Iš 28 važiavime finišavusių lietuvių R. Kaselis buvo septintas.

Sportas

Dalyvavo seniausiame pasaulyje dviračių maratone

Rajono savivaldybėje svečiavosi Ukmergės dviračių klubo „VeloVilkmergė“ prezidentas Raimondas Kaselis. Jis rugpjūčio 20-24 dienomis dalyvavo Prancūzijos klubo Audax Club Parisien (ACP) organizuotame ištvermingumo važiavime dviračiu Paryžius-Brestas-Paryžius (PBP), dar vadinamu brevetu.

Sportininką savivaldybėje pasitiko ir pasveikino meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė, Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis ir kt.

R. Kaselis susitikimo metu papasakojo apie minėtą dviračių maratoną, pasidalino įamžintomis akimirkomis bei vaizdo įrašais.

„Vienu važiavimu, kuris truko daugiau kaip 68 valandas, įveikiau per 1 225 kilometrus. Miegojau vos 3 valandas. Man patinka ilgų distancijų važiavimai dviračiu – tai tarsi iššūkis sau, savęs išbandymas, o geriausia dalis – finišas, kai patiri nenusakomą euforiją ir pasitenkinimą savimi, kad tu įveikei distanciją, pasiekei tikslą!” – įspūdžiais dalinosi dviratininkas.

Minėtame maratone startavo 7 000 dviratininkų, iš jų – 34 lietuviai. Finišą sportininkai turėjo pasiekti per nustatytus laiko limitus – 80, 84 ar 90 valandų. Juos įveikę finišavo 4 866 dviratininkai. Kiti dalyviai pavėlavo arba nepasiekė finišo. Iš visų 28 finišavusių lietuvių R. Kaselis buvo septintas. Trasoje per kalvotus šiaurinius Prancūzijos regionus daugiau nei 1 200 kilometrų teko važiuoti į kalną ar kalvotomis vietovėmis.

ACP PBP dviračių maratoną organizuoja kartą per 4 metus. Pirmas PBP buvo organizuotas dar 1891 metais „Petit“ žurnalo iniciatyva, norint parodyti dviračių galimybes. Beje, šis maratonas yra senesnis net už garsiąsias „Tour de France“ lenktynes.

Nors tai ir labai masiškas renginys, tačiau jame dalyvauti gali tik praėjęs atitinkamą kvalifikaciją, įveikęs etapus, vadinamus brevetais. Jų metu vasaros laikotarpyje reikėjo įveikti 200, 300, 400 ir 600 kilometrų važiavimus. Visa tai turėjo būti oficialiai užfiksuota ir pristatyta „Paryžius–Brestas–Paryžius“ varžybų organizatoriams.

Tinklapyje brevetai.lt rašoma, jog brevetas – tai labai ilgas važiavimas dviračiu, kai dviratininkai važiuoja nežymėtu keliu (distancija būna nuo 200 iki 1 400 km), pravažiuojant laiko kontrolės postus ir pasiekiant finišą per nustatytą laiką. Laiko kontrolės postų atidarymo laikai paskaičiuoti taip, kad būtų galima juos pasiekti važiuojant nedideliu, nevaržybiniu greičiu.

Brevetas nėra varžybos, dalyviai nelenktyniauja tarpusavyje. Tai yra ištvermingumo važiavimas dviračiu, negaunant jokios pagalbos iš šalies. Dalyviai turi vežtis su savimi visus reikalingus daiktus: drabužius, atsargines dalis, įrankius, šviesas, šviesą atspindinčią liemenę ir t. t. Važiuoti galima bet kokia dvirate ar trirate žmogaus jėgos varoma transporto priemone.

Yra keturios klasikinės breveto distancijos: 200, 300, 400 ir 600 km. Įveikus brevetą per nustatytą laiką, dalyvis ir jo breveto įveikimo laikas oficialiai registruojamas Audax Club Parisien sistemoje, to gali reikėti, jei dalyvis norėtų dalyvauti kas 4 metus vykstančiame Paryžius–Brestas–Paryžius važiavime.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas