Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

ŠKODA automobiliai: įdomūs faktai, kurių nežinojote

Mūsų gatvėse ŠKODA automobiliai matomi gana dažnai – tai viena populiariausių markių tarp šalies vairuotojų. Daugelis vertina ŠKODA gaminius dėl aukštos kokybės, ilgaamžiškumo ir patikimumo, tačiau šis ilgą istoriją turintis automobilių gamintojas yra daug įdomesnis, nei kada manėte. Jei bent šiek tiek domitės automobilizmo sritimi, kviečiame sužinoti keletą įdomių faktų apie ŠKODA automobilius.

Ką reiškia ŠKODA?

ŠKODA automobiliai turi ilgą ir spalvingą istoriją. Įmonės veikla prasidėjo dar XIX a. pabaigoje, o pavadinimą įmonė įgavo pagal pramonininko Emilio Škoda pavardę. Įdomu tai, kad žodis škoda turi skirtingas reikšmes įvairiomis kalbomis: pavyzdžiui, lenkų kalba jis reiškia žalą, nuostolius, čekų ir slovakų kalbomis – gailestį. Vis dėlto su konkrečia reikšme šis prekių ženklas nėra ir niekada nebuvo siejamas – tai automobilių pramonės įmonė, šiandien užimanti vieno iš pasaulinių lyderių poziciją.

ŠKODA automobiliai gali sutalpinti net 7 žmones

Reikia pripažinti, kad septyni keleiviai yra ne kiekvienam lengvajam automobiliui įveikiama riba, tačiau ŠKODA tai gali. „Kodiaq“ modelis turi trečią sėdynių eilę, tad tikrai tiks didelei šeimai – čia išties patogiai gali susėsti net 7 žmonės. Žinoma, ne visi ŠKODA automobiliai yra pritaikyti tokiam dideliam keleivių skaičiui – minėtas modelis yra didžiausias gamintojo gamoje ir priskiriamas visureigių kategorijai.

ŠKODA automobiliai kine

Nors šiuo metu kino pramonė itin vertina prabangius automobilius ir filmuose dažniau išvystame BMW, MERCEDES, AUDI modelius, taip buvo ne visada. Jei panagrinėtume kino archyvą, pastebėtume, jog praeityje ŠKODA automobiliai buvo tikros kino žvaigždės ir net ikonos. Sportiniai ŠKODA modeliai „vaidino“ serialuose ir mokslinės fantastikos, kriminaliniuose filmuose.

OCTAVIA – sėkmingiausias visų laikų ŠKODA modelis

Nors savo išvaizda šie automobiliai niekada nebuvo labai išskirtiniai, vairuotojai įvairiose šalyse juos tikrai pamėgo. Gamintojas skaičiuoja, kad būtent OCTAVIA buvo pagaminta ir parduoda daugiausiai, šis automobilis turi net keturias kartas, o jo gamyba tęsiama iki šiol. Galima tik spėti, kad šio modelio ŠKODA automobiliai savo populiarumą pelnė universalumu ir neutralia išvaizda. Ir šiandien juos dažnai renkasi tiek įmonės, tiek vairuotojai, perkantys automobilį asmeniniam naudojimui.

Kaip ŠKODA automobiliai susiję su dviračiais?

Savo veiklos pradžioje, dar prieš susijungimą su E. Škodos įmone, gamintojas veikė dviračių rinkoje. Tik vėliau įmonė pakeitė savo orientaciją ir ėmėsi motociklų gamybos, o vėliau atrado sėkmę gamindama automobilius. Vis dėlto ryšys su dviračiais išliko – dar ir šiandien ŠKODA remia įvairius pasaulinės svarbos dviračių sporto renginius ir prisideda prieš šios šios sporto šakos.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lina :
    Geras automobilis skoda oktavija turiu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas