzikinio, Panevėžio dramos teatro spektaklius parodė skyriaus narių didelį norą kultūringai praleisti laiką. Už įdomią ekskursiją į Seimą ir Lietuvos banko pinigų muziejų senjorai labai dėkingi Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės rajono skyriaus pirmininkei Indrei Kižienei, kuri teikia visapusišką pagalbą ir draugiškai dalyvauja įvairiuose mūsų renginiuose.

Pažintinių išvykų metu aplankėme Ukmergės dvarų žiedą, muziejų po atviru dangumi Rumšiškėse, Latvijoje, Bauskės savivaldybėje esančius Rundalės rūmus. Nepamirštamą įspūdį paliko kelionė į Rusnę, vadovaujama valdybos nario Antano Stanaičio.

Valdybos narės G. Navikienės iniciatyva senjorai dalyvavo įvairiose su sportu susijusiose veiklose. Jau tradicija tapusioje Sveikatingumo stovykloje Palangoje kartu su senjorais dalyvavo 18 mūsų skyriaus narių. Drauge su Alytaus, Kėdainių, Pakruojo, Vilniaus ir Ukmergės rajonų pagyvenusiais žmonėmis buvo surengtos tarprajoninės sportinių rungčių varžybos „Postūmis sveikatai“. Taip pat organizuotos neužmirštamos senjorų šaškių varžybos miesto Sveikatos parke, išvyka į tradicinę respublikinę pagyvenusių žmonių sveikatos ir sporto olimpiadą „Renkamės sveiką gyvenimą“ Kėdainiuose.

Paskutinis 2023 metų veiklos akordas – gausus skyriaus narių susibūrimas palydint senuosius, sutinkant naujuosius metus.

Ataskaitoje atkreiptas dėmesys į tai, jog neretai iš skyriaus narių stokojama aktyvumo. Organizuojant kai kurias išvykas, nesurenkamas reikiamas dalyvių skaičius, o kartais sulaukiama pastabų, jog ne visi gali dalyvauti vienoje ar kitoje ekskursijoje. Pasiūlyta, jog galima pakartoti tą pačią kelionę panorusiems joje dalyvauti, tik reikia pageidauti ir aktyviai išsakyti savo norus, pastebėjimus.

Ataskaitinio susirinkimo dalyvius maloniai nuteikė gausus pasisakiusiųjų skaičius. Trečiojo amžiaus universiteto vadovė Liucija Dzigienė išsakė daug puikių minčių apie aktyvią senjorų veiklą, kvietė dalyvauti sveikatingumo stovykloje, stiprinti savo sveikatą. Skyriaus narės Elena Gasperskienė, Jonė Šerelienė, Margarita Kazlauskienė pasidžiaugė organizuojamais renginiais, įdomia skyriaus veikla, kalbėjo, jog puikiai galima visiems bendrauti ne tik susirinkimuose, bet ir grupėmis gamtoje, baseine. Zita Gricevičienė pažymėjo, kad senjorai visada yra matomi ir pasveikinami įvairių švenčių, gimtadienių proga, sulaukia draugų užuojautos liūdną netekties valandą. Smagu, kad žiniasklaida publikuoja mūsų straipsnius apie skyriaus veiklą, tad tie, kurie jau negali dalyvauti susirinkimuose, keliauti ar sportuoti, apie renginius gali paskaityti rajoninėje spaudoje.

Ataskaitinio susirinkimo dalyviai vienbalsiai patvirtino ir labai gerai įvertino skyriaus veiklą. Taip pat buvo patvirtinta revizijos komisijos ataskaita už 2023 metų skyriaus finansinę veiklą. Be to, susirinkusieji buvo supažindinti su 2024 metų veik-los planu.

Susirinkimas vyko ekrane stebint Viktoro Petrunin sukauptų nuotraukų iš senjorų gyvenimo ir veiklos montažą.

Šis mūsų susibūrimas dar kartą visiems priminė: bendraukime, aktyvinkime vieni kitus, įvairinkime savo gyvenimą. Tokia bendrystė dar labiau sutvirtins mūsų draugystę, suteiks naujų jėgų įgyvendinant tikslus ir pasiūlytas idėjas.

Išsiskirstėme su palinkėjimais, kad 2024 metai visiems būtų turtingi gera sveikata, sėkme asmeniniame gyvenime, kantrybe nebaigtiems darbams ir kupini nuoširdžiais draugais šalia…

V. PETRUNIN nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rimantas :
    Tikrai gera ir reikalinga organizacija senjorams.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas