Jaunimo nuomone, pasodintos obelaitės visus džiugintų nuo pavasario iki žiemos. Projekto rengėjų nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Tarp siūlomų idėjų – ir Rojaus sodo Ukmergėje įrengimas

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergės rajono savivaldybė jau ne pirmus metus kvietė gyventojus teikti projektų idėjų pasiūlymus gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti bei kurti. Šiemet ukmergiškiai pasiūlė 11 idėjų, kurių 9 atitiko dalyvaujamojo biudžeto priemonės įgyvendinimo tvarkos aprašo projektų idėjų atrankos ir finansavimo reikalavimus. Nuo kovo 21 dienos prasidėjo balsavimas už geriausią iniciatyvą, kurią įgyvendins rajono savivaldybė. Savivaldybės taryba šių metų biudžete šiam tikslui numačiusi skirti 40 tūkst. eurų.

Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai bendruomenės nariai patys siūlo idėjas savivaldybei ir balsuodami renka labiausiai patikusias. Savivaldybės gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų ir atrankos tikslas – didinti piliečių įtraukimo į savivaldybės biudžeto formavimą galimybes.

Ukmergėje kvietimas teikti idėjų pasiūlymus buvo paskelbtas šių metų vasario mėnesį. Kaip pranešama rajono savivaldybės išplatintoje informacijoje, gyventojai iš viso pasiūlė 11 idėjų. Jas vertino mero potvarkiu sudaryta 7 narių darbo grupė, kurią sudaro vienas Savivaldybės tarybos narys, penki savivaldybės administracijos darbuotojai ir vienas nevyriausybinių organizacijų tarybos deleguotas atstovas. Jie tolimesniam atrankos etapui atrinko devynis projektus. Pasiūlymų sąrašas buvo patvirtintas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Balsavimas už projektų idėjas vyks dvi savaites elektroniniu būdu. Už originaliausią, įdomiausią ir labiausiai bendruomenei reikalingą idėją savo balsą galima atiduoti savivaldybės internetiniame puslapyje, paspaudus nuorodą https://ukmerge.lt/vykstancios-apklausos/

Interneto prieigos neturintys žmonės kviečiami balsuoti artimiausioje bibliotekoje, kur jie gali naudotis nemokamu internetu ir sulaukti bibliotekininko pagalbos.

Didžiausio gyventojų palaikymo sulaukusią iniciatyvą, surinkusią ne mažiau kaip 200 rajono gyventojų balsų, įgyvendins savivaldybės administracija.

Pirma projektinė idėja – „Šlapių priemiesčio šunų aikštelė“. Šio projekto sumanytojai siūlo Ukmergėje, parke tarp Vasario 16-osios ir Deltuvos gatvių, įrengti šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelę.

Pasak idėjos autorių, Ukmergės mieste trūksta tinkamai įrengtų gyvūnų pasivaikščiojimui ir užimtumui skirtų vietų, atitinkančių gyvūnų ir jų šeimininkų poreikius. Šunų išvedžiojimui skirta aikštelė yra tik prie Autobusų stoties ir Pivonijos mikrorajone. Tačiau kitose miesto dalyse ir mikrorajonuose tokių galimybių nėra. Šlapių priemiesčio, Pramonės mikrorajono gyventojai priversti su gyvūnais eiti pasivaikščioti į parkus ir kitas viešo naudojimo vietas, bet tai dažnai sukelia nepatogumų gyvūnui ir konfliktų su aplinkiniais žmonėmis. Pramonės mik-rorajono gyventojai, auginantys gyvūnus, dažnai juos pasivaikščioti veda į naująjį miniatiūrų parką „Mini Lietuva“ arba parką, esantį tarp Vasario 16-osios ir Deltuvos gatvių.

Įgyvendinus šią idėją atsirastų 225 kv. m gyvūnų poreikiams tinkama išvedžiojimo ir dresūros aikštelė. Numatoma ją aptverti tvora, įrengti dangą, pastatyti reguliuojamo aukščio barjerus, estakadą, piramidę, platformą, šuolio lankus, tunelį ir kitus gyvūnų dresūrai tinkamus įrenginius, suoliukus bei šiukšliadėžes. Įrengus šunų išvedžiojimo aikštelę bendruomenės nariai turėtų galimybę ir vietą daugiau judėti bei aktyviai leisti laisvalaikį su augintiniais.

Preliminari šio projekto sąmata – apie 31 065 Eur.

Antra idėja – „Pažintinis takas: Laičių kaimo istoriniais keliais“.

Šio projekto tikslas – sukurti tris skirtingų atstumų pažintinius pasivaikščiojimui arba dviračiams skirtus turistinius maršrutus, aplankant Laičių, Žeruolių, Svaronių, Varžų, Varžgalių ir Obelių kaimus.

Pasak įdėjo autorių, Laičių kaimas ir aplinkinės gyvenvietės yra turtingos istoriniais, gamtiniais bei lankytinais objektais, tarpusavyje susijusios gerais keliais ir lauko keliukais, tačiau mažai žinomais Ukmergės bendruomenei. Be to, Laičiai yra patogioje geografinėje vietoje, todėl nuo Ukmergės miesto lengvai pasiekiami įvairiomis, pačių gyventojų pasirinktomis aktyvaus judėjimo priemonėmis – pėsčiomis, dviračiais ir pan. Ukmergės savivaldybėje tiek kaimo, tiek miesto, vyresnio ir jaunesnio amžiaus asmenys, ypač gyvenantys daugiabučiuose, neturi galimybės laisvalaikiu užsiimti aktyvia veikla, kadangi nėra tam skirtų ir jų poreikiams pritaikytų maršrutų.

Įgyvendinus šį projektą būtų sukurti skirtingo ilgio turistiniai maršrutai: 5 km – jaunesniems ir/ar senyvo amžiaus žygeiviams, kuris supažindins su Laičių kaimo ir greta esančiais istoriniais/gamtos objektais; 7 km – labiau patyrusiems žygeiviams ir dviratininkams, apimantis ir aplinkines gyvenvietes; 14 km – atkarpa, skirta drąsiems žygeiviams, ištvermingiems dviratininkams bei visiems, nebijantiems iššūkių, siūlanti aplankyti Laičių kapelius, Mickų name buvusią mokyklą, archeologo J. Puzino gimtinę, Varžų kapinaites, Ąžuolytę, Obelių ežero kapinyną, Vilkmergės upelio ištaką ir sugrįžti į Laičius.

Maršruto pradžioje bus įrengtas informacinis stendas; prie objektų būtų pastatyti stoveliai su QR kodu, kuriuose įkelta reikšminga informacija; penki poilsiui skirti suoleliai.

Preliminari projekto sąmata – apie 13 000 Eur.

Trečia idėja „Vis dar norim žaist krepšinį“ siekiama atnaujinti seną ir nesaugią krepšinio aikštelę Želvos miestelyje.

Projekte nurodoma, jog šalia Želvos gimnazijos esanti krepšinio aikštelė ilgus metus buvo nerenovuota, todėl tapo vietos vaikų ir sportinių renginių dalyvių saugumo problema. Krepšinio aikštelė yra sena, danga sutrūkinėjusi ir duobėta, nusidėvėję krepšinio lankai, nesaugūs stovai. Atnaujinta ir renovuota aikštelė želviškiams taptų dar didesne traukos vieta, pagerintų miestelio įvaizdį ir gyventojų gyvenimo kokybę.

Preliminari projekto sąmata – apie 35 800 Eur.

Ketvirta projektinė idėja, už kurią kviečiama balsuoti, yra „Šventupės aktyvių pramogų erdvė“.

Šventupės kaime gyvena daug jaunimo ir vaikų. Kaimo bendruomenės traukos centru tampa Šventupės dvaras ir jo aplinka. Anksčiau atnaujintoje krepšinio aikštelėje sportuoti renkasi tiek suaugę, tiek jaunimas, tačiau ne visi nori žaisti krepšinį. Sutvarkius greta daugiabučių esančią nenaudojamą viešąją erdvę ir joje įrengus riedlenčių aikštelę, būtų galima sukurti Šventupės kaimo jaunimui ir ne tik jiems laisvalaikio, poilsio bei pramogų zoną.

Kaip skelbiama projekte, planuojama įrengti riedlenčių aikštelę su rampomis, čiuožimo turėklais ir bortu. Tai suteiktų galimybę kaimo vaikams bei jaunimui užsiimti aktyvia sportine veikla lauke, skatintų turiningo laisvalaikio veiklą, vaikų ir suaugusių judrumą, fizinį aktyvumą. Gyventojų poreikiams pritaikyta riedlenčių aikštelė suteiktų galimybę tiek vietos gyventojams, tiek atvykstantiems turistams aktyviai praleisti laisvalaikį gamtoje. Bendradarbiaujant kaimo bendruomenei ir sporto cent-rui, atsirastų galimybė renginių įvairovei, vaikų užimtumui skatinti, taip pat prisidėtų prie žalingų įpročių prevencijos.

Preliminari projekto sąmata – apie 40 000 Eur.

Penkta gyventojų pateikta projektinė idėja – „Buvusio stadiono rekonstrukcija“.

Šiuo projektu siekiama rekonstruoti buvusios Šešuolių mokyklos stadioną ir įrengti aktyvaus laisvalaikio erdvę miestelio bendruomenei.

Projekto rengėjai nurodo, kad buvusios Šešuolių mokyklos stadionas – seniai nenaudojamas ir apleistas. Miestelyje susikūrus bendruomenei, atsirado poreikis turėti laisvalaikio ir poilsio erdvę ne tik sau, bet ir prie ežero atvykstantiems poilsiautojams. Gyventojai iki šiol neturi jokių alternatyvų kokybiškam poilsiui, negali naudotis pasenusia ir nesaugia buvusio stadiono infrastruktūra. Įgyvendinus idėją, būtų pakeista senos krepšinio aikštelės danga, atsirastų vaikų žaidimams pritaikyti įrenginiai. Įrengus krepšinio ir vaikų žaidimo aikštelę, būtų galima išplėsti aktyvaus poilsio paslaugų pasiūlą gyventojams, organizuoti varžybas.

Preliminari projekto sąmata – apie 38 750 Eur.

Šešta projektinė idėja „Atminimo ženklo, dėl kolektyvizacijos išnykusiems Dainavos krašto kaimams atminti, įrengimas“.

Šio projekto tikslas – įamžinti išnykusius Dainavos krašto kaimus, skatinti gyventojus domėtis savo krašto istorija. Taip pat vykdant šį projektą būtų sutvarkyta aplinka po Dainavos administracinio pastato dalies nugriovimo, pagerinta infrastruktūra ir gyvenimo kokybė, sudarytos sąlygos gyventojų poilsiui, kultūrinio gyvenimo pagyvinimui.

Sutvarkius aplinką ir įrengus atminimo skulptūrą, atsinaujins Dainavos gyvenvietės centrinė aikštė, atsiras graži erdvė bendruomenės susibūrimams.

Preliminari projekto sąmata – apie 3 790 Eur.

Septinta projektine idėja „Saugok gamtą ir sveikatą“ siekiama išvalyti Žemaitkiemio ežero pakrantę, ją pritaikant visoms amžiaus grupėms, įrengiant patogią ir saugią vietą poilsiui, mokymuisi plaukti ir sportuoti.

Idėjos sumanytojai sako, kad prie ežero ne visur galima prieiti pasimaudyti, praleisti laisvalaikį, sportuoti. Šiuo metu yra suformuotas tik vienas sklypas paplūdimiui, kuriame įrengtas lieptas į ežerą, pavėsinė, persirengimo kabina, suoliukai. Taip pat pastatytas konteineris ir lauko tualetas. Tačiau šalia liepto esanti brasta yra labai siaura, o kita pakrantės dalis apaugusi žole ir meldais, taip pat ežeras gana staigiai gilėja, todėl nėra pakankamai vietos saugiai maudytis senjorams, vaikams, nemokantiems plaukti. Taip pat nėra įrengtos vaikų žaidimo aikštelės.

Išvalius Žemaitkiemio ežero pakrantę ir įrengus vaikų žaidimo aikštelę, bus suteikta galimybė saugiai poilsiauti tiek vietiniams gyventojams, tiek atvykstantiems iš Ukmergės ir kitų aplinkinių rajonų vasarotojams bei poilsiautojams, ypač šeimoms su vaikais. Sutvarkius šią miestelio traukos zoną, bus skatinamas didesnis gyventojų aktyvumas gamtoje: vaikai mažiau praleis laiko prie ekranų, senjorai stiprins sveikatą. Sutvarkytas ir visoms amžiaus grupėms pritaikytas paplūdimys taip pat reprezentuos ir rajoną.

 Preliminari projekto sąmata – apie 17 161 Eur.

Aštunta – Ukmergės jaunimo pateikta projektinė idėja – „Rojaus sodas“.

„Jau senokai tarp ukmergiškių sklando idėja, kad mieste turi atsirasti ypatinga vieta, kviečianti atvykti pasigrožėti įstabia gamta ir pasidžiaugti bendryste visus ukmergiškius ir gausų būrį svečių. Tokia vieta galėtų tapti rojaus obelaičių sodas“, – teigia idėjos autoriai.

Idėjos „Rojaus sodas“ vizualizacijos nuotr.

Jie siūlo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos rekomenduojame 30–50 arų plote, tikėtina, šalia miniatiūrų parko „Mini Lietuva“, pasodinti iki 200 kelių rūšių obelaičių, kurios rojaus spalvomis nušvistų nuo gegužės mėnesio, kai prasideda žydėjimas, o rausvi obuoliukai džiugintų iki sausio.

Tikimasi, kad „Rojaus sodas“ skatins žmones didžiuotis Ukmerge, prisidės prie darnaus miesto ir turizmo vystymo, atsiras daugiau galimybių šeimoms ir jaunimui turiningo laisvalaikio praleidimui. Įgyvendinus projektą miestas turės dar vieną patrauklią vietą renginiams organizuoti, čia galės vykti iškylos, poezijos skaitymai ir kita.

Preliminari projekto sąmata – apie 30 620 Eur.

Devinta projektinė idėja – „Ukmergės Gėlių rajono laisvosios erdvės įrengimas“.

Šiuo projektu siekiama sutvarkyti apleistą, nesaugią, miestui priklausančią erdvę ir įrengti joje vaikų, jaunimo bei senjorų laisvalaikio užimtumui patrauklią aikštelę.

Projekto rengėjai teigia, kad Ukmergės mieste esamos vaikų žaidimų erdvės yra gerokai nutolusios nuo Ramunių ir Rožių gatvių gyvenamųjų namų, todėl šių daugiabučių gyventojai vaikus turi pavėžėti iki saugios žaidimų zonos kituose miesto mikrorajonuose. Šalia daugiabučių, Ramunių ir Rožių gatvių sankirtoje, esanti viešoji erdvė yra apleista, apaugusi, nesaugi ir nenaudojama. Vadinamajame Gėlių rajone nėra pėsčiųjų takų, jokių gyventojų laisvalaikio praleidimui ir poilsiui skirtų erdvių.

Šioje vietoje įrengus vaikų bei suaugusių užimtumui tinkamą aikštelę, sankryžoje esantis sklypas taptų žymiai gražesnis, gyvybingesnis, būtų pritaikytas netoliese gyvenančių jaunų šeimų laisvalaikiu.

Šio projekto pasiūlymo idėja buvo keliama ir anksčiau, tačiau savarankiškai įsirengti kokybišką, patrauklią bei šiuolaikišką aikštelę gyventojams yra per didelis iššūkis.

Preliminari projekto sąmata – apie 39 278 Eur.

Už labiausiai patikusią, įdomiausią, naudingiausią rajono gyventojų pateiktą projektinę idėją galima balsuoti iki balandžio 7 dienos.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Dviratininkui :
    Labai idomu, o t.nare priputusi 2.8 prom. dviratininka pastebetu dienos metu?
  • Eko :
    Vilniuj traukinį parduoda už 150000, liktų tik bėgius nutiesti, žiemą nebus šalta kaip gondoloj???
  • **** :
    Senamiesciui, keliams ir saligatviams nera pinigu, bet sodams ir parkams visada yra!!! Rokiskio filialas ... griuvantis mediniai tvartai stovi miesto centre, griuvantis, avarines bukles pastatai ... Asaras siulo zmonems senamiesciui uz remonta. Geriau siuos pinigus skirkit senamiesciui, ne 50% komoensuokit, o visus 100%. Sutvarkykit projektus ir leidymus, organizuokit darbus! Ar svarbiau savo kisene? Ar petiems "tamsus miskas"? Geda sazine senai palaidota? Vis sodu reikia ...
  • Ukm gyventoja :
    Jei sodai laimės,ar buvo apgalvota kas tą sodą prižiūrės,kas tuos medelius purkš nuo kenkėjų. Gal jau pakanka ukmergėj tų parkų net ir hamakai pakabinami pilies parke
  • Ir be :
    Rojaus sodo prašom pasodinti medelių pačiame mieste,ir mikrorajonuose. Daug kur plika,vasarą reikia kepti norint pasivaikščioti dienos metu. O ir gražu! Pušys,eglės,ir kiti lapuočiai… grožis,jaukumas. O dabar… tikrai daug kur trūksya. Gali ir mokyklos galų gale kažkiek užsiimti,prisidėti… ar darželiai,nes vaikai dabartiniai turbūt nežino kaip kastuvu naudotis,kaip medelį pasodinti… juokinga,jeigu nebūtų graudu.
  • Globajui gera ideja :
    Investuoti i SPA,ar baseina nauja bei modernu. Visi kiti sugeba tik kebabines,picerijas,ir rubu parduotuves atidaryti…
  • Xxxx :
    Cia gal tarybos nare reiskesi, priputusi arti 3 prom.... siulo dabar dvitati visiems pamilt? ar dar ir balandzius pradet veisti sitam sabakstyne, t.y. miesto centre
  • Xe :
    Naujo tilto greičiau reikia. Kur matyta,kad per patį miesto centrą automobilių eismas intensyvesnis nei autostradoje. Ir autobusų grafikus suderinti ir duoti rajoninius autobusus,daugiau autobusų,bent kas 2-3 valandas. Biudžetas rekordinis - o vaikų atostogų metu visas rajonas lieka be susisiekimo su Ukmerge. Gražiai kalba apie ekologija - bet kokia gali būti ekologija,kai žmonės net ir norėdami negalėtų atsisakyti automobilių nes nėra viešojo transporto. Vidiškiečiams pėsčiųjų taką nutiesė - eikit pėsti 7km,o šventupiečiams 9km. Labai sveika. Grynas oras. O ką pensininkams daryt???
  • Nijole :
    Sveiki, nežinojau apie galimybę pateikti pasiūlymus, bet dabar siūlau,-prašau-maldauju savo ir kitų žmonių. norą - pastatyti. baseiną( Jonavoje pastatyta pvz)) buvusių kareivinių teritorijoje,,Tai būtų atgaiva, sveikata ir jaunam ir senjorų, ačiū
  • pilietis :
    Čia tokių nesąmoningų pasiūlymų priežastis yra žmonės be idėjų miesto taryboje. Pasižiūriu tarybos nuotraukas ir graudu pasidaro. Juodadarbiai ūkininkai, technokratai daktarai, meras - buvęs men.. ..oi policininkas. Mieli rinkėjai, rinkite prašau naujus žmones į tarybą. Kiek galima tų pačių pavargusių sprendėjų. Partijų lyderiai, užleiskite tarybą kūrybingesniems žmonėms, jaunimui... Ar dar jums ne gana garbės, valdžios? Vis tiek nežinote ką su ta valdžia daryti. Tiek...
  • O.K. :
    O laniausiai siutina,kai pradeda lygiuotis į kitas Europos šalis,kad ten populiaru važinėti dviračiais ir pan. Pasakykit,kodėl visi turi lygiuotis į kažką,žmogui patogu su mašina,jis ir važiuoja su mašina.Galiu priminti ir tai,kad Europoje ne tik populiaru su dviračiais važinėti,ten ir dar kai kas yra populiaru,juk iškrypimai ir 72(ar kiel ten) lytys atėjo. Tai gal irgi pasiūlysi lygiuotis? O šiaip,juk valdžia labai jau stengiasi baudomis užsidirbti būtent iš vairuotojų,tai gal užsidirbinėkit ir iš dviratininkų ar el. platformininkų,o būtent,padarykit jiems privalomą vairavimo teorijos edzaminą.Skatau,kad taip turi būti būtinai,juk jie gatvėmis tai važinėjs,reiškia,turi ir kelio ženklus žinoti,ir eismo taisykles.Taip,kad teorijos egzaminas turi būti būtinas.
  • O.K. :
    Toks jausmas,kad sąvivaldybėj liepė čia rašyti komentarus,nes nesuinteresuotas žmogus negali tokių nesąmonių rašyti ir siūlyti važinėti visur su dviračiais ir tomis elektrinėmis platformomis.Na pagalvokit,argi gali normalus žmogus sakyti,kad kelių nereikia remontuoti, o reikia kažkokio rojaus sodo? Reiškia,visi nori,kad valdžia galėtų kuo daugiau galėtų vogti.O tokiais keliais,kokie yra dabar,tuoj ir su dviračiu ar elektrine platforma nebepravažiuosit.Greičiau kuris nors platformininkas prisitrenktų(ant dviračių pykčio neturiu,bet šitie,erzina nežmoniškai.
  • O.K. :
    Varnas bus Adomas rojaus sode,teisingai suprantu? O kas bus Ieva? Paskui,Varnas,kaip yra įpratęs,iš rojaus sodo ką nors pavogs ir juos si Ieva išmes iš rojaus sodo.
  • O.K. Čia tam cirkui :
    Sakai,liemenės,atšvaitai, ane? Aš tau pasakysiu kitaip-narkomanai ar girti už vairo visiškoje tamsoje,narkomanai,kad ir ne už vairo visiškoje tamsoje,čia vidury centro žmones užpuola,o ten,visai tamsu,ten ne tai,kad žmogaus neatpažinsi,ten ir paties žmogaus neįžiūrėsi,tik siluetą
  • O.K. Čia tam,kuris bandė man "protingai" atsakyti :
    Protinguoli(e), surask parduotuvę Šaukuvoje,o taip pat,pabandyk ten sulaukti autobuso.Gal pabandyk nueiti su maišu prekių pvz. iš Eifelio,Lidl.Net be maišo nedasikeverzotum.
  • 6 palata :
    Sveikuoli varyk tu i savo uzsieni su savo dviraciu !!! Klimaksas vyriskas prasidejo, tai jau ne visos ukmerges reikalas ir problema! Tau gerai dviratis, tu juo ir vazinek ... Apseisim be klinaksinio vyro patarymu, isvedziojimu ir isvadu kur kas buvo, mate, dirbo, dirba ir turi !!! Leidziam tau net ir miegoti su dviraciu! O zmones nori gyventi svariam, graziam mieste, kur yra gatves, saligatviai, aiksteles, o ne ten kur siuksles, dobynas ir griuvesiai.,,,🚴🚴🚴🚴🚴
  • Ukmergietis. :
    " Rojaus sodai' tai , kaip aš suprantu narkomanų susibūrimo vieta. Įdomu, ką siūlydami tokią įdėją galvojo žmogai. Tikriausiai laisvės partijos nariai.
  • 6 palatai atsakymas :
    Važinėju ir žiemą ir vasarą,medi tu. Padangos specialios tam yra,ir apranga tinkama,daugiau Ukmergės niekur nebuvęs,ir apart fabriko nieko nematęs dar drįsti kažką prieš rašyti! Išvažiuok užsienio pamatyti,tada vėpaliok,kad tik vasarą dviračiu važiuoti galima. Ir nusipirk normalų,už savo kledaro kainą,ar elektrinį dviratį va tada pakalbėsim. Visi tavo fabriko kolegos išsižios pamatę !!!
  • siulau :
    Narkologini skyriu atidaryti ar N.Vilniaus filiala ...
  • siulyma :
    dar viena Ukmergės iveiklinimo ideja- gondolu kelias šventąja...manau bus, prie visų nesąmoningų parkų. juk NEI VIENAS rajonas skulptūrų "parke" nieko nepastatė, nes tame prasmės nėra. nesuprantu ką reikia rukyti
  • Tam o.k. :
    gal ne gyvena, o vadovauja ... Ir kas juos rinko??? Visi miestai sugeba senamiescius sutatvarkit, o ukmerge - NE!!!! Nes istatimines bazes nera ,,,🤣🤣🤣... Kas per kompetencija adm.direktores??? Pagal ka rinko adm.direktore???? ... adm.direktores kompetencija - TINKAMA reikstis viesai Ir daryt isvadas! Gal jums ir nera tu istatymu, kitiems miestams - YRA! Rinkti grynus is zmoniu, reikalauti prisidet prie keliu, saligatviu, aiksteliu, komunikaciju( pagrindiniu ivadu vandens, duju ir kt.) ir NERA tokio ISTATYMO !!!!!!! //www.youtube.com/watch?v=nRhb1AI7X9w
  • ukmerge :
    seneliu namu reik rajone...kaimai nyksta kam ten investuot . i ukmerge miesta investuokit..
  • 6 palata :
    Pilnatis, ko noret nuo sveikuolio ... leiskim (nedrauskim) jam ziema- vasara dviraciu vazineti ... o tai paumejimas prasides!
  • OK -tau atsakymas. :
    Įjunk mąstymą,ir nevaizduok čia! O ką parduotuvės toli pas mus? Dar kartą kartoju! Kiekvienam mikrorajone prie pat viskas,po kelias. Kitur koops’ai… irgi netoli. Tik nereikia! Problema mat didelė ponams su maišu/ais pareiti keletą minučių…. Ne pensininkai esat,garantuoju bus iki ~45m,pats žydėjimas! Kur sveikata?!
  • Cirkas :
    Yra liemenės,atšvaitai,lempos…Kokios problemos ?! Nebejuokinkit,tinginiai jūs. Iš ~60% klerketus teršiančius vos važiuojančius atimti,ir teises už nemokèjimą vairuoti. Tikrai geriau visiems būtų,jei sėstumėt ant dviračio,ar el. paspirtuko… klounai! Vilniuje,Kaune,Klaipėdoje dauguma ofisinių dviračiais važinėja,ir ką? Nenumirė,ir nesarmata,o pagarba tokiems! O jūs tinginiai,sveikatos nežiūrintys.. drįstat dar kažką prieš rašyti?! Penktadieniai( ir netik) turbūt prie alaus,prie tv,ir su šūdmaisčiu,arba bare… Eikit pajudėt,miškas tušcias,stadionas tuščias… miestas tuščias! Vaikai prie kompų greičiausiai irgi… nutraukit nuo to kompo ir eikit kartu į lauką,nes akinius tuoj pirkti jiems reikės. Kokie tėvai,tokie ir vaikai!
  • Maryte Melnikaite :
    Zjbs gerovės valstybėj bus rojaus sodai🤣🤣🤣🤣po miesta vaiksto adomas su ieva pasibarskina parke užeis ir į soda
  • O.K. :
    Ir dar,klausykit jūs,rojaus sodininkai ir daržininkai,jūs tvarkykit ir taisykit tai,ką tikrai reikia tvarkyti,o ne milijonų vertės parkelius.Pagalvokit,jei dar sugebat,juk reikalaujat,kad vairuotojai laikytųsi eismo taisyklių ir t. t.,tai gal pažiūrėkit ir į tai,kad vairuotojams reikia stebėti ne tik kitas mašinas kelyje,kelio ženklus,pėsčiuosius,dviratininkus, bet ir tai,kad neįvažiuoti i duobę kelyje.O kur tik prisilietėt prie kelių,tai juos padarėt tokius siaurus,kad mašinos sunkiai prasilenkia,o architektūros šedevras yra tai,ką padarėt iš plataus,kelių juostu kelio Žiedo g. prie Maksimos,už tai,ką ten padarėt,jums nagus nukapot reikia,na,svarbu,kad prisivogėt,ane? Keliai ir šaligatviai kaip po karo,vienintelis tiltas yra avarinės būklės,aplinkkelį žada gal jau daigiau nei 10metų(ir kiek dabar suprantu,aplinkkelio jau nebebus) su tokiu blogu susisiekimu,būtų sunku surasti kitą tokį miestą.Keliai ir šaligatviai kaip po karo,prie konteinerių-šiukšlynas,tiltas tuoj sugrius.Geriau negrų kvartalą,kurį jūs senamiesčiu vadinat aptvarkykit,nes padarėt,kad pakenčiamai atrodytų tik nuo gatvės,o gal pažiūrėkit,kas darosi paėjus giliau,jei atvažiuotų koks užsienietis iš normalios šalies ir jūs parodytumėt jam tai,ką jūs vadinat senamiesčiu,jis galvotų,kad jūs atvedėt jį ten,kur guvena narkomanai ir kitos padugnės.
  • O.K. :
    Ir dar,tam "Pamastymui",jei jau esi toks priešininkas-(ė),kad žmogus su mašina į darbą važiuoja,tai gal pasakysi ir patarsi,kaip žmogui parsirasti tamsiu paros metu pėsčiomis,su dviračiu ar ta elektrine platforma,jei jis dirba "Narbute",o gyvena Dukstynos mikrorajone? Juk nuo tos vietos,kur Žiedo g. susikerta su Ramygalos gatve,einant toliau Žiedo gatve iki sankryžos su Gedimino gatve, kurią praėjus, prasideda Daukanto gatvė,nėra nei vieno apšvietimo stulpo,nedega nei vienas žiburėlis,išskyrus,kiek šviečia toliau nuo gatvės esančių namų langai,žodžiu,ten nesimato nieko.Skaitai,kad ten nėra pavojinga eiti pėsčiomis,vsžiuoti dviračiu ar elektrine platforma?Ten pėstyjį ar dviratininką,vairuotojas gali pamatyti tik tada,kai yra labai arti. Ne miestas,o tikras rojaus sodas,ane? Konteinerius dažniau palei daugiabučius išvežinėkit,juk šiukšlynas toks,kad baisu žiūrėti,tuoj žmonės bijos mešti šiukšles,nes žiurkių prisiveis.Bet gi mokat tik mokesčius kelti ir vogti.
  • O.K. :
    Norėčiau pasakyti idiotui "Pamastymui",o tau,prietranka,nežinoma,kad į daugelį vietų Ukmergėje,autobusai visai nevažiuoja arba važiuoja 3 autobusai per visą dieną ir tai,tik tada,kai būna mokslo metai.Na,dviračiai,tai dar galiu suprasti,bet kaip galima sakyti,kad labai sveika važinėti su tomis elektrinėmis platformomis,kurios kažkodėl paspirtukais vadinamos,tuo labiau,kad tos elektrinės platormos kelia pavojų pėstiesiems. O dėl sveikatos,tai žmogus gali pabėgioti ar pasivaikščioti savo malonumui,bet gi tikrai ne su maišais su prekėmis iš prekybcentrio.O sutemus,kai kuriais šaligatviais pavojinga ir eiti,nes galima kojas išsisukioti.Skaitai,kad nereikia kelių tvarkyti,ane? Gal tada pagalvok,ką galvoja atvažiavę iš kitos šalies žmonės? O aš, žinau atsakymą,kodėl nori ne kelius ir šaligatvius taisyti,bet stengiamąsi prastumti debiliškus projektus,todėl,kad tada galima daugiau pavogti,o ir padaryti tai daug paprasčiau.Gerai atrodys miestas su visokiais rojaus sodais ir nepravažiuojamais keliais,neprabrendamais šaligatviais.Ir dar,gal dar pasiūlysi ir žiemą,kai daug sniego ir slidu vaikščioti pėsčiomis.O gal tau irgi nežinoma,kad šaligatviai būna nenuvalyti,o kur pravažiuoja su tais traktoriais,tai sniegą nuvalo,bet pasidaro taip slidu,kad paeiti neįmanoma,o smėlis,barstomas ne tik retai,bet ir labai keistai,toks takelis,gal 20 cm pabarstomas ir užtenka.
  • Tam tam :
    I baznycia uzeik. Sako ir baznycios musa ... klumpes uzsidek ( ziema, vasara) ir vaiksciok- sveika!
  • Tam atsakymas :
    Tai parduotuves toli pas mus?!? Hahaha. Kiek paeit? 10min?! Toli?! Yra autobusai is bedos… o vaikus lepinat jau kaip… kokie vyrai auga is ju? Iki mokyklos 5min vaziuoja jie paimti savo lepuneliu… siaubas. Ir visais orais,nesvarbu silta ar salta,lyja ar nelyja. Baisu kokie tinginiai,lepsiai… tegu eina pesti! Autobusai irgi yra… jeigu salta,lyja…Gales pas tevelius namie tupeti po mokslu,nedirbti… arba nuotoliniu dirbti. Haha. duok dieve i kariuomene tokius paimtu,bent isaukletu! Sutinku,yra situaciju su tevais kaimuose,ir panasius dalykus,bet cia Ukmerges gatves ne prie ko!
  • **** :
    Balandziu nepamirskit, sikanciu ... labai reikia gi!
  • Staska :
    Molio kalno ale miniatiūrų parko už 6000000 niekas neperspjaus
  • Pamastymui tam :
    Siulau visas gatves perkasti, sunaikinti saligatvius( nors jie yra ir taip kritines bukles)! Parku reikia kuo dg. kaimuose, kad galetu ten zmones ilsetis ... N.vilnia ilsisi ... kokia g.b.sveikata, kai tau dar i parduotuve reikia, vaikus is darzelio paimti, pas tevus senus uzsukti ... Sportininkas- egoistas! Gal paciam maista kas pristato i namus? Ar dviraciu gali atvezti, kad uztektu visai seimai?
  • Pamastymui :
    Tik nevaizduokit cia visi turtuoliais,galit ir peskom pavaikscioti,dviraciais vazinetis,paspirtukais. Islepe labai jau… Vis verkiat del keliu. Iki fabriko,ir atgal… ponams masinu reikia. Uzsieni nebuve turbut. . kas per sovietinis mastymas,kad butinai reikia su masina. Nes prie sovietmecio buvo Prabanga tureti ta masina,tai dabar atsigriebiat su savo geldom vos vaziuojanciom 70%…. Vaiksciokit daugiau,judekit,kiek cia tos Ukmerges yra! Pusvalandis ir pereiti visa galima! Ar apie kitus galvojat… bleha pamatys bendradarbis ar kaimynka mane su dviraciu,galvos ubagas,isjuoks… apie sveikata galvokit,patoguma,prioritetus,kiek sutaupysit… Vaitojat paskui,kad skauda ta,ar ana. Ligos. O kodel skauda? Nes is namu i masina,is masinos i darba,is darbo i masina ir namo… ir vel tas pats kartojasi…..
  • zero :
    Iš pragaro gatvių į rojaus sodus? Originalu....
  • Pfff :
    Verčiau iš Šventupės autobusus duotų iki Ukmergės ir atgal. Kur viešasis rajono transportas?
  • Priie ko :
    Čia tie kaimai,Deltuvos,Želvos ir tt… TIK Ukmergę žiūrėkit. Kas iš to mums,Ukmergiškiams,kad Deltuvoje ten kažką įrengs? Haha. Nei šilta,nei šalta. Be ryšio!
  • Ideja :
    Super,tik hamaku gal nereiktu,nes nepraktiska,dar greiciausiai bus pavogti…arba nuplys,dar koks vaikas nuplys supdamasis ir susizeis… supermamytes vejus pakels,po teismus uztampys.Nerizikuokit-patariu. Uztektu jaukiu vietu atsisesti,kojas issitiesti… platesni,modernesni suolai,o ne senoviniai siauri,nepatogus,mediniai. Bet kokiu atveju reiktu ir priziureti,geneti,zole pjauti,ir tt… ir vieta patogia parinkti,o ne kazkur nugrusti…
  • **** :
    Keliu, saligatviu nera... zmones baige ismirti ...parkais rupinai! Kt.nera budo pinigu prasimanyti...
  • aPsurdas :
    Nelabai suprantu, kam siuluti tokas idejas, kaip rojaus sodai, kurios po metu neprieziuros virs griuvesiais ir siukslynais. Ismesim i siuksliadeze savo sunestus 30k euru. Investuoti reikia ten, kur bendruomenes priziures savo sukurta turta ir igyvendintas idejas. Linkiu protingo balsavimo visiems.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas